2022 model Toyota Corolla 1.5 multidrive-s araç sahibiyim. Bu araçlarda kullanılan 1.5 motorlar için araç beraberinde verilen (ve internetten de ulaşılabilen) kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor:
"Motor yağı seçimi (M15A-FKS motor) : Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında sae 0W-16 yağ doldurulur. Sae 0W-16 yağ bulunamıyorsa, sae 0W-20 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde sae 0W-16 kullanılmalıdır."
Toyota Yetkili Servisleri bu araçların periyodik bakımında 5-30w yağ kullanıyor, neden bu yağı koydunuz deyince bu da uyumlu diyorlar. Arabam resmen artık çekmiyor çok rahatsızım. Bu konudan araba resmen 15 yaşında araç gibi oldu. Bana bu yağı koyarken sormadılar bile... Konuyu Toyota Genel Merkezi'ne bildirmeyi düşünüyorum.
Ben şunu anlamıyorum, kendi kullanma kılavuzunuzda bu konuyu hassasiyetle vurgulamış, 0-16w yağ kullanılması gerekiyor yazmışsınız. Bilinçli bir tüketici olarak bunu talep ediyorum ve olumsuz yanıt alıyorum. Aracımın, uygun olmayan yağ kullanımından ötürü ileride oluşabilecek zarar ve problemlerinden müşteriyi sorumlu tutacaksınız fakat siz yetkili servislerinize daha doğru yağ kullanımını bile sağlayamıyorsunuz.
Burada apaçık bir mağduriyet söz konusudur, işin kötüsü çoğu müşterinin bundan muhtemelen haberi dahi bulunmamaktadır. Toyota Türkiye'nin bu konuya acilen çözüm bulması gereklidir, aksi takdirde araçlarımızda zaman içerisinde oluşacak problemlerden ötürü sorumluluk kabul etmediğimizi belirtir, maddi manevi tazminatlarımızın temini hakkımızı saklı tutacağımızı bildiririz. Ben 10 sene Ford Focus ® kullandım kesinlikle farklı yağ koymadılar arabaya. Toyota gibi büyük bir markaya yakıştıramadım gerçekten.
0 Yorum