Servet sonuçtan hiç memnun değil

Sopyo Kanuni Olan İade Hakkımı Kullandırmıyor!

11 Haziran 2024 18:16

31.05 tarihinde şirketime 1. Paketlerini aldığım Sopyo ile yaşanan satın alma sürecimden ve sonrasında yaşadığım deneyim beni son derece hayal kırıklığına uğrattı.

Öncelikle, ürünü satın almadan önce, belirli bir özellik olan eş zamanlı stok takip özelliğinin mevcut olduğunu teyit etmek için onlarla iletişime geçtim. Satış temsilcileri sürekli olarak beni arayarak kampanya süresi hakkında baskı kurdukları gibi, söz konusu özelliğin üründe bulunduğunu teyit ettiler. Ancak, ürünü aldıktan sonra kurulum için geri dönüş yapılması 12 gün sürdü. Üstelik, kurulumun yapıldığı gün, söz verilen özellikte bir gecikme olduğunu öğrendim.

Bu durum karşısında, ürünü iade etmek istediğimde ise müşteri hizmetleri tarafından yapılan yanlış bilgilendirme sonucu iade talebim reddedildi. Yasal olarak tüketicinin 14 gün içinde ürünü iade hakkı olduğu bilgisine rağmen, online sözleşmeye onay verdiniz iade edemezsiniz dedi.

Bu yaşadığım deneyim, müşteri memnuniyeti yerine kısa vadeli kazanç odaklı bir yaklaşımı göstermektedir. Müşteri taleplerine duyarsız bir tavır sergileyerek, güvenilirliklerini ve itibarlarını nazarımda bitirdiler artık.

İademi kabul edip süreci sürüncemede bırakmadan iademi yapmalarını istiyorum. Aksi takdirde, bu konuyu ilgili Tüketici Hakları kuruluşlarına taşıyacağımı bilmelerini isterim.

En kısa sürede bu duruma çözüm bulmanızı ve olası benzer durumların önüne geçmek için gerekli önlemleri almanız da sizin yararınıza olacaktır.

12 Haziran 2024 10:58 (Şikayetten 16 saat sonra)
13 Haziran 2024 12:56

Gördüğünüz gibi iade konusuna gelince nasıl çirkefleştiklerini görüyorsunuz, kanunları kendilerine göre kullanıp suistimal eden ve memnuniyet nedir önemsemeyen bir kuruluş olduğuna sizler de şahit oluyorsunuz bu cevapla. 31 ne kadar arayarak t aciz edip ödettirdiniz, daha sonra aldım ve aradığınızda müsait değildim. Sizler eğer dürüst olsanız kullanmadığıma dair sistemin LOG kayıtlarına bakın dediğimde "sözleşemeye onay vermişsiniz, hiç bire şekilde iade edemezsiniz" o kayıtları s akın ola silmeyin ben buranın da ekran görüntüsünü Tüketici Hakları'na ileteceğim. Bunda da gecikmeler olunca 1500 TL ceza + iki satıcı arasında fiyat farkını ödemekle yükümlüyüz, ben bunun üzerine basa basa söyledim size. Teks toklu üründe anında satıldığında sizler yüzünden ceza ödeyeceksem ne anlamı kaldı. Kredi kartına itiraz, Tüketici Hakları ve gerekirse diğer yargı makamlarına başvurumu yapacağım. Sizler gibiler bir maddede açık arayıp resmen paramıza çöküyor. Elbette yargı erki size gereken hassasiyeti gösterecektir. Sistemin LOG kayıtlarını ve ses kayıtlarımı özellikle saklamanızı buradan sizlere tebliğ etmiş bulunuyorum.

13 Haziran 2024 12:58

Sayın Yetkili, Tüm LOG ve ses kayıtları 12 ay süreyle tarafımızca saklanmaktadır. Saygılarımızla, Sopyo Müşteri Memnuniyet Ekibi

13 Haziran 2024 13:19

Yok yok bunlar yaptıklarına kılıf uydurmak şurada dursun buradaki iddia ettikleri LOG kayıtlarını isteyince bakın gelen cevaba. Kimlerin arkasına sığınıyor bunlar bu derece böyle kafa tutabiliyorlar anlamıyorum.

13 Haziran 2024 13:21

Sayın Yetkili İstediğiniz LOG kayıtları zaten sizlerinde erişiminin olduğu şekilde panelinizde Sol menüde " Ayarlar -> İşlem Hareketleri menüsünde mevcut. Ek LOG kayıtları dilenirse yasal mercilere iletilecektir. Saygılarımızla, Sopyo Müşteri Memnuniyet Ekibi

13 Haziran 2024 13:28

Sizlerin paneline girmek istemiyorum. Girdim diye beni, sistemimizi kullandı diye yalan söylüyorsunuz. Kurumsal kimliğiniz yok, kabadayı tavırlarla yaptım oldularla iş yürütmeye çalışıyorsunuz. Panelize girmeden LOG kaydımı atın dedim telefonda o zaman mail atın dediniz, mail attım ama döndüğünüz cevaba bakın.

Semay sonuçtan hiç memnun değil

İade Sürecinde Yaşanan İlgisizlik Paramı Geri Almamı Engelledi

Semay