Temu Gümrük Sorunu Çözülmemesi

Sıla
Sıla
16 Ağustos 2024 03:0312.986

Yurt dışı Temu firmasından 26 Temmuz günü aldığım ürünler 2 Ağustos gününden beri gümrükte bekliyor. Aslında Temu firmasında çok çeşitli ve hayatı kolaylaştırıcı ve vergiye rağmen TR'den daha ucuza birçok ürün mevcut. Ancak kargoyu bu kadar beklemek çok kötü. Bu feci gecikmeden dolayı TR Gümrüğü mü sorumlu, yoksa TR ayağındaki kargocu mu sorumlu çözmeye çalışıyorum. Ancak böyle giderse Temu'dan kimse alışveriş yapmaz. Aklıma deli sorular geliyor.

Yorumlar(16)

Batuhan
Batuhan
22 Ağustos 2024 19:10

Bu gümrükte çalışan kimse yok mu biz neden mağdur ediliyoruz. Arayacak soracak muhatap da yok ne olacak belli değil

Bige
Bige
19 Ağustos 2024 16:49

Benimki de aynı tarihten beri bu aşamada bir güncelleme oldu mu acaba

17 Ağustos 2024 08:52

Yeni yasadan dolayı iade yapacaklar bence

16 Ağustos 2024 15:45

Bende 27 temmuzda ürün aldım 3 ağustosta gümrük tarafından teslim alınmış bekletiliyor düşüncelerinizi paylaşıyorum 2000 TL lik alışverişimde 600 TL gibi vergi ödeyerek alışveriş yapıyorum vergisini ödemiş bekliyorum süreç ne kadar uzun

Ayşem
Ayşem
16 Ağustos 2024 14:48

Bende hala bekliyorum bu vergilerin artacağı kararı çıktıktan sonra kargolarda hep böyle bekletme oldu ekstra para isterlerse şikayet edin şikayetler artıkça belki bir şeyler yaparlar

Kıymet
Kıymet
16 Ağustos 2024 14:19

Benim siparişlerim 26 temmuzdan beri gümrükte beklemekte. Acaba 21 ağustostan sonra gümrükten geçip bizlere yeni gümrük yasasına mı tabi tutacaklar. Umarım öyle olmaz. O zaman tüm mağdurlar Tüketici Hakları'na başvurmalılar.

Şahin
Şahin
16 Ağustos 2024 13:10

Ticaret bakanı yüzünden ürünler gümrükte bekliyor %60 vergisini vermemize rağmen. Türk işletmelerini ve ticaretini koruyacağız diye tabi inanırsan. Peki ya tüketici Türkiye de 150 liralık basit bir ürün bile temu da 15 ile 30 TL arasında. Benimde gümrükte bekleye 4 ürünüm var.

Evren

Temu Siparişlerim Gecikti!

Timur
Timur
15 Temmuz 2024 16:1521.825

"Şikayetvar sitesine ve destek veren diğer üyelere teşekkür ederim.🙏"

3 Destek6 Yorum

MNG Kargo Temu Türk Gümrük Ve MNG Sorunu

Sena
Sena
15 Ağustos 2024 17:132.740

Temu'dan yaklaşık 26 Temmuz'da verdiğim ürünler hala gelmedi. Siparişlerim ...

1 Destek

Temu Siparişim Bilerek Gümrükte Bekletiliyor

Özge
Özge
16 Ağustos 2024 10:535.493

24 Temmuzda sipariş verdiğim Temu kargom 31 Temmuzdan beri gümrükte bekletiliyor. Bugün tam 16 gün oldu hiçbir hareket y...

Temu Siparişim Bilerek Gümrükte Bekletiliyor

Zübeyde
Temu Sıfırlandı Hesabım Giriş Sağlayamıyorum

Temu SıfırlandıHesabım Giriş Sağlayamıyorum

Bahar
Temu Tüm Sayfa Yerel Depodan İbaret!

Temu Tüm Sayfa YerelDepodan İbaret!

Sinem
Temu Özür Hediyesi Emeğimi Karşılığı

Temu Özür HediyesiEmeğimi Karşılığı

Ezgi
Temu İtiraz – Ayıplı Ve Kusurlu Ürün Nedeniyle (Çalışmayan Ürün)

Temu İtiraz – AyıplıVe Kusurlu Ürün Nedeniyle (Çalışmayan Ürün)

Erol
Temu Lekeli Ürün Gönderdi