Betül sonuçtan hiç memnun değil

Shopier Ve Sama Collection İle Yaşanan İade Sorunları

28 Kasım 2024 12:45

06.10.2024 tarihinde Shopier adlı internet sitesi üzerinden Sama Collection isimli satıcıdan arkadaşım benim için kıyafet aldı. Kıyafet için herhangi bir beden ölçüsü belirtmemize rağmen satıcı ürünü geç göndermiş olup, devamında da 'kişiye özel üretim yapıyoruz' deyip iade talebimizi reddetmiştir. 26.10 tarihinde 'iade olmuyorsa değişim olsun' diyerek satıcıdan farklı bir ürün isteğinde bulunduk. Satıcı yeni ürünle alakalı boy ve kilo bilgisi istemiştir. Sadece boy ve kilo bilgisi paylaşılmış olup, harici bir beden ölçüsü paylaşılmamıştır. 7-10 iş günü içerisinde göndermesi gereken ürünü 20 iş günü geçmesine rağmen göndermemiştir. Bu konuyla alakalı satıcı tarafından devamlı olarak geçiştirildik. 20.11 tarihinde Shopier adlı internet sitesine iade talebi için ulaştık. Shopier tarafından 'satıcıdan 2 iş günü içerisinde dönüş olmazsa iade işleminin başlatılacağı' bilgisi verildi. Dönüş olmadı. 2 iş günü sonunda tekrar Shopier'e ulaştık. İade işlemi başlattıklarını beyan ettiler. Bu beyandan yaklaşık 3 saat sonra satıcının ürünü kargoya verdiği bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine Shopier müşteri hizmetleri ile görüştük ve bize 'ürün elinize gelmeden iade edin, biz takip edeceğiz' bilgisi verildi. Bu doğrultuda iade işlemi yaptık. Şimdi ise 'size özel üretilmiş, iade edemezsiniz' bilgisi veriliyor. Ki zaten maksimum 10 iş günü içerisinde elimizde olması gereken ürünün 20 iş günü olmasına rağmen elimizde olmaması bir sorun değilmiş gibi davranıyorlar. Ve ürünle alakalı fatura bilgisi tarafıma paylaşılmamış olup, bu yüzden fatura numarası belirtemiyorum. Sipariş numarası: 996135639
Bu siparişteki eksiklikler sırasıyla şu şekilde:
1- İlk ürün hakkında satıcı tarafından yanlış bilgilendirme yapılarak iade sağlanmaması
2- Değişim ürününün gelmesi gereken sürenin 2 katı sürede gelmemesi
3- Shopier tarafından tarafımıza yanlış bilgilendirme yapılması ve sonrasında söylemlerinin arkasında durmamaları
4- Satıcıyla sadece boy ve kilo bilgisi paylaşılmasına rağmen sanki tüm beden ölçüleri paylaşılmış gibi 'özel dikim' demesi
5- Satıcı devamlı 'bugün yarın hallediyoruz' diyerek geçiştirilme durumu
WhatsApp mesajlarını kanıt olarak ekliyorum. Shopier konuşmaları da onlar da kayıtlıdır. Shopier'de şikayet kaydım mevcut ve Tüketici Hakem Heyeti'ne de şikayette bulundum.

Yorumlar (6)

Sama

Kargo süresi hakkında; ilk (4 iş günü içinde) kargoya teslim edilmiştir, ancak müşterimiz sisteme adres bilgisini yalnızca “Ankara” olarak girdiğinden kargo kodu oluşmamıştır. Kargo şirketi bize ulaştığında “anında” müşterimize ulaşarak adres bilgileri tamamlanmıştır. Bütün aksamalar dahil 7 iş günü içerisinde kargodan çıkışı yapılmış müşteriye 1 gün sonra ulaşmış olsa da müşterimiz kargo gecikmesi ile alakalı farklı bir isimle şikayette bulunmuştur, dolayısıyla kargo süresi konusunda müşterimizin beklentisini anlayabilmiş değiliz. İkinci ürünün hazırlanması ilk ürüne göre daha uzun sürmüştür, ancak zaten müşterilerimize genel olarak siparişten sonra hazırlandığından, özel dikim yaptığımızdan ve atölye yoğunluğunun değişkenliğinden mahcup olmamak adına (Acil ve özel gün siparişleri hariç) çok net tarihler taahhüt etmemeye özen gösteriyoruz bu siparişte de aynı durum geçerli. Müşterimizin"gelmesi gerekenin iki katı sürdü"söylemine cevaben.

Sama

Kargo firması bizi aradı ve adresin eksik olduğunu kargo kodu oluşmadığından kargonun çıkmadığı bilgisini verdi. Biz sizi arayıp SMS göndererek adresi tamamladık. Eksik yazılan adresin ekran görüntüsü mevcut, biz de kontrol ettik. Bunu kabul etmemek neden? Anlayamadım. İnsanlık hali, olabilir. Kargoyu kurye bizden alıp teslim ettiğinden anlık bilgimiz olamaz, mesajlarda bahsettiğim konu bu. Bu arada adresinizi herkes görebilir farkındasınız umarım.

Betül
Betül

1 açıklamamda belirttiğim gibi ürün arkadaşım tarafından hediye olarak alindi o sebeple ilk şikayet kaydı arkadaşım tarafından oluşturulmuştur yani farklı isimlerle şahsımın şikayet oluşturma gibi bir durumu yoktur 2 değişim sürecininde ne kadar uzadığı WhatsApp kayıtlarından da görülmektedir. Daha fazla bu konuyu uzatmak gereksizdir.

Sama

Sevgili Betül Hanım, Bırakalım insanlar işlerini severek yapsınlar, işlerini yaparken insanları da sevsinler. Ülkemiz de üretim ve süreklilik olsun. Empati kurmanın toplumumuz üzerinde iyileştirici bir etkisi olacağına inanıyorum. Bir kadın girişimci olarak tavsiye ederim, sevgiler.

Sama

Değerli Müşterimizin, çok üzülerek siparişini oluşturduğu ilk haftadan itibaren farklı isimlerle bizim hakkımızda şikayet yazdığını görüyoruz. Kibarlığımızı her kişi ve her durumda koruduğumuz, çözüm odaklı yaklaşımımız müşterimizin paylaştığı mesajlarda da açıkça görünüyor. İlgili ürün hala kargo şirketinde şu an bir başkasına satışı da çok zor bir durumda, en azından kargoyu geri çevireceğinin (bu mesajlardan hemen sonra) bilgisini vermesini beklerdik ve Kargosunu teslim alsaydı faturasını iletmiş olurduk onu da buradan yayınlardı kendisi. Netice olarak firmamızın her kişisinin ayrı ayrı Özenle ve emekle hazırlanan ürünlerimizin hak eden kişilerde hak ettiği değeri görmesini çok isteriz dolayısıyla ürün de iade işlemini gerçekleştirdik.

Sama

Sevgili müşterimiz Betül Hanım'a mesajlarımızı paylaştığı için teşekkür ederiz öncelikle. Kendisi farklı isimlerle bizim hakkımızda birden fazla şikayette bulunduğu için bu uzun yazısına cevap vermek isteriz. Öncelikle zaten Satın alınan ürün kalıbı (oversize) nedeniyle detaylı ölçülendirme uygulanamaz. Ancak verilen 1.59 boy ölçüsüne uygun olarak 126cm (normalden 15cm kısa) ve 51 kg ye uygun olarak 36/38 beden olan ürünü net 34 beden olarak kişiselleştirmiş bulunmaktayız. Kendisine kalıp üzerine değişiklik yapılacağı, ürünün dikim olacağı bilgisi verilmiştir. Bu mesaj görüşmelerinin hemen akabinde kargo ile iletişime geçilmiş ve aksama giderilmiş o gün kargosunun durumu düzeltilmiştir. Fakat müşterimiz teslim almamış ve bizi bilgilendirmemiştir, kargonun teslim edilemediğini ve uzun süredir firmada beklediğini yine kargodan öğrenmiş olduk. Kendisine bu konu ile alakalı ulaşmak istediğimizde müşterimizin eşi bizi t*ciz etmek ile itham ettiğinden bir görüşme gerçekleştiremedik.

Senanur sonuçtan çok memnun

26 Eylül 2025 20:29
"Markayla iletişime geçtim ve kendileriyle iletişime geçtikten sonra gayet güzelce yardımcı oldular. Ürünü iade etmek yerine değiştirmeye karar verdim."
siparisim-gec-teslim-edildi-iade-talebime-yanit-alamiyorum-1.jpg
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

İade Hakkı Reddedilen Yanlış Ve Küçük Ürün Teslimatı Mağduriyeti

28 Temmuz 2025 21:38