Türk Kızılay Kan Bağışı Reddi

17 Ağustos 2023 15:50

14 kez düzenli bağış yaptıktan sonra son 3 bağışımın ilk ikisinin ön kontrolünde hepatit şüphesi ile bağışladığım kan kullanılamamış (? ) üçüncü bağışımda herhangi bir problem yok. Sonraki bağış dönemim geldiğinde kara listeye alındığımı, hepatit olduğumu söylediler. Panikle iki ayrı hastanede test yaptırdım, defalarca kan tahlili yaptırdım sonuç negatif. Hepatit direncimin normal insanlardan 2 kat fazla olduğu, bunun nedeninin iki kere hepatit aşısı yaptırmış olabileceğim ve doktor yorumuna dayalı olarak hepatit değerlendirmesi yapılmış olabileceği bilgisi aldım.

Kan merkezi, bağış merkezi, Kızılay Genel Müdürlüğü dahil bulabildiğim her iletişim noktasına gittim/aradım. Her biri red kaldırma işleminin diğeri tarafından yapılacağını söylüyor. Kızılay sayfasında red durumunun 1 yıl sonunda kalkabileceği yazıyor (hepatit b c hariç). Bağışladığım kana net bir teşhis dahi koymadan 2 bağışa hepatit deyip üçüncünün kullanılmasına rağmen kara listeye eklenmişim. Neredeyse 3 yıl oldu hâlâ bir değişiklik yok. WhatsApp hattı kurmuşlar oraya yazdım bugün; bir kan merkezine gidin bir bağış merkezine gidin diyor kendi kendileriyle çelişiyorlar ve çözüm sunamıyorlar. Özel hastaneye gidip parayla flebotomi yaptırıyorum 2 yıldır dediğimde hastanelerin böyle bir işlem yetkisi olmadığını söylüyorlar.

Red ibaresinin kaldırılmasını, kaldırılmayacaksa son 3 bağışımın neden ve nasıl çelişkili olduğunu; hastaysam bağıştaki tahlille sonraki yaptırdığım tahlillerin birbiri ile neden zıt sonuçlandığını açıklamanızı istiyorum.

17 Ağustos 2023 15:58 (Şikayetten 7 dakika sonra)
17 Ağustos 2023 16:03

7403313143 numaralı bildiriminiz bize ulaştı. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Konuyu bizim ile paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sağlıklı günler dileriz. Türk Kızılay Müşteri Hizmetleri

Türk Kızılay 2.000 TL Kızılay Yardımının Nasıl Alınacağına Dair Açık Bilgi İsteği

02 Ocak 12:17
turk-kizilay-2000-tl-kizilay-yardiminin-nasil-alinacagina-dair-acik-bilgi-istegi-1.jpg

Planlanan 4.800 TL Kızılay Yardımının Ödenmemesi

13 Mart 08:04
Şükran sonuçtan hiç memnun değil

E-Devlet’te Görülen Kızılay Yardımları Hesaba Geçmedi

20 Şubat 08:49