Smileest Masseter Botoks Sonrası Ağzım Yüzüm Yamuldu.

13 Mart 2024 00:15

Masseter Botoks Sonrası Ağzımın Durumu

Yaşadığım duruma hala inanamıyorum. Tam iki hafta sonra nişanım var ve bu klinikte yaptırdığım Masseter botoks yüzünden ağzım yamuk hale geldi. Gülümseyemiyorum! Yaklaşık bir ay önce diş sıkma problemim sebebiyle bu klinikte A****** Hanım'a Masseter botoks yaptırdım. Diş sıkma problemim oldukça yoğun olduğu için, yılda bir kez olmak üzere toplamda yedinci kez yaptırıyorum ancak bu klinikte ilk kez yaptırdım. Kontrolden sonra bugün on üçüncü günüm ve yüzümün tek tarafında yamuk bir gülüş problemi yaşamaya başladım. Yani gülerken ve konuşurken ağzım yamuluyor. Botoksun yeni oturduğunu ve arkadaşlarımın uyarısıyla ağzımın konuşurken yamulduğunu, gülüşümün bozulduğunu ve gülerken yüzümde tuhaf bir ifade oluştuğunu fark ettim. İlk kez karşılaştığım bu sorunun düzelebileceği umuduyla A****** Hanım'dan hemen randevu aldım ve bu sabah yanına gittim. Ancak kapıdan girer girmez A****** Hanım, şu an için bir çözümün olmadığını söyledi. Gözlerim dolu dolu muayene koltuğuna oturdum. İki hafta sonra nişanım olduğunu, daha önce birçok kez yaptırdığım halde böyle bir durumla karşılaşmadığımı anlattığımda, son yaptığı dozun gülme kasını etkilediğini, bu tür şanssızlıkların yaşanabileceğini ancak zamanla botoksun etkisini kaybedeceği için düzeleceğini söyledi ve yanağıma vitamin enjeksiyonu yaptığını belirterek üç-dört iğne daha yaptı. Şaşkınlık içinde kaldım ve oradan ayrıldım. Hemen bir çene cerrahına danıştım. Maalesef bu tür komplikasyonların yaşanabildiğini, ancak bir doktorun bunu şanssızlık olarak nitelendirmesinin doğru olmadığını, yaşananların tamamen bilimsel sebeplerden kaynaklandığını öğrendim. Botoks doğru yere yapılmadığında, aşırı doz uygulandığında, sinire çok yakın yapıldığında ya da sulandırılarak kullanılan botoks malzemelerinin yan etkisi olarak bu tür problemler yaşanabiliyormuş. A****** Hanım'ın doğru söylediği tek şey, maalesef durumun hızlı bir şekilde düzelmeyeceğiydi. Şimdi soruyorum; iki hafta sonra nişanım var ve bu durumla sosyal hayatıma, işime ve en önemlisi nişanıma nasıl uyum sağlayacağım? Psikolojim bozuldu ve yüzümde hoş olmayan bir ifade ile konuşurken ve gülerken yamulan bir ağızla karşı karşıyayım! Tüm detayları ve hakkaniyetiyle yazıyorum ki, benzer bir mağduriyeti başkaları yaşamasın.

Mumine
Mumine

Merhaba. Ne zaman yüzünüz eski haline geldi acaba. Ben de 3 haftadır aynı haldeyim psikolojim altüst durumda

Tuğba
Tuğba

Merhabalar kime yaptırmıştınız ve düzeldi mi