Tasiş Kendi İş Yeri, Şirketi Gibi Kurallar

19 Ekim 2023 15:13

Edirne Trakya gümrük ve ticaret bölge müdürlüğüne bağlı tasfiye işletme müdürlüğü perakende satış mağazası (tasiş) elektronik kısımda çalışan bayan ve müdür, Özel kendi iş yeri gibi, şirketi gibi istediği gibi kurallar koymaktadır, bana ve bazı kişilere ürünleri satmıyorum, alamazsınız. Sabahtan beri buradasınız gibi sözlerde bulundu. Satıştaki ürünleri istediği kişilere satıyor, istemediği kişilere satmıyor ve raftan tezgahtan kaldırıyorlar. Bu 2 çalışan memur kendi iş yeri gibi Müşteri seçmektedirler. Tanıdığı geldiği zaman satışa çıkan malları, ürünleri kişilere vermektedirler. Ayrıca eski kayıtlarda, Kamera kayıtlarında vardır, bazı ürünlere fatura kesmemekte olup müşteriye vermemektedirler. Gördüğüm genellikle ufak fiyatlı ürünlerde, başkasına da yapıldı. Ben fatura kesilmeyecek mi dediğimde kesti söylemesem adıma herhangi bir fatura kesmeyecekti bu konunun araştırılmasını rica ediyorum. Girişte sol tarafta Satış bölümünde çalışan bayan memur ismini söylemediği için ve yaka kartı da olmadığı için bilmiyorum. 17.10.23 tarihinde saat 15:45-16:20 sırasında çalışan bayan memurlar. Satışta olan ürünlere 3 taneden fazla veya 5 taneden fazla alamazsınız gibi, örnek olarak bugün 17.10.23 tarihinde sabah satışa çıkan kırtasiye malzemelerinden almak istedim. 5 adet sınırlama koydu daha fazla alamazsınız dedi. Bayan memur, daha sonra öğleden sonra gittiğimde sabahtan beri 5 tane aldınız deyip satışta olan kalemi 5 TL lik satışta olan kalemi bana satmak istemedi. Ve bende bu kuralın resmiyeti var mı diye kağıt göstermelerini istedim. Bir kişi 5 adetten fazla alamaz veya sabah alan öğleden sonra alamaz gibi resmi kayıt kağıt bilgisi sordum ve cevap alamadım, kendi kurallarını koymakta ve uygulamaktadırlar. Böyle bir kuralın resmiyetini sorduğumda herhangi bir şey söylememektedirler. Müşteriye tavır davranış olarak da kötü davranmaktadırlar, ellerinde telefon ile uğraşarak müşteri bir şey sorduğunda agresif cevap vermekte, sıkılmış bıkmış tavırlarıyla çalışmaktadırlar. Ellerinde şahsi telefonları eksik olmamakla birlikte, çalışma sırasında mesai sırasında telefonla oyun oynamakta, sosyal medyada gezinmekte ve müşterinin suratına bakarak değil telefona bakarak ilgilenip cevap vermektedirler kameralar çektiği halde bu şekilde kamu sektörüne hizmet etmek doğru değildir. Dışarıda onlardan çok hevesli istekli maaşını hak ederek çalışacak o kadar çok insan var ki bu çalışanlar burada çalışmaktan veya müşteriyle ilgilenmekten hoşlanmamaktadır. Şikayetimi bildirmek istiyorum

18 Ocak 2024 15:38

Dün 50 TL oyuncak vardı herkese max 2 tane veriyordu 20-30 tane toplam vardı. Bugün 8 tane 1250 TL değerinde masaj aleti çıkardılar bir kişi 5 tane aldı. Kafalarına göre kural hala koymaya devam ediyorlar. Bunu da CİMER üzerinden de ileteceğim

20 Temmuz 2023 16:09

Ümraniye Kaymakamlığı'nda Başvuru Süreci Sorunları!

13 Mart 2025 09:35