Doğu sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Karoq'ta 35 Binde Gaz Kelebeği Değişimi İstenmesi

Doğu
23 Aralık 2022 15:08

2019’da sıfır aldığımız, 35.000 km’de olan Skoda Karoq otomobilimizde 18.12.2022’de arıza ışığı yandı. 20.12.2022’de satın aldığım And Otomotiv’in servisine götürdüm. Gaz kelebeği hatası olduğu, parçanın değişmesi gerektiği, fiyatın 7.900 küsur tl olduğu, yıl indirimi ile %15 indirim uygulanacağı, işçilik ücreti ile yine 8.000 TL civarı bir masraf söylendi. Dışarıda danıştığım 6 farklı özel usta ise adeta konsensüse varmışçasına aynı yanıtı veriyordu: gaz kelebeğinin henüz 35 bin km’de olan bir araçta değişim gerektirmemesi gerektiği, ancak 200.000 km’den sonra problem çıkarabileceği. And Otomotiv satış müdürü K*** bey, servis müdürü F**** Bey ve 444 7 780 numaralı müşteri danışma hattı ile görüştüm. Senelik bakımlarını yetkili serviste yaptırsaydım %35’lik iyi niyet indirimi sağlanabileceği, ancak 3 yılda 3 defa gelmem gerekirken 1 defa geldiğim belirtilerek bir şey yapılamayacağı söylendi. F*** Bey’e elini vicdanına koyup 35 binde gaz kelebeği değişmesini nasıl yorumladığını, bu parçaya senelik bakım kapsamında mazot, yağ ve hava filtresi v. B. Değiştirirken zarar verilemeyeceğini; gaz pedalı, döşeme, kaporta gibi kullanıcının etki edebileceği bir parça olmadığını anlattım. Kendisi de hak vermiş olmalı ki telefonla birini aradı ancak genel müdürlükten onay alınamayacağını belirtti. 444 7 780 ‘e aracı inceleyebileceklerini, kullanıcıdan kaynaklı bir şey olup olmadığını tespit edebileceklerini, kendime ve kullanımıma güvendiğimi hatırlattım ancak nafile.

Özetle; kullanıcı tarafından zarar verilmesi mümkün olmayan, yıllarca km’lerce sorunsuz çalışması gereken bir parçanın 35 bin km’de değişim gerektirmesi akla 2 ihtimali getiriyor: 1) üretim hatası 2) üretim manipülasyonu. Her ikisi de üreticiye yazar ve markaya olan güveni sarsar. Ben parça için bu ücreti ödemek istemiyorum. Gerekiyorsa aracım ne kadar incelenmesi gerekiyorsa incelensin ve bu parça ücretsiz olarak değiştirilsin lütfen. Mağazadan kazak aldığınızda dahi kusur çıktığında merkeze gönderip inceliyorlar. Özellikle 6 ayrı usta’dan aldığım bilgi ile ve teknik servis müdürü F*** Bey’in telefonda danıştığı kişiye “ama 35 bin’deymiş” derkenki yüz ifadesi ile bana ne kadar hak verdiğini gördüğümde bu konuda sorun olduğundan iyice emin oldum. Yarımlarınıza. Not: And Otomotiv’e randevu almadan ama öncesinde G**** hanım ve F*** usta ile görüşerek gittim. Dolayısıyla bir randevu kaydım görünmüyordur ancak F*** bey, K**** bey ve F*** bey ve G*** hanım beni hatırlayacaktır.

Yahya sonuçtan hiç memnun değil

Yahya
24 Kasım 13:50
Skoda Yetkili Servis Sonrası Arızalar Ve Mağduriyetlerim Giderilmiyor
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Kilometre Skoda Karoq Aracımın Farında Sürekli Su Alma Sorunu Ve Garanti Kapsamında Çözüm Beklentisi

Cengiz
12 Kasım 16:41
Erol sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Karoq DSG Şanzıman Sorunu Ve Yetersiz Garanti Desteği

Erol