SGK Emekli Maaşı Neden Böyle Düşük?

SGK Emekli Maaşı Neden Böyle Düşük?
Muammer
19 Şubat 2024 14:39

13586 TL net maaş, e-devlet üzerinde belirtiliyor ancak hesabıma yatan tutar 10250 TL. Bu, yüzde 37 zamla şu anki emekli maaşı zammının 49.25 olması gerektiği anlamına geliyor. Ancak benim maaşımın artması gerekirken azaldığını gördüm, bu durumu anlayamadım. Birikmiş 4136.40 TL param da yatırılmadı. Sigorta için gittiğimde e-devlet'te yazan bilgilerin yanlış olduğunu öğrendim.

Emine
Emine

Neden, Prime ödenen paralar güncellenmediği için: örn prim 100 lira. Bugün 10000 lira. Sizin en son 1000 lira ödenmiş olsun. Yani siz 10000 lira priminiz biriksin bunu çalıştığınız süreye bölün çoğu memur, işçi gibi birçok çalışanın düşük maaşı nedeni budur. Emekliliktede size maaşınızı değil bir de yarısını ödüyorsa durumun bariz ortada. Çözüm : primleri paranın her gün düştüğü gözetilerek bugünkine göre revize etmektir. Madem her gün zam oluyor da. Sürekli sermayeye hizmet etmenin bir anlamı da yoktur. Durum budur. O zaman emekli maaşını alır. Sadaka gibi maaşla düşük ücret düşük emeklilik. Olmaz zaten. Peki neden düzeltilmesi yapılmıyor.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Eksik Emekli Maaşı
4 Takipçi