SGK Prim Borcu Haksızlığı: Çalışmadığım Dönemler İçin Borç Çıkartıldı

SGK Prim Borcu Haksızlığı: Çalışmadığım Dönemler İçin Borç Çıkartıldı
11 Eylül 2024 12:24

SGK, 2017 ile 2021 dönemleri arasında bana SGK prim borcu çıkarmış. Çalışmadığım zamanlar için zaten ondan önce de çalışmıyordum. SGK ve GSS aktif değildi. Şu an zar zor geçinen bir insanım, asgari ücretle bir de 19 bin TL gibi bir rakam çıkarmışlar. Bu resmen kanun tanımazlıktır. Aynı zamanda birçok insana benim gibi SMS yolu ile borç çıkarmışlar. Böyle saçmalık olmaz. İşleri güçleri garibanla. CİMER'de şikayet ettim. Saygılar.

11 Eylül 2024 12:09

Bir de son olarak daha önce de böyle borç için bize bilgi verilmedi e devletten bakıca yapılandırma için sürenin dolduğu yazıyor haberimiz bile yok

11 Eylül 2024 12:23

SGK bir de tehdit ediyor ödemediyiniz takdirde yasal işlem başlatılacaktır diye tehdit ediyorlar hem o dönemlerde çalışmadık hem de GSS faydalanmadım ve aktif değildi nasıl olur da millete borç çıkartırlar insanlar mağdur etmelerine hakları yok. Biz bu ülkenin sonradan vatandaşı olan ya da göçmeni değiliz ezelden beri Türk'üz ama bize yapılan haksızlık kimseye yapılmıyor yabancılar bizden daha iyi yaşıyor

19 Eylül 2024 09:36

O borç çıkartiklari zaman zaten yıllardır işsizim SGK aktif ve GSS aktif bile değildi bu nasıl saçmalık yabancı göçmenler her şey den bedava yararlanırken bunlar elinde. Geldiği kadar kendi gariban insanının ezmeye çalışıyor asgari ücretli bu parayı nasıl öderiz. Bir de hacizle tehdit ediyorlar.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi