Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

05 Kasım 2024 19:41

Toyota Bodrum Yatu Servisi'nin skandalları: Haziran 2024 ayında sıfır kilometre 1.8 Corolla hibrit araç satın aldım. Araca küçük çaplı lastikten vuruldu, tutanak tutup servisi aradım. Bakımla birlikte aracın kontrolü yapıldı. Aracın hiçbir sorunu olmadığını söylediler. Aracı sürdükten sonra ses geldiğini fark ettim. İkinci kez servise gittim, bu sefer direksiyon kutusunda problem olduğunu söylediler. Kaskodan dosya açıldı ve bayiden ayrıldım. İki gün sonra aracımı rot balansçıya götürdüğümde şoku yaşadım. Arabanın traversi boştaydı; aracım iki kez servise gitmesine rağmen traversi görmemişlerdi. Toyota Bodrum Yatu bayisine tekrar gidip servis müdürüyle konuştuğumda ustayla tekrar 3. kez randevu verdiler ve araca test sürüşü yaptılar. Araçta kazayla ilgili hiçbir sorun olmadığını ve kaza dosyasını kapatmamız gerektiğini söylediler. Ben de alttan ses geldiğini tekrarladım, dosyayı kapattırmadım. Akabinde 31.10.2024'te servise tekrar 4. kez gittim. Vuruntu şikayetiyle araba kasislerden geçerken bir şey kopukmuş gibi ses gelmeye başlamıştı. Asıl olay geliyor: Aracınız hazır diye aradılar. Arızayı sorduğumda motor kulağını değiştirdiklerini söylediler ve bunu kendi araçlarından söktüklerini belirttiler. Yani kayıt dışı işlem. Arızanın bundan olup olmadığını sorduğumda 'bundan değil' dediler, gene bir şokla ayrıldım. Dün, 04.11.2024'te Bodrum Yatu servisine 5. kez gittim. Bu sefer de amortisör ve amortisör takozlarında sorun buldular. Garanti sürecinde olduğunu söylediğimde araca bir dosya açıldığını söylediler. Ben de hiçbir şey tespit edilemeyip dosyayı kendilerinin kapattığını söyledim. Öğleye kadar mücadele ettikten sonra bugün, 05.11.2024'te çağrıldım amortisör değişimi için. Bu arada arıza bundan kaynaklı değilse ne olacağını sorduğumda kendi aralarında da bunu konuşuyorlardı. 'Skandal olur' diye. 3 saat sonra ayar yapıldı. Araç hazır, gelin diye arandım. Gittiğimde hasar danışmanı amortisörde bir şey yok, takozlar değişip ayar oldu dedi. Aracı tamir eden arkadaş takoz değiştirmediğini söyledi. Teste çıkmadan önce bu yapılan işlemlerin kayıtlı olup olmadığını sorduğumda gene kayıt açılmadığını öğrendim. Teste çıktık, araç çukura girip kasisten geçtiğinde gene aynı ses mevcuttu. Araca bakan arkadaş 'Abi çözemiyorum, bulamıyorum. Bir de başka usta baksın, kafayı yiyeceğim' gibi sözler etti. Servise geldiğimizde asıl şoku yaşadık. Servis müdürü 'Tamam mı?' diye sordu arkadaşa. Ben o sırada araçtan inmedim, çocuk da 'Az bir şey ses var' dedi. Servis müdürünün mükemmel üslubuyla 'Tamam, alın aracınızı' dedi.

05 Kasım 2024 19:36

Tamam alın aracınızı bizden bu kadar 3 gündür bu arabayla uğraşıyoruz sözüyle acaba bana mı söylüyor diye buz kestim anında üst kata çıktım uzaklaştım bakın trilyon verip Bodrum yatu bayiinden araç alıyoruz bakıma ayrı para ödüyoruz aracın arızasını bulamayıp sağını solunu söküyorlar kayıt yapmadan üstüne bir de çözemeden garantisi olan araca bizden bu kadar deyip sizi servisten koşturuyorlar şu an aracımı Toyota Bodrum yatu servisinde bıraktım kesinlikle aracımın arızası çözülmeden teslim almıyorum ben tam Eylül ayından beri bu servisle mücadele ediyorum bir haftaya arızam çözüldü çözüldü hukuksal haklarımla birlikte doğan haber ajansı başta olmak üzere bütün haber kanallarına Toyota bodrumu reklam etmezsem bu da benim ayıbım olsun.

06 Kasım 2024 12:20

Olaydan 24 saat geçmesine rağmen şikayetime bir geri dönüş alamadım bende çıkıp Bodrum Toyota bayiine gittim arızayı tespit edemediklerini ve Toyota Türkiye'den ekip çağırabileceklerini ekip bir şey tespit ederse sorumluluk bizde dir eğer bir şey yoksa otel konaklama ücretlerine kadar ödersiniz dediler araçta bir şey yoksa neden motor kulağı değişti neden amortisörler söküldü bunların hiç biri kayıtlı değil kayıt altında yapılmadı yazık günah aracımı satıyorum bir daha da Toyota'nın önünden geçmem

06 Kasım 2024 16:21

Problemi buldum direksiyon kutusundan kaynaklı kaskodan yapalım dendi Toyota servisi skandala devam ediyor

Burcu
Burcu

Bodrum yatu da Muğla yatu da tam bir bela, bu bayilerden araç alınmaz, bu bayileri haber kanallarına taşımak şart

Vuslat

Sanırım Bozuk CD den çıkan sesler gibi bir ses. Özellikle soğuk havalarda. Hafif dönerken çıkıyor ses. Direksiyon kolonu diye araştırdım ben. Video çektim acaba aynı sesimi. Özellikle son 10 saniyede

Vuslat

Hocam tam olarak nasıl bir ses Direksiyon kutusunda ses sanki ben de hissediyorum. Ve nasıl bir yol izlediniz en son...

Hüseyin

Araç kasisten geçerken veya bozuk bir yoldan geçerken alt takımdan ses geliyor bir öncekinde amortisörlerde sorun var denip söküldü sonra hiçbir şey yok denip geri takıldı gel gelelim araç beşik gibi sallanıyor direksiyon kutusu söylendi bekliyorum çağrıldığım zaman hangi amortisör patlaksa onu da tespit etmelerini isteyeceğim bu şekilde araç sağlıklı şekilde kullanılamıyor

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla'da Beklenmedik Motor Sorunu

Hakan
25 Ekim 2024 13:45
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Yetkili Servisinde Hayal Kırıklığı

03 Mart 2025 21:52
Çağlayan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota 7/24 Yol Yardımı Yolda Bıraktı

Çağlayan