SGK Emeklilere Kasım 2023'te Seyyanen Ödenen 5000 TL Hakkında

Haluk
16 Kasım 2023 11:41

Emeklilere Kasım 2023'te ödenen 5000 TL'lik seyyanen ödeme, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yanlışlıkla 'şirket ortağı' olduğum kaydını girmesi nedeniyle tarafıma yapılmadı. E-devlet sorgulamasından öğrendiğim bu durumun ayrıntısını öğrenmek için, yine E-devlet'te ki kaydımda herhangi bir ticari şirket sahipliğim ya da ortaklığım bulunmadığını tespit ettim. 170 numaralı telefona başvurdum.

Burası bir çağrı merkezi olduğu için, şirket ortağı olmadığımı kanıtlayan Ticaret Odası, Vergi Dairesi gibi kurumlardan belge almam ve SGK Başkanlığına başvurmam gerektiği söylendi. E-devlet'te zaten bu kaydın bulunduğunu söyleyince, SGK Başkanlığını aramam gerektiği bildirildi. Binbir zorlukla ulaştığım başkanlıktan, emeklilik işlemimi yapan SGK müdürlüğüne başvurmam istendi.

Başka bir ilde yaşadığım için telefonla 2 saat boyunca ulaşmaya çalıştım, her seferinde 20 kez çalan telefon sonunda operatörün meşgul olduğunu söyleyerek kapandı. Yani kimseye ulaşamadım ve bu ödemeyi alıp alamayacağımı, ne zaman alabileceğimi hâlâ öğrenemedim ve bir muhatap da bulamadım. 21. Yüzyılda dünyaya örnek gösterilen ülkemin iletişim sorununa çare bulunamaması karşısında çok üzgünüm.

Konuyla ilgili yanlışlığın yanı sıra, devlet kurumlarının zihniyetinin de düzeltilmesi gerektiği kanısındayım. Hakkım olan ödemenin tarafıma yapılması konusunda gereğinin yapılmasını rica ederim.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Eksik Emekli Maaşı
4 Takipçi