Yilmaz sonuçtan hiç memnun değil

Sneaks Up Sistem Etiket Farkı Personel Yaklaşımı

09 Temmuz 2024 01:07

08.07 tarihinde Marmara Park AVM'de bulunan 'Sneaks Up' mağazasına 11 yaşındaki çocuğuma ayakkabı almak için uğradık. Bir model (Jordan) ayakkabıyı çok beğendi ve almak istedik. Etiketi ise 1750 TL idi. Kasaya geldiğimizde kasadaki arkadaş taksit ister misiniz diye sordu. O esnada gözüm ekrana kaydı ve ayakkabının fiyatının 3000 TL olduğunu gördüm. Bir yanlışlık olabilir mi diye sorduğumda, 1750 TL fiyatı nerede gördüğümü sordu. Reyondaki üründe var dediğimde ise sabah fiyat değişimi geldiğini söyledi (hiçbir şeye zam gelmemişken, dolar kuru düşerken durduk yere fiyat artışı da ne biliyim). Bugün 2. oldu, değişime yetişemediklerini söyledi (beni ne kadar ilgilendiriyorsa). İstersem 3000 TL'den yardımcı olabileceğini söyledi. İstemezsem ki kanuni hakkım dediğimde, aradaki farkın personelin maaşından kesildiğini ve vicdanımıza kaldığını söyledi (kanunen uygun değil ama diyelim ki maaşından kesiliyor. Bu firma içi gizli bilgiyi personel müşteriye nasıl verebiliyor? Bu bir kere etik kurallarına aykırı ve disiplin cezası gerektirir, hatta firma sırlarını ifşadan iş akdi feshi bile yapılabilir). Çocuğumun yanında bana vicdan yaptıran ve 11 yaşındaki çocuğumun 'Baba, bize yakışmaz' demesi ile mağazadan ayrıldık. Ürünü alamadığımdan çocuğum gözyaşı döktü. Bir ayakkabı için ağlanır mı dediğimde ise, 'Ayakkabı için değil, yandaki ayakkabı alan çocukta fiyat farkı vardı, onlara verdiler. Bize vermediler diye ağlıyorum' dedi. Şimdi kasadaki personel arkadaşınız ise akşam müdürüne 'Ben böyle bir aileyi kandırdım, şöyle söyledi, inandılar' diye övünüyordur kendince ama farkında olmadığı şey firmasını düşürdüğü durum. Belki kanuni hakkım olan ve müşteri memnuniyeti için etiket sistem farkı için işlem yapıp 1250 TL kendince uyanıklık yapıp işlemi yapsaydı, devamlı 4 kişilik bir aileyi müşterisi yapacaktı ama şimdi hem ürünü satmadı hem de en azından 4 müşteri kaybettirdi firmasına.

Coşkun sonuçtan hiç memnun değil

Coşkun
03 Nisan 10:16
Safa sonuçtan hiç memnun değil

14 Haziran 2024 01:58

27 Mayıs 2024 16:11
Sedat sonuçtan hiç memnun değil

31 Ekim 2024 20:47