Toyota Yaris Hybrid'de Fabrikasyon Hatası: Paslanma Ve Çatlak Sorunu

Toyota Yaris Hybrid'de Fabrikasyon Hatası: Paslanma Ve Çatlak Sorunu
25 Ekim 2024 22:37

2016 model Toyota Yaris Hybrid modelini 8 senedir sorunsuz bir şekilde kullanmakta olup, servis ve araç bakımından bir probleme sahip değilim. Aracın tüm bakımları, aracı satın aldığım Toyota Borovalı İzmir şubesinde tamamlanmakta ve satın aldığım günden itibaren garanti ekstra uzatılmış sigorta yapılmaktadır. Geçtiğimiz ay aracımın 105.000 km bakımı yapılmış olmasına rağmen, servis çalışanlarının gözünden kaçan bir problemi fark edip tekrardan servise başvurmam üzerine aldığım cevap beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı. Bagaj kapağında menteşelerde vida ve ana parçalarda paslanma ve çatlama mevcuttur, ilgili görseli ekte bulabilirsiniz. Bugün servise başvurduğumda, bana bu çatlağın kullanıcı kaynaklı olduğu ve ancak ücret karşılığı yapılacağı bildirildi. Belirtilen çatlak konum ve çevresindeki paslanma sebebiyle ancak fabrikasyon kaynaklı bir hata olup, serviste bahsedilen kullanıcı hatası olabilmesi için ancak yukarı doğru ittirilmesi sonucu olabileceğini belirtti. Bagaj amortisörleri kaynaklı bagaj kapağını yukarı ittirmek gerekmediği gibi, amortisörler yardımı ile zaten yeterli seviyede durmakta olan bagaj kapağı ittirmeye gerek olmaksızın sorunsuz durmaktadır. Toyota internet sitesinde ve garanti el kitabında belirtildiği üzere araçlar pasa karşı koruyucu işlemlere tabi tutulmuş ve araç karoseri 12 yıl paslanmazlık garantisi altına alınmıştır. Bahsi geçen paslanma ve çatlak problemi, aşındırıcı maddeler ve bagaj kapağında kullanıcı kaynaklı zorlama olmaması durumunda ancak üretim kaynaklı olmaktadır. Aracımın satışı sırasında üretim kaynaklı zarara uğrayacağım gibi, üzerine olayın sigorta kapsamı dışında kalması kabul edilebilir değildir. Bu olay hususunda gereğinin yapılmasını rica ederim.

Ahmet

Merhabalar ben aynı sorundan Toyota'yı mahkemeye verdim ve söz konusu paslanma ayıplı ürün kapsamında değerlendirilerek mahkemece ayıpsız misli ile değiştirilmesi yönünde karar verildi. Emsal kararlar mevcuttur. İsterseniz tarafımdan gönderilecektir.

Irmak

Merhabalar, cevabınız için teşekkür ederim. Bütün bilgileri atabilirseniz çok sevinirim

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Servise Sağlam Giden Ve Parçası Bozuk Dönen Araç

18 Temmuz 2023 12:33
toyota-servise-saglam-giden-ve-parcasi-bozuk-donen-arac-1.docx
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla'da Garanti Hayal Kırıklığı: Su Sızıntısı Ve Yetersiz Destek

Deniz