Bilal sonuçtan hiç memnun değil

17 Ekim 2024 23:34

Tecno phantom v fold katlanır ekran telefonum ortasından başlayarak simsiyah oldu. #vatan Bilgisayar aracılığıyla KVK ya gönderildi.
#KVK teknik servisinden gelen mesajda telefonumun ekranını garanti dışı kullanım deyip ücret talep ettiler. Görsel istediğimde ise bana mail ile telefonumun gönderdiğimden farklı halde bir fotoğrafını gönderdiler. Mailine cevaben bende alttaki satırları yazdım.

Sayın yetkili. Bu benim telefonumun görseli değil. Ya da sizin müdahalenizle bu hale gelmiş. Telefonumu size (KVK servisi) göndermeden önce aynı gün içinde çektiğim görselleri sizinle paylaşabilirim. Ektedir.

Tecno firmasının yapmış olduğu bu telefonun reklamlarında düşme burkulma ve milyon kez açma kapama testlerinin videolarını izleyerek beğendiğim ve 6 ay ekran garantisi verdiği Markanın ürünün arkasında duracağını düşünerek aldığım Telefonumun iç ekranı, normal kullanımda açma esnasında içinden bant ayrılma sesleri gelerek önce tam ortadan katlanma bitiminden yeşil yatay bir çizgi çıktı ve akabinde orta üst kısmından likit ekranı kararmaya başladı. Ekteki resimlerdeki hale geldi.

Garanti kapsamında tamir ettiğinizde göreceksiniz ki ekran altında ekranı kasaya yapıştıran bantların kalktığını ve benim kullanıcı olarak bu hale getiremeyeceğimi arızanın üretici kaynaklı olduğunu göreceksiniz.

Telefonumu İyi niyet kapsamında garanti kapsamında ücretsiz olarak onarılması nı talep etmekteyim.

Vatan Bilgisayar müşteri temsilcisi ile görüştüğümde Samsung katlanır ekran telefonları da servise gönderdiklerini ve gönderilen telefonların ücretsiz yapılıp geldiğini hatta benim telefonumda hiçbir hasar filim kalması olmadığını problemsiz garanti altına tamir ederler. Ön göğsünde bulundu.

Telefonumun KVK servisinde kullanıcı hatası denilerek ve de göndermeden önceki halinden farklı hale getirilmiş bir görsel ile telefonumun tamiri için ücret talep edilmesini kabul etmiyorum.

Aksi halde Yasal haklarım gereği Tüketici Hakem Heyeti'ne teslim edeceğim.

Telefonumu siz gönderdiğim hali ile ve Hakem heyetinin sizden isteyeceği belgeleri (Telefonumun arızasının sebebi) talep ediyorum.

Arıza sebebi olmadan Sadece bir görsel gönderdiğiniz bu mail ile 24700 TL gibi bir rakamı kabul etmiyorum.

Siz telefonumu çalışır ve eksiksiz kutu ile Vatan Bilgisayar temsilcine teslim ettiğimi belirtir. İç ekranının garanti altına yapılmasını rica ederim.

Telefonumu yapılmadan servisten geri gönderildi. Tüketici Hakem Heyeti başvurma işlemlerini pazartesi günü başlatacağız

18 Ekim 2024 09:15 (Şikayetten 9 saat sonra)

Değerli Kullanıcımız; Öncelikle zaman ayırıp görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz Geri bildiriminizi teşekküre dönüştürmek ve memnuniyetinizi sağlamak için mesai saatleri içerisinde dönüş yapacağız. İyi günler dileriz. TECNO Türkiye

18 Ekim 2024 10:47
18 Ekim 2024 11:44
18 Ekim 2024 11:56

Tecno tarafından atandım #KVK teknik servis ten bilgi olarak sadece telefonumun ekran fotoğrafı gönderildi açıklama yok. Konuyu çözmede #Tecno firması yardımcı olmadı.

18 Ekim 2024 13:07
21 Ekim 2024 09:44
KVK Servisi İle Yaşanan Garanti Sorunu Ve Yanıltıcı Görsel

Servis tarafından gönderilen bu fotoğraf tan başka hiçbir açıklama ispat kullanıcı kaynaklı hatasını gösteren bir yazı açıklama tarafıma ulaşmadı. Servis Katlanır ekran tamiri için 24700 gibi bir rakam çıkardı bu maliyet tabii tüketici aleyhine marka ve servis de bu işi tüketiciye yansıtmayı tercih ediyor.

04 Kasım 2024 13:47
23 Mayıs 2025 17:15

Mahkeme sürecim tamamlandı ve Vatan Bilgisayar dan fatura bedelini ve mahkeme masraflarını aldım. Katlanır ekran ortasında oluşan arızanın bilirkişi de kullanıcı hatası olmadığı ortaya çıktı. #tecno pişmanlığı yaşamayın

Yusuf
Yusuf

Sayın arkadaşlar. Tecno firmasının telefonun kullanıp ön ekran ya da kullanıcı hatası diye tamirden dönen arkadaşlar bizimle iletişime geçerlerse sevinirim firmaya ve garanti işlemlerine hem yurt içi hem de Avrupa ticaret ent. Üstünden dava açmaya hazırlanıyoruz. Ürünü ayıplı sattıkları ve dünya ticaret örgütünün ve aynı şekilde Türkiye ticaret bakanlığının yönergelerinden bağımsız bir anlaşmayla müşterilerinin haklarının yendiğinin farkındayız. Gerekli evraklar servis formu ve cihaz resimleri. İlgilenen arkadaşlar buradan belirtirse biz size ulaşacağız. Tel no ya da mail adres verebilirsiniz. Biz size ulaşacağız. [email protected]

Bilal

Mahkeme sonucu paramı iade aldım. Bu süreçte ayıplı telefonu hiç kullanmadım ve bilirkişi telefonun arızasının kullanıcı hatası olmadığı raporladı

Sdt
Sdt

Başkan benim telefonda açtığım da iç ekran orta kısmında bir siyahlık vardı şaşkınlıkla incelerken ac kapat yaptığımda ekran tam olarak siyaha döndü banada Vatan PC de satın alırken katlanan ekranların piyasada yeni olmasının endişesini konuştuğumuzda tecno 1yıl ekran garantisinin hatta 1 ekran değişim garantisinin beyanı olduğundan servise gönderdim ve aynı arkadaşlar gibi absürt bit telefon parası ile ekran değişecek kullanıcı hatası dediler diğer başka sorunlarımda vardı video çekerken ses kaydetmeme gibi, telle konuştuğumda cihaz kulağımla temas edip başka yerlere girip çıkması gibi bence bu telefon hem yazılımsal hem donanımsal sorunlu

Murat sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2025 15:35
tecno-phantom-v-fold-2-ic-ekran-arizasi-ve-garanti-kapsami-sorunu-5.jpg
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

27 Aralık 2024 01:13
garanti-kapsaminda-olmayan-ekran-arizasi-ve-magduriyet-2.pdf
garanti-kapsaminda-olmayan-ekran-arizasi-ve-magduriyet-1.pdf
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

09 Kasım 2024 23:48