SGK EYT Bitmeyen Hikaye

Ersin
01 Mart 2024 23:05

Ben Antalya merkez Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan şikayetçiyim. Emeklilik için EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında 07.06.2023 tarihinde başvurumu yaptım. 2024 Mart ayına kadar süren bir bekleme süresinin ardından, 23 gün eksik prim nedeniyle red cevabı aldım. Bunun sebebi, Doğu'da askerlik yaparken terhis olduktan sonra işe başlamış olmam. Ancak, 2 ay erken terhis olmuşum ve askerlik dönemimde çalışmışım, sigortalı olmuşum. Bu durum, 23 gün askerlik süresiyle çakışıyormuş. Askerlik borçlanması yaparken ödeme yaptığım halde, dosyam aylarca kontrol edilmeden ve son dakika emekli maaşı bağlanacakken eksik gün olduğu söyleniyor. Bu durum adeta şaka gibi. E-devlet üzerinden durumu gördüğüm için, fazlasını yatırmıştım; eksik olan prim miktarının fazlasını yatırdım ve yine E-devlet üzerinden takip etmeye devam ediyorum. Tüm kriterlerin tuttuğunu görüyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip teyit aldım, 'başka bir eksiğiniz yok' denildi. Böyle bir durumun nasıl mümkün olabileceğini anlamıyorum ve hiçbir açıklama yapılmıyor. Benimle adeta dalga geçiliyor gibi hissediyorum. Bu konunun peşini bırakmayacağım ve CİMER'e de şikayette bulunacağım.

profile profile profile

Songül
Songül

Aynı durumu bende dün yaşadım 6 ay bekletilen dosyamın artık nihayete erer diye düşünürken 8 gün eksikliğin olduğu söylenerek ret edildi. Doğum borçlanmasıyla ödediğimiz primlerin orada çalışan memurların belirlediği onayladığı tarihleri ödediğimiz halde Kabul etmemeleri ve yoğunluk olmamasına rağmen 6 ay bekleyip ret vermeleri çok üzücü bende konuyu yargıya taşıyacağım 🥺

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Askerlik Borçlanması Başvurusu
1 Takipçi