Checkup Adı Altında 4 İşlem. Sompo Sigorta'nın Yanlışı

Checkup Adı Altında 4 İşlem. Sompo Sigorta'nın Yanlışı
İlknur
24 Ocak 2024 11:30

Yaklaşık 4 yıllık tamamlayıcı sigorta hizmeti aldığım Sompo Sigorta, bundan 1 ay önce ve ondan da bir ay önce, daha önceki hastalıkların sigorta kapsamı dışında olduğunu belirterek muayene ücretlerini ödemedi. İkincisinde itiraz ettim, çünkü son hastalık 6 ay önce oluşmuştu; itirazım üzerine ödeme yapıldı. Sigortacım, ücretsiz check-up hakkımın olduğunu söyledi. Randevu alarak gittiğim Medical Park hastanelerinden birinde, 1 ay önce kardeşime yapılan check-up ile aynı hizmeti alacağımı düşünmüştüm. Ancak, çok yetersiz bir kan tahlili (hemogram, CRP, açlık kan şekeri ve kolesterol), idrar tahlili, EKG ve akciğer röntgeni yapıldı; toplamda yarım saatte işlem tamamlandı. Bu yapılanlar check-up olarak adlandırılamaz; sağlık ocağında bile yapılabilecek 4 basit işlemdi. Bir eksiklik olduğunu düşünüyorum; çünkü kanser, hepatit, hormon testleri yok, batın, meme ultrasonografisi yok, jinekolojik kontrol yok ve branş doktoru kontrolü de yapılmadı. Yani, adı check-up olan ancak olmayan bir durumla karşılaştım. En kısa zamanda sigorta şirketimi değiştireceğim. Diğer sigorta şirketleri hakkında bilgim yok, ancak eğer onlar da böyleyse bu hizmet olarak değerlendirilemez.

24 Ocak 2024 13:01 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sayın İlknur İ, Başvurunuz Şirketimize ulaşmış olup, incelemeler tamamlandıktan sonra tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Sompo Sigorta A.Ş

25 Ocak 2024 13:05

Sayın İlknur İ, Başvurunuza istinaden tarafınıza 25.01.2024 tarihli görüşme ile bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta A.Ş

Eda sonuçtan hiç memnun değil

16 Kasım 2023 12:52
Arzu sonuçtan hiç memnun değil

Sigorta Onay Sürecinde Yaşanan Mağduriyet Ve Tedavi Ücretinin Karşılanmaması

Arzu
27 Haziran 23:34
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Provizyon Reddi

Ahmet