Metin sonuçtan hiç memnun değil

03 Nisan 2024 11:40

Telefoncu sepeti satıcısından 21.03.2024 tarihinde, Xiaomi Poco F3 telefonumun sadece ekran dokunmatiği çalışmadığı için yeni bir oled ekran siparişi verdim. 2330 TL fiyatı ödeme yaptım. Aynı gün beni telefonla arayarak efendim sipariş ettiğiniz ürün elimizde yok, gümrükten yakın zamanda çekilecek dediler. Bende sipariş iptali iade oluşturdum. Daha sonra beni tekrar aradılar, beyefendi isterseniz beklemeyin, dilerseniz size % 100 orijinal servis olanı indirim yapıp yollayalım dediler. Ayrıca 830 TL EFT yaptım. Ekran geldi sadece soketini takarak denedim, çalışmadı. Satıcıya dönüş yaptım. Ekranı takarken kırmışsınızdır ya da cihaz versiyon seviyordur, en iyisi siz cihazla birlikte ekranı bize yollayın, bir daha kargo ile git gel olmasın dediler. Bu satıcıya güvenerek çalışan cihazımı ve satın aldığım ekranı paketleyip yolladım. Dönüş yaptılar siz ekranı takarken kırmışsınız diyerek. Bende ekran soketini takarak test ettiğimi, kırma ya da mürekkep akması gibi bir durumun söz konusu bile olmadığını yazdım mesajla. Benden bu sefer güya mağduriyetimin giderilmesi adına yeni bir indirim daha yaparak başka bir ekran takabileceklerini söylediler. Evet, bu sefer ben geç de olsa, niyetlerini anlamıştım. Cihazımda ellerinde olduğu için kibarca, gönderdiğim cihazımı ve ücretini ödediğim ekranı lütfen bana geri yollayın dedim.
Cihaz ve ekran geldi. Giderken çalışan cihaz geldiğinde hiçbir şekilde açılmadı. Ekran dokunmatiği dışında OTG ve mouse bağlantısı ile normal çalışan cihazım artık yoktu. Cihazıma ne yaptınız dedim. Bu sefer benim cihazında ekranının kırık olduğunu, onlara kırık ekranlı cihaz gönderdiğimi söylediler.
Aldık başımıza işi. Allah'tan cihazı gönderme esnasında kayıt almıştım, geldiğinde de kayıt aldım. Bu arada, satın aldığım ve çalışmayan ekranı değil de benzer bir ekran geri yollamışlar herhalde. Üzerinde işaret farklılığı var.
Sevgili arkadaşlar ne deneyim yaşadım bakın görün. Kılıfına uygun türlü türlü yöntemler peydah olmuş ve utanma, sıkılma bile olmadan sırf üç beş kuruş menfaat için insanları mağdur etmenin yolunu bulmuşlar.
Savcılık ve Tüketici Hakem Heyeti başvurusu için avukatıma bilgi verdim. Takip edeceğim artık. Mağduriyete bakın, tüketiciye uygulanan taktiğe bakın ve alışveriş yapmadan önce iyi düşünüp araştırın.

Metin
Metin
03 Nisan 2024 11:24
Telefoncu Sepeti Pişmanlıktır. Arızalı, Çalışmayan Ürün Satmaktadır

Bugün yetkili bir teknik servise götürdüm telefonu. Bana orijinal servis diye gönderilen ekran sıradan 1000 TL lik tft ekranmış. Bir de çalışmıyor, yani çöp. Başka bir şeyde cihazımı açarken power fleks filmini koparmışlar. Servis orijinal ekran+ power filmi dahil 5 bin tl'ye yapacak. Belge, fatura servis formu, yazışmalar, video v. B. Toparlayıp yetkili kurula götüreceğim. Buraya yazıyorum ki kendi yaptığım hatayı başkaları yapmasın. Bizler iyi insanlarız. Hayatta iyiler ve kötüler var. Kötüler kazanamasın diye yıllardır mücadele ediyoruz. Burda yaşadığım da küçük bir ayrıntı. Detay yani. Selamlar.

Berke
Berke

Hocam poco F3 için sonradan OEM ekran bulabildiniz mi

Toprak
Toprak
Şikayeti Çözüldü

Maalesef aynı sorunla karşılaştık. Firma elindeki bozuk ürünleri satıp daha sona iade aşamasında müşteriye kusur atfederek bu uygulamasını haksız kazanç yolu haline getirmiştir. Orijinal adı altında satılan ürünlerin gerçekten orijinal ürün olup olmadığının Ticaret Bakanlığı yetkililerince ayrıca kapsamlı şekilde denetlenmesi gerekiyor. Böyle bir durumda t. C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına şikayette bulunup ayrıca bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Fix Center Telekomünikasyon Sahte Servis Mağduriyeti

28 Ağustos 2023 00:47
Bekir sonuçtan hiç memnun değil

10 Temmuz 2023 16:43
Nazim sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2024 15:08