Borcumun Silinmesini Talep Ediyorum SGK GSS Prim Borcu.

Borcumun Silinmesini Talep Ediyorum SGK GSS Prim Borcu.
Büşra
11 Eylül 2024 22:28

SGK GSS prim borcu mağduriyeti!
Çalışmıyorum, etmiyorum. Nereden geldi bu borç? Zaten hastaneye her gittiğimde 1000 TL cebimden çıkıyor. Sigortam yok, bir şeyim yok. Devlet bedavaya mı bakıyor bizlere? Bu borcu ödemeyeceğim. İnsanların haklarına giriyorlar. Bir de ödemiyoruz diye faiz binmiş üstüne. Zaten hastaneye de gitmiyorum. Borcumun silinmesini talep ediyorum.

profile profile profile

Yorumlar (49)

Abdurrahman
Abdurrahman

Büşra hanım haklı. Birçok kişiyi borçlandırıyor buna benzer durumlarda

Ertan
Ertan

Hemen efendim, silindimi?

Vallahi bende hastaneye gitmem gidersem eğer parasını öderim niye böyle bir sistem var ki zaten yararımıza olacak bir şey yapmazlar 2014 de 81 lira idi cuma günü bakmıştım pazartesi öderim diye gittim ozamanın parası ile 2500 lira daha koymuşlar aylık gelirimi 3500 TL olarak göstermişler kendi kafalarına göre iş yapıyorlar yazık bu millete

Hilal
Hilal

Okul bitirip çalışmayan için SGK başvurup genel sağlık sigortası ödemesi gerekiyor yıllar önce çıktı bu kanun 2008 yılı olması lazım bangır bangır TV de reklamlarda iletildi neyini şikayet ediyorsun bizde ödedik 2 evladımda ödedi

Hamza
Hamza

Ben hiç ödemedim hep silindi

Sezer
Sezer

Almadığın hizmetin ne ücretini ödemeyi düşünüyorsun, Bağkur var sigorta var isteğe bağlı zaten gider birine bağlatırım, sen bana mı sordun beni o sisteme sokarken o zaman senin de bana 5 bin borcun var desem hoşuna gider mi?

Hilal hanım biraz sakin olun lütfen devlet asla aç kalmaz önemli olan Halk tır halk ister devlet yapar böyle olması lazım

Tahir
Tahir

Yanındayım

Osman
Osman

Devlet diyor ki, sana sağlık sigortası yaptım bu kadar ödeyeceksin. Ben de diyorum ki, bu borcu çıkarıyorsan para vermen lazım bana. Param verdin de ödemedim. Bu borcu o zaman yaz gecikmeye al. İşim yok iş verirsen zaten buna gerek kalmaz. Kaldı ki, insan haklarına aykırı bir durum bu. Devlet diyor ki "sana para veremem, işte yok" diyor Ben de diyorum ki "Ben dürüstçe geçmişte çok GSS ödedim. Lakin bana artısı değil zararı oldu. Ödemeyenlerin borcu silinip aylık 61 lira yapıldı benim ödediklerim havaya suya karıştı. Bunun bana faydası yok. Hastahaneye gitmediğim gün para ödemek zorundayım ben neden. Bir hizmet almalıyım ki karşılık Almıyorum ama ödüyorum bu nasıl bağnazlık. Bakkala her ay belli para öde ama bir şey alma gibi bir şey bu onu geçtim değil emekliliğe de yansımıyor en azından yansısın o zaman ödenir aksi takdirde çöpe attığın para oluyor bu. Hep yanlış hep yanlış" Bu yasayı kim çıkardıysa artık anladınız

Ebubekir
Ebubekir

Evet uygulama yanlış. Ama isten çıkınca gelir testi yaptiriyorsun. Sanki çalışıyormuş gibi hastaneye gidip muayene veya ameliyat vs. Ücretsiz yaptırıp ilaç vs. Alabiliyorsun

Ömer
Ömer

Ben sigortalım benim çıkmadı ama eşimin çıktı nasıl oluyor eşim benim SSK dan faydalanması gerekmiyor mu

Serkan
Serkan

Af gelirse silinir borç ama oda zor şimdi seçimde yok bunların bahanesi olmuş her şey ben 4 bin tl ödedim hakkımı helal etmiyorum bunlara işsiz olduğum halde ne işsizlik maaşı verdiler ne de destek borç çıkardılar Allah yardımcınız olsun

Hatice
Hatice

Seninki gene azmış her girişimde hastaneye adım atmasam bile borç yükseliyorda yükseliyor bunu ödemediğim sürece eşimin sigortasından yararlanamıyorum 4 senedir aşırı sinir bozucu gerçekten

Levent

Süper bir uygulama ayda 600 lira ödüyorsun muayene, ameliyat ilaç devlet karşılıyor. Gelir testi yaptır ailenle yaşıyorsan eve giren maaş asgari ücretten az ise borcun silinir sağlık hizmetlerinden bedava yararlanırsın. Aksi takdirde bu parayı devlet senden bir şekilde tahsil eder.

Meriç
Meriç

İiyide, ben hastaneye dahi gitmeden bu borç banada çıktı herkes gibi maalesef. O nasıl olacak? Ben ne ilaç alırım ne hastaneye giderim sağlığımda hiçbir problem yok çok şükür. O zaman ben giden ve ödeme yapmayan başka birinin parasını ödemiş olmuyormuyum?

Ali
Ali

Yanlış bilgi veriyorsunuz. Ben arkadaşımda kalıyorum. Arkadaşım günübirlik temizlik işlerine gidiyor. Aç kalmıyor, ben işsizim. Arkadaşım zamanında dairesini almış, 2015 mod. Bir de arabası. Hane halkının toplam gelirinin kişi sayısına bölünmesi ile, kişilerin geliri hesaplanıyor, güya. İkimizin toplam geliri bir askeri ücret yapmıyor. Kaldı ki ben hane halkından değilim, geçici barınmama izin verilmiş. Aylık 600 TL prim ödemesi çıktı

Ufuk
Ufuk

Çalışmayan insanlara GSS adı altında borç çıkarılması bu devletin ayıbıdır, vatandaşına bakamayacak sa o koltuklarda hiç oturmasınlar. Dolaylı vergilerle milletin ümüğünü sıkıyorsunuz, vatandaş geçim sıkıntısı içindeyken bir de işsiz kaldığı zaman GSS çıkartıyorsunuz...

Ozan
Ozan

33 bin tl üstü GSS borcu var emekli annemin yanında oturuyorum diye hiçbir şeyden faydalanamıyorum ama alavere oyun yapan insanlar yaşıyor borçsuz harçsız bu süre zarfında hiç hastane yüzü görmedim borç kapsamı süresince ödeyecek durumum yok bunun tamamen silinmesini istiyorum ve taahhütlü zorunlu olmasından çıkarılmasını talep ediyorum yok olandan değil var olandan alın.

Turan
Turan

Sigortam bebeğim doğduğu gün kesildi ve ilk kontrole gittiğimizde çocuğumun kimliği olmadığı için benimde sigortam olmadığı için muayene ücreti istenmişti devlet Hastanesi'nde ödemediğim için bebeğime bakmadılar kimlik çıkartın ya da sigorta başlatın dediler aksi takdirde ücretli dediler şimdi kalkmış o günlerin benden parasını istiyorlar adalet mı bu hiç utanma da yok ama kimsenin kimsede hakkı kalmaz ne ile gelirsen gel kul hakkı ile gelme buyurmuş yaradan siz bunların hesabını nasıl vereceksiniz

Erhan
Erhan

Bence yanlışlık var sigortanız kesilsede bakmak zorunda

Yavuz
Yavuz

Yorumlara baktım kimse bir şey bilmiyor bilmediği gibi araştırmıyor. Okumayıp 18 i geçtiysen sigortan yoksa gelir testi yaptıracaksın genel sağlık sigortası ndan faydalanacaksın gelir testi yaptırmazsan en yüksekten borç yazmaya başlar. Yani test sonrasında evine giren maaş evdeki ev halkına uygun değilse beleş GSS olursun ya da gelire göre kademe kademe ödeme çıkar GSS yi biraz araştırın devlet işin yoksa ya da 18 yaşını geçtiysen sağlıktan bakamam öl demiyor, eskiden olduğu gibi. Armut piş ağzıma düş elinizi biraz kaldırın bari pişen armudu kendiniz alın

Aytaç
Aytaç

Evinde babanın yanında yaşıyorsan brüt ücretin 3 te biri maaş alıyorsa gelir testine tabi değilsin

Cem
Cem

İşi gücü tıkırında olana konuşmak kolay. Bekara eşini boşamak gibi yani. Okuldan mezun olan her çocuk iş bulabiliyor mu? Hayır. Ülkede işsizlik almış başını gitmiş. İş bulamamış çalışmayan bir insan nasıl olmayan parasından ayda 600 TL ödesin? Konuşmak kolay birazda içinde bulundukları durumu anlamak lazım insanların. Bu mevzu düzenin bozukluğunu iyi anlatırım size de neyse...

Selim
Selim

Kardeş ben kere yaptım gelir testi evde 3 kişi yasiyiz sağlık sorunlarından calisamuyoz evde özür annem var ona bakiyoz bakım maaşı var bir de ev kendimizi ama olmadı gelir testi 20000 TL borcum oldu nasıl hükümet bu anlamıyor hayat geçim dersinde insanlar

Cansın
Cansın

Bende emekliyim mesaj geldi bana dun genel saglik sigortası borcu çıktı, neden çıktı anlam veremedim Çünkü hastane katilim payı ve reçete ilaç hepsi maaşımızdan kesiliyor. İtiraz ediyorum bj borcu kabul etmiyorum

İnci
İnci

Çalışmadığın bir dönemde aileden birinden sağlıktan yararlanmışsın sanırım emekli olurken son gün 14000 bana da borç çıktı gidip sildirdim borcu ben işten çıkınca otomatik babamın üstüne sağlık geçmişti sistemsel bir hata galiba az daha sormadan borcum var diye ödeme yapacaktım

Levent

SGK ya git çözerler ödemezsin

Said
Said

Bende emekli olmadan önce herhangi borç yoktur yazısı aldık sonrasında aradan 7-8 geçince borç akıllarına gelmiş bir de faiz yansımış mecburen ödedim ama gariplik var normalde borcum yoktu emeklilik dilekçesi verdiğimde sonuç beklerken 1 aylık borç çıkardılar demek ki

Gökhan

İlk fark ettiğimde aradım. SGK ı yok hastahanede muayene olmuşsunuz vs dediler. Muayene oldukta parayla olduk. Dedim, para aldılar dedim cevap veremediler bende ödemeyeceğimi bildirmiştim

Gökhan

Benimde var GSS borcu fakat ödemeyeceğim. Ne hizmet verdilerde, ne istiyor. Kan emenler

Meryem
Meryem

Aynı mağduriyeti bende yaşıyorum. Sadece hastaneye gittiğimiz kadar borç çıkar bize bari SSK bizim sırtımızdan geçinme yeter artık. İş yok güç yok bir de SGK borcu ödüyoruz. 16 bin çıkmış bana

Duran

Ben gelir testi yaptırdım üzerime herhangi bir şey yok 7500 GSS borcum var silinmedi 5 ay önce yaptırdım SGK danıştım borç silinmez dedi yeşilkart verdi

Mahmut
Mahmut

Sen mültecimisin Suriyeli olsan ne ala

Esra
Esra

... Aynısı benim de başımda maalesef üstelik emekli çocuğuyum yani SGK zaten olmuş oluyor çalışmadığım zaman da bu GSS borçları nereden çıktı da bana borç yazdı babam zaten SSK dan emekli olduğu için ödemiş oluyor devlete artı ilaç farkı ve muayene ücreti de kesiliyor.

Levent

Yaşın 18 i geçtiyse babanın üzerinden düşersin gelir testi yaptır borç silinir yoksa faiziyle alır devlet bu parayı

Dilek

Eğer yasal takip yazısı geldi ise biraz zor silmiyorlar denedim gitmediğim yer kalmadı SGK bile gittim. Bunu ödeyeceksiniz sosyal yardim, a gidip gelir testi yaptıracaksınız fakirlik belgesi alınacak sonra yeşil kart giriş yapmış bulunacaksınız böylelikle genel sağlıktan çıkmış oluyorsunuz.

Duran

Ben gelir testi 5 ay önce yaptırdım yrsılkart cıktı borç sılınmıyo 7500 borcum var

Dilek

Doğru olabilir dedikleriniz bende normalde ödemiştim borcumu 2017 görünce 2021 tüm borcu kapatmıştım elimde borcu yoktur bilgisi var deyince borç düştü 1.500 TL'ye

Akın
Akın

Vallahi ben bu dediklerinizi yaptım ama 2500 borç çıktı ve ödeyeceksiniz diyor yeşil kartlıyım borç ödeyeceğim ilginç

Gul

Gelir testi yaptırın siliniyor... Üstünüze bir şey yoksa

Hıcde silinmiyor ben yaptırdım

Müslüm
Müslüm

Gelir olmasa da uydurup silmiyorlar

Tuncay
Tuncay

Ailenin geliri askeri ücretin üçte birini geçmiyorsa silinir. Uzerinize kayıtlı mal varsa gelir testi işinizi çözmez borcunuz silinmez

Gul

Sigortaya gidip yaptırılıyor ya da sosyal yardımlaşma vakfina... Eğer olmuyorsa gelir testi maaşa düzeyi eve giren gelir fazladır.

Yusuf
Yusuf

Nasıl yapılır gelir testi

Bulent
Bulent

Ben yaptırdım neden silinmedi

Muhammet
Muhammet

Deli Dumrul el altından yönetiyor ülkeyi sanki devlet vermediği hizmete karsılık kanun yoluyla zorla almaya çalışıyor. Vergi affı yapılanlardan talep edilmesi gerekiyor ben ödemiyorum

Emekli olduğum halde banada genel sağlık sigortası yapmışlar ve borcunuz var diye mesaj atmışlar

Gul

Etten emekliseyseniz önceki borçlardır sogortali calidmadiginiz günlerin borcu

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi