SGK Hatasından Kaynaklanan İş Kaza Raporu

23 Kasım 2023 20:49

SGK İş Kazası Raporu Hatası:

Ben 2019'da bir iş kazası geçirdim, sağ ön kolda çapraz kırık oluştu. Kolumda şu an iki platin ve 6 adet vida bulunmaktadır. Rapor için 2021'de SGK kurumuna müracaat ettim, kurum beni hastaneye sevk etti. Önce devlet hastanesinden, sonra da üniversite hastanesinden rapor aldım ve kuruma teslim ettim.

Kurum, belli bir süre sonra bana sağlık kurulunun yüzde 32 oranında rapor verdiğini ve maaşa bağlandığımı bildirdi. Raporun süresi 2019'dan 2023 Ağustos'a kadardı. Maaş bağlandıktan sonra SGK'ya gittim ve bir hata olup olmadığını sordum, SGK bana yüzde 32 rapor belgesini verdi ve yanlış olmadığını ifade etti.

Aradan 3 yıl geçti. Durum bildirir raporu için başvuruda bulundum, bunun sonucunda SGK bana bir hata yaptıklarını, raporumun yüzde 32 değil, yüzde 6 olduğunu ve ödedikleri paraları geri alacaklarını bildiren bir tebligat gönderdi. Bir ay içinde ödemezsem faiziyle birlikte parayı gerekli yollarla tahsil edeceklerini belirttiler. Hatanın kendilerinde olduğunu açıkça kabul ettiler.

Beni mağdur ettiler. Şu an ödeme durumum yok, kanser tedavisi görüyorum. Aynı zamanda SGK'nın bütün bölümlerine başvurduğum halde bir sonuç alamadım. Çözüm için başvurduğum mercilere cevap alamadım.

SGK'dakiler, çözüm için başvurduğum yerlere boşuna başvurduğumu, oraya cevap verenin de kendileri olduğunu söylediler. Sağlık kurulundaki görevlilerin hatalarını bana ceza olarak yansıttılar. Oradaki görevliler, devletin gücünü arkalarında hissederek hiçbir işlem yapmadılar.

Bu şekilde devletin gücünü arkalarında hissedenler olduğu sürece daha birçok kişi haksızlığa uğrayıp mağdur olacaktır. Bana yapılan haksızlığın bir an önce giderilmesini ve mağduriyetimin giderilmesini arzu ve talep ediyorum. Ben 7.500 TL emekli maaşı alan, kanser tedavisi gören bir bireyim.

Umarım bu mesajım gerekli yerlere ulaşır ve sesime kulak verilip bu adaletsizlik düzeltilir. Saygılarımla, Ali K**.

07 Şubat 2024 10:14

SGK nin düzenlemiş olduğu hatalı iş kazası raporu ile başvurmadığım kurum kalmadı SGK CİMER üzerinden çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı İstanbul üzerinden SGK ya dilekçe ama maalesef hiçbir kurumdan mağduriyetinin giderilmesi ile alakalı bir netice alamadım sadece valilikdeki müdüre hanim efendi SGK kurumu bir hata yapmışsa bu da resmi kayıtlara geçmişse bu hatayı düzeltirken bunun sonucunda doğacak fatura kurum vatandaşa yansıtarak cezalandıramaz ancak bunun bedelini kurum. Hatayı yapanlara keser ama SGK kurumu kendi kurumunu ve personelini korumak için vatandaşı cezanlandirmayi seçmiştir seçmiştir demişti bu da kabul edilebilir durum olamaz demişti gerçekten de çok doğru tespistti SGK kurumundaki müdür bana hata insanoğluna mahsustur biz bir hata yaptık tamam ama bu parayı da senin emekli maaşından azar azar keserek alırız istersen mahkeme açabilirsin demişti bazı hukukçulardan aldığım bilgiye göre dava acsamda değişen bir şey olmayacak davayı büyük bir ihtimalle kaybedersin kar ediyorum derken mahkeme masrafı avukatlık ücreti dahada borçlanacağımı belirttiler bu tespit de doğruydu aslında çünkü ülkemizde adalet yargı sistemi yok olmuş hukuk sistemi çökmüştü var olan hukuk sadece hakliyi değil vatandaşı mağdur eden kurumun personelini korumak için vardı hukukun olmadığı Türkiye Cumhuriyetinde mağduriyetimin giderilmesi için boşuna hak arayışı içine girmiştim şu anda kanser tedavisi görüyorum 10 000 TL olan emekli maaşının 2 142 TL'si her ay kesintiye uğruyor kalan ilçede geçinmeye çalışıyorum ne SGK dan ne de CİMER üzerinden başvurduğum çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığında bir cevap alabildim şu an geçinemediğim için kardeşimle birlikte kalıyorum sosyal yardım için başvurdum kardeşimin gelirini öne sürerek yardımında red ediyorlar Yüce Allah'ın ilahi adaletine çok güveniyorum er ya da geç tecelli edecektir inşallah

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Rapor Parası Yatmadı
Emekli Maaşı Kesintisi
1 Takipçi

Kenan sonuçtan hiç memnun değil

SGK Rapor Ücretini Ödemiyor

Kenan