Telegram Şantaja Uğradım Sorumluluk Kabul Etmiyorum

05 Mayıs 2024 15:58

26 Nisan 2024 tarihinde Telegram üzerinden bir kişiyle iletişime geçtim. Görüşmeyi başlattığımda yaklaşık 15 saniye boyunca videoda yer aldım. Ardından, diğer birçok kişiye yapıldığı gibi, bana şantaj ve tehdit içerikli mesajlar gönderildi. İsteklerini yerine getirmezsem çevreme beni kötüleyeceklerini söylediler. Bu olay 26 Nisan'da meydana geldi. Olayın hemen ardından ilgili numarayı engelledim ve içerikleri sildim. Yine de içerikler yayılırsa, doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek isterim. Bu tür durumlarla karşılaşmak hiç hoş değildir. Bu süreçte, hesabımda gerçekleşebilecek her türlü yasal veya yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli veya yazılı mesajlar veya ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmeler; yasal veya yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret veya tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı veya aleyhte ifadeler; bilgi alışverişi; yasal veya yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim veya başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Yorumlar (29)

Mert
Mert

Son durum nedir kayhan

Mesut
Mesut

Arkadaşlar anlamak için soruyorum. Size ne ile şantaj yapıyorlar. Yani Telegram'dan bir şeylerlemi uğraşıyordunuzda sizi tehdit edebiliyor bunlar

Mikail

Beyler aynı olay dün başıma geldi ne yapmam gerek yardımcı olun. Para istiyorlar bende zaman istedim sabaha kadar süre ver bulacağım falan dedim. Şimdi yazıyorum cevap vermiyor

Kayhan

Savcılığa gidildiğinde karşı tarafa mı bir şey yapmaz dediniz orayı anlayamadım

Cem
Cem

Para mara vermeyin ve doğrudan savcılığa şikayet edin. Gerçi o numaralar çoğunlukla yurt dışı olduğu için bir şey çıkmaz ama onlar da bir şey yapamaz. Sıkıntılı bir görüntü kaydı almadılarsa tabi.

Kayhan

Atamaz kardeş bunların amacı para atmadığın sürece atmazlar ama dik de gitme onlara, atsanda aynı atmasanda yani, blöf yapıyorlar yanı

Mikail

Kanka mesaj falan atıyorlar mi gider mi bizimkilere ben para atmadım. Sadece ınstagramımı biliyor başka da bir şey bilmiyor. Yalandan video atmış gibi yapıyor muhtemelen program kullanıyorlar

Kayhan

İletişimini kes tamamen, ne kadar para göndersende kurtulamazsın, daha da fazlasını isteyecek her seferinde

Yasin

Çoğunlukla gördüğüm videolar yayınlanmamış ama merak ediyorum yayınlan varsa yanıt verebilir mi

Ali

Olay olduktan sonra 1 saat içinde benim 2 yakınıma video atıldı.

Yasin

Ya benim anladığım bunlar blöf atıyor alabildiklerinden alıyorlar işte alamadıklarınıda salıyorlar çünkü bunlar Türkiye çetesi Herhangi bir şantaj videosu yayılırsa şikayetçi olacağız ve bunları Türkiye'de oldukları için bulurlar o yüzden blöf yapıyorlar parayı alırlarsa kâr işte alamazlarsa başka insanlara gidiyorlar

Kayhan

O zaman desene benimle uğraşmayı sürdürecekler bir zaman daha

Yasin

Bence dediğim şekilde ya eğer o anda alabilirse alıyor aldıkçada daha fazlasını istiyor sürekli işte pes ettirene kadar alamayınca daha fazla uğraşmıyorlar bence

Kayhan

Metine bende katılıyorum sana Ali'nin durumu için dediklerini anlayamadım bende

Metin

Bencede böyle ama alinin durumu beni şaşırttı açıkçası sadece bütün şikayet var sitesini okudum fotoğrafım paylaşıldı diyen yok hep blöf atılmamış. Herkesin atılmış ama blöf yapmışlar bole bir program var gitmiş gibi gösteriyorlar ama gitmemiş. Ama alinin durumu bir türlü anlayamadım kafamı karıştırdı. Yoksa bu kadar kolay değil birini ifşa etmek.

Ali

Kayhan iletişim sağladılar mi sonradan?

Ali

Olay gününden sonra bitti. Bunların durumu bence olay anında sıcağı sıcağına ne koparırlarsa koparmaya çalışıyorlar.

Kayhan

İnşallah ya, senin suç duyurusundan bir şey çıktı mı daha, tespit edebilirler mi Türk mü yani bunlar, Türkiye'den mı şantaj yapıyorlar

Kayhan

Doğru diyorsun keşke ikinci engeli kaldırmasaydın keşke ters yapmasaydın, peki en son ne zaman iletişimde oldun onlarla

Kayhan

Benimde attılar ailemin t. C.'lerini ve isimlerini numaraları yoktu attıkları fotoğraflarda ama belki vardı onlarda telefon numaraları ilk para attığım için mi yaymadılar sence Ali benimkini

Ali

Hiçbir fikrim yok bu bilgilere nasıl ulaştıklarına dair. Ben o an telrgramdan engelledim whatsapptsn yazdılar hemen. O an WhatsApp'tan da engelledim. Ama köşeye sıkıştırınca onlarla telegram üzerinden irtibata geçtim.

Kayhan

WhatsApp'tan da iletişime geçtim mi onlarla

Kayhan

Ali bu dediklerini sadece attığın dekonttan mı buldular, numaralarını, ad soyadlarını, tclerini attılar mı peki

Ali

O an yakınlarımın adını soyadını ve telefon numaralarını görüp hemen engelledim zaten. Yakınlarımın telefon numaralarını ele grcirmeseler videoyu da atamazlardi.

Kayhan

Ali benim sana bir sorum olacakta cevap verirsen sevinirim:) sen iletişime geçtiğini kişi sana kaydettiği video ile başka ne gönderdi örnek t. C. Kimlik numaraları mı telefon numaraları mı

Kayhan

Hayır daha geçmediler, tanımadığım isimsiz Türkiye'ye kayıtlı üç numara aradı onlar mı değil mi bilmiyorum, atıldı mı atılmadı mı daha onu da bilmiyorum benimle iletişime geçen arkadaşlarım ya da yakınım olmadı

Metin

Geçmiş olsun en çok 1.2 kişiye atarlar fazla düşünme artık bende blöf yapmışlardı 1.5 ay geçti paylaşılsaydı duyardım iyi akşamlar

Ali

Metin olay başıma geldiğinden ben direk bunları engelledim. Açıkçası istedikleri parayı atma gibi düşüncem yoktu. Ama 2 tane yakınıma videoyu attıktan sonra ve yakınlarım benimle iletişime geçip durumu anlattıktan sonra tekrar bu şebekeyle irtibat sağladım ve toplamda 12000 liramı aldılar. Ve 15000 lira daha isteyince istediğinizi yapın dedim.

Metin

Ali foto video foton gerçekten yakınlarına atildımı yoksa blöf mu yaptılar hemen geri mi çektiler bilgi verirsen genelde çoğu kişinin atılmış gibi yapıp geri çekmişler?

06 Mayıs 2024 03:34

Telegram Görüntülü Şantaj Mağduriyeti Ve Tehdit Uyarısı