Sahibinden Villa Kiralamada Kapora Gönderdik Mağdur Olduk Telefon Açmıyorlar

08 Haziran 2024 20:03

Sahibinden sitesinden B***** K****** isimli şahıstan villa kiraladık, kapora verdik. Telefonları kapattı, açmıyor, ulaşamıyoruz. Görseldeki villa başkasına ait; sahibi B***** adında birini asla tanımıyor. Paramızdan ve umutlarımızdan olduk. Güvenilir diye sahibinden.com'dan baktık ama her önüne gelen hesap açıp sitede bu tarz şeyler yapıyormuş. Bir sürü şikayet var. Şahsın bulunmasını, bununla ilgili önlemlerin alınmasını ve başka kimsenin canının yanmamasını istiyorum. Ben de savcılığa başvuracağım. Zaten peşini bırakmayacağım.

08 Haziran 2024 19:52

Sahibinden.com sitesinden berkan konakçı isimli şahıstan villa kiraladık kaparoyu gönderdik telefon a bakmıyor kapattı engelledi mağduruz görsel başkasına ait bununla ilgili bir suru şikayet var sitede biz kuruma güvenip kiraladık ama bunlar kol geziyor kisinin bulunmasını ve başkalarınında mağdur olmamasını talep ediyoruz bizde gereken şikayeti Savcılığa ileteceğiz peşini bırakmayacağız

profile profile profile
08 Haziran 2024 21:57 (Şikayetten 1 saat sonra)

Yorumlar (22)

Var mı bir gelişme acaba biz de bugün öğrendik maalesef

Taha
Taha

Bizde ölüdeniz üzerinden Aynı şekilde mağduruz bence herkes bulunduğu ilin savcılığından şikayetçi olsun pazartesi

Arzu

Ben 14 haziranda savcılığa şikayette bulundum bendeki sözleşme ve WhatsApp yazışmalarını en önemlisi IBAN olan dekontumu sundum ve aynı zamanda beni o kişiye yönlendiren kişilere de suç duyurusunda bulundum herkes başvuru yaparsa sonuca belki daha çabuk ulaşılır. Bayram tatili olduğu için bayramdan sonra soruşturma başlayacak dendi.

Osman

Maalesef ulaşamıyoruz 27 Temmuz için bizde rezervasyon yaptırmıştık 2 gece kapora verdik ama şu an yok ortalıkta

İbrahim
İbrahim

Arkadaşlar merhabalar 14 mayısta hepsiemlak üzerinden Berkan Konakçı isimli şahıstan 17-22 Haziran tarihleri arasında Villa Elena-1 adında villa kiraladık. Kapora gönderdik fakat bugün kendisiyle görüşmek için aradığımda telefonu kapalı, WhatsApp son görülmesi pazartesi günü saat 23.08 olduğunu gördüm. Ardından buraya baktım ve benzer olayların sizinde yaşadığınızı gördüm. Bu şahısta hepimizin t. C. Numarası var. Belki de berkan konakçı ismi de bizim gibi daha önce mi mağdurlardan olabilir. Bizim de bilgilerimizi kullanabilirler. Anlaşılan ciddi bir yapılanma söz konusu. Bize de sahibinden villa numarası bulup aradığımızda dolu olduğu belirtilip başka arkadaşının numarasını vererek yönlendirmişlerdi. Elimde şahsa ait ses kaydıda mevcut. WhatsApp profil resmini de internetten bebek fotoğrafçısı sitesinden bulmuş. Kapora ücretini de Vakkas Özen isimli bir hesaba gönderdik.

Canan
Canan

Merhaba ses kaydını bana atabilirmisiniz rica etsem

Dilan
Dilan

Bizde aynı durumdan mağduruz, sözleşme gönderdi bir de üstüne Son güne kadar oyaladı bir gün kala ortadan kayboldu dekont mevcut elimde Berkan konakçı adına

Anlaşılan bir bardak soğuk su içeceğiz üstüne

Belma

Pazartesi biz de şikayet edeceğiz. Paramızı alır mıyız bilmiyorum ama en azından başka kişilerin canı yanmasın. Okuduğum kadarıyla hep aynı taktik. Sahibinden bir ilan bulduk. Bizim yerimiz dolu, sizi başka arkadaşa yönlendireyim... Hepsi emlak sitesinden bir ilan paylaşıldı, ona istinaden kapora göndermiştik.

Yasin
Yasin

Berkan konakçı adına dekont var bende başkası olsa parayı nasıl alacak

Belma

Merhaba, şikayeti izle ilgili bir gelişme var mı? Kişiye ulaşabildiniz mi, ya da şikayetçi oldunuz mu? Maalesef aynı durumda çok mağdur var.

Hayrunnisa
Hayrunnisa

Bizim de aynı durum sahibinden de bulduğumuz bir ilanın sahibinin yönlendirmesi ile bizde irtibat kurduk aynı sistem

Yusuf

Toplu bir şekilde şikayet için organize olma durumumuz var mı? Çok bilmiyorum ama toplu şekilde başvuru ve şikayet yaparsak hem daha etkili olur kanaatindeyim hem de suç unsuru organize suça girebilir diye düşünüyorum. Farklı bir görüş varsa yazarsanız sevinirim. Grup kurma işini de WhatsApp, telegram, Instagram vs şeklinde yapabiliriz.

Arzu

Biz de aynı durumdayız 2 günlük kapora gönderdik maalesef Cunda daki villa için villa rüzgar kendisine ulaşılamıyor ilanı yayından çok şikayet olduğundan dolayı kaldırılmış ben savcılığa ve emniyet asayiş şubesine 14.06.2024 de başvurdum sizin yazınızı gördükten sonra fark ettik uyarınız için ayrıca teşekkür ederiz İlknur hanım

Bizde 27 Temmuz için rezervasyon yaptırmıştık fakat oda yalan oldu sanırım

Yusuf

Merhaba, bizde aynı durumdayız. Berkan mı ismi? Arkadaşa ulaşamadım bende.

İlknur

Evet berkan konakçı t. C. Si ve hesap no var şikayet edin geçmiş olsun size de

Nurullah
Nurullah

Bizi de çarptı berkan konakçı denen şahıs t. C. Kimlik numarası vergi numarasına kadar var bende adresi İstanbul Kartal olarak gözüküyor bayramdan sonra savcılığa şikayet edeceğim

İlknur

Evet berkan konakçı bence Savcılığa toplu şikayet oluşturalım

Zuhal

Merhabalar aynı durumdayım iletişime geçtiniz mi! Villa rüzgar mı?

Belma

T. C. Kimlik no doğru mu acaba, o da belli değil. Bizdeki sözleşmedeki kiralayan ismi farklı, Berkan Konakçı ismi ödemeyi alan (sözde) muhasebeci diye geçiyor.

Zuhal

Evet aynı sözleşme Allah'tan imzalayıp göndermemişim içime doğmuştu bir şeyler döndüğü 5000 TL yolladım daha fazla istemişti yollamamıştım. Herkesin kaybettiği bir kapora parası var sanırım inşallah büyük kayıplar yoktur!

Arzu sonuçtan hiç memnun değil

14 Haziran 2024 23:22

Ayşegül
19 Haziran 2024 22:05
Velat sonuçtan hiç memnun değil

24 Ocak 2024 18:49
sahibinden-ev-kiralayacaktim-kapora-attim-geri-gondermeyip-engelledi-2.pdf