Zafer sonuçtan memnun değil

Toyota Servislerde Fabrika Verileri Dışında Motor Yağı Konulması

01 Ocak 2024 09:26

2022 model Toyota Corolla 1.5 Multidrive-S araç sahibiyim. Bu araçlarda kullanılan 1.5 motorlar için araçla beraber verilen ve internetten de ulaşılabilecek kullanma kılavuzunda şu bilgiler yer alıyor:

'Motor yağı seçimi (M15A-FKS motor): Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-16 yağ doldurulur. SAE 0W-16 yağ bulunamıyorsa, SAE 0W-20 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-16 kullanılmalıdır.'

Toyota Yetkili Servisleri, bu araçların periyodik bakımında 5W-30 yağ kullanıyor. Ben bunu Toyota gibi bir firmaya yakıştıramadım. Kendi reklamlarında Toyota'nın kendi markalı yağını kullandığını söylüyorlar. Bu durum, fabrika verilerine ve kataloğuna uymamakla eşdeğerdir. Peki, servis anlayışınız nasıl olabilir? Biz servislere orijinal parça kullanılsın ve garantimiz bozulmasın diye gidiyoruz. Bu servisler Toyota genel merkez tarafından denetlenmiyor mu? Yetki belgelerini nasıl alıyorlar? Bu konunun incelenmesini ve yapılan hatadan dönülmesi için gerekli işlemlerin yapılıp, katalogda yazan yağ ile değiştirilmesini talep ediyorum.

profile profile profile
20 Ocak 2024 21:50

Benim sorum Toyota Corolla 1.5 motor araçlarda yetkili servisi katalogdaki yağ yerine 5/30 yağ koyuyor bu katalog global diyor danışman madem öyle neden servis kitapçığında 0W16 ikinci yağ değişiminde 0 W20 diye belirtmiş diyorum o zaman bana 5/30 yağı muadil olarak vermesi lazım diyorum isterseniz 600 lira farkı çıkar diyor ben böyle bir mantıksız bir açıklamayı anlamış değilim en ufak bir sorun meydana gelse o zaman hiçbir şey kabul etmeyen servis müşteriyi neden yanıltıyor anlamıß değilim madem yetkili servis ise fabrika verilerine uymak zorunda kalması lazım

Alparslan sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Motor Yağı Kullanımıyla Artan Yakıt Ve Ses Sorunu

Alparslan
03 Ocak 2025 16:48
Yanlış Motor Yağı Kullanımıyla Artan Yakıt Ve Ses Sorunu
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Yetkili Servis Yanlış Yağ Kullanımıyla Hayal Kırıklığı Yarattı

Osman
14 Şubat 2025 15:16
Yetkili Servis Yanlış Yağ Kullanımıyla Hayal Kırıklığı Yarattı
Yeter sonuçtan hiç memnun değil

Yeter
14 Mayıs 2024 23:05
Ayhan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Yetkili Servisi Sorun Çözmüyor

Ayhan