18 Şubat 2024 17:08

Kasım 2023'te RKS D2 elektrikli araba satın aldım. Aracın teknik verilerinde ve web sayfasında menzilin 80-100 km olarak yazıldığını gördüm. Bayiye giderek aracın siparişini verdim ve aracım teslim edildi. Henüz bir ay dolmamışken, yaklaşık 250 km'de iken ilk kez geceleyin kısa farları yaktığımda sol kısa farın çalışmadığını fark ettim. Servise şikayetimi ilettiğimde, on gün sonra fabrikada parça olmadığı gerekçesiyle garanti kapsamında yerel sanayi sitesinden temin edilen bir parçayla tamirat yapıldığını öğrendim. İki ay geçmeden, yaklaşık 800 km'de iken ve şarj seviyesi %36 iken batarya arızası nedeniyle yolda kaldım. Serviste, soğuk hava ve rampada bataryanın kendini korumaya alabileceği söylendi ve bu açıklamayı mantıklı buldum. Daha sonra aracı sorunsuz bir şekilde yaklaşık 1100 km kadar kullandım. Ancak şarj seviyesi %40'ın altına düştüğünde tekrar aynı arızayı yaşadım ve yine yolda kaldım. Servise şikayetimi ilettim ve arıza sembollerinin fotoğraflarını fabrikaya gönderdik, şu anda haber bekliyoruz. Bu süreçte aracın sürüş mesafesinde bir tuhaflık hissettim ve bir deneme yaptım. Araç, %60'lık şarjla sadece 45 km gidebildi ve toplamda 75 km mesafe kat edebildi. Şarj %40'ın altına düştüğünde tekrar batarya arızası verdi ve yolda kaldım. Şükürler olsun ki yakın bir mesafedeydim ve iş yerine ulaşabildim. Servise gerekli bilgileri ve fotoğrafları gönderdim ve yanıt bekliyorum. Bu arada RKS'nin internet sitesinde, arabanın sürüş mesafesinin 60-80 km olarak güncellendiğini hayretle gördüm. İnternette yaptığım araştırmada ise 2022'de arabayı satan bayilerin sürüş mesafesi olarak 120-150 km belirttiklerini öğrendim. Aşağıya sürüş mesafesi ile ilgili fotoğrafları ekledim.

09 Ağustos 2024 15:11

Arkadaşlar 4 Mart 2024 te fabrika ile yapılan görüşmeler sonucu nihayet aracım servise götürülmek üzere satış bayiinin! İmkanları! İle alındı. Önce destek bataryasının değiştiği söylendi. Sorun çözülmedi tabi. Sonra batarya fabrika gönderilmek istendi. Fakat kargo şirketleri bataryayı kabul etmedi. Sonra araba komple fabrikaya gelsin denildi. Fakat nakliye derken iş uzadı. Tamir edildi 'batarya değiştirildi'! Dendi. Bu sefer yine nakliye yüzünden iş uzadı. En son arabayı 3 ay sonra 08. Haziran 2024 te servisten aldım. Arabanın kendini, batarya %50 nin altına inince korumaya alma sorunu giderilmiş, ama sürüş mesafesi sorunu çözülmemiş. Daha sonra ilk defa şarj ettiğimde, normal de %80 i 4 saatte şarj etmesi gerekirken 2,5 saatte şarj etti. Sürüşe başladığımda ise sadece 10 km gidene kadar % 40 batarya harcadı. Hemen servisi aradım. 'abi batarya değişti ya birkaç doldur boşalt yap' dedi. Onu yaptım. Bu arada arabanın şarj ederken % 70 e gelince birden % 100 geçtiğini fark ettim. Fakat kullanmaya başlayınca 100 den direk 70 inmiyor, aralıklarla hızlı bir şekilde %60 a iniyor. Servisle görüştüm. Fabrikaya sordu. 'yapılabilecek bir şey yok'! Cevabını almış. Aldığım bayiiye gittim. Beni başka bir ilçedeki kendi servislerine yönlendirdi. 24 Temmuz 2024 te 2. Servise gittim. Servisi ara, fabrika ara. Fabrikayı ara servisi ara iş yaptırmaya çalışırken, bugün 9 Ağustos çarşamba fabrikan cevap geldi. ! Batarya, garanti kapsamında değilmiş, çünkü sarf malzemesine giriyormuş! ( bakın kullanıcı hatası değil) daha önceki bakımı müşteri memnuniyeti! :) ) ) kapsamında yapmışlar, o yüzden bundan sonra yapılacaklardan ücret alınacakmış. Bu arada fabrikada komple bataryayı değil bataryada arızalı olan bölümleri değiştirmişler. Ne şarj dolum, ne de sürüş mesafesi testi uygulayıp öylece göndermişler. Bu arada da 500 km kullanmışlar, ne için kullandılarsa... Anlaşıldı ki bu iş mahkemede bitecek. Ama adamlar neye güveniyorsa artık, rahatlar.

12 Eylül 2024 09:46

Devamında olaylarlar şöyle gelişti. Servise bundan sonra ne yapılacağını sormak için gittiğimde ‘ beyefendi yapabileceğimiz bir şey yok fabrikanın bize söylediği bu. Sizde aracınızı artık alın’ dendi. Bende ‘ Tüketici Mahkemesi'ne gideceğimi’ söyleyince acele fabrika ile görüşüldü. Ve bir anda batarya daki arıza ‘dms’ arızasına döndü. Ve tekrar bataryayı fabrikaya istediler. Batarya servis tarafından fabrikaya gönderilmesine rağmen, Sonraki 2 aramamda önce şasi numaramdan aracı bulamadılar. Bulduklarında ise ‘batarya fabrikaya ulaşmamış’ diyerek suçu servise attılar. 1 ay sonra fabrikadan yeni akü-BATARYA çıkışı yapılacağı bilgisi geldi. Yeni akü! Geldi. Değişen bir şey yok. Değiştirmemişler çünkü. Yine ‘en geç Ekimin birinde mahkemeye başvuracağım’ deyince, Ertesi gün direk RKS motordan aradılar. Konuştuğum kişi ile süreç hakkında yaklaşık 50 dakika konuştuk. Sonunda ‘ bizim fabrikada aracı test ettiğimiz verilerle servisin test verileri hakkında uyuşmazlık olduğunu, bataryanın tekrar araba ile berber fabrikaya gitmesi gerektiğini ’ söylediler. Bunların bu işi halledeceği yok. Araba fabrika yüzünden 2 aydan beri 2. Serviste. Ben de daha önce randevu aldığım avukatla görüşmeye gidiyorum.

15 Ocak 2025 12:56

Arkadaşlar, 15 eylülde son kez bayiye gittim, o zamana kadar ki süreci tekrar anlattıktan sonra, eylül sonuna kadar bekleyeceğimi sonrasında Tüketici Mahkemesi'ne gideceğimi söyledim.  ''eylül ayının sonuna kadar bu sorunu halledeceklerini ama bataryanın geleceği nakliye gemilerinde gecikme olabileceğinden 1 hafta opsiyon istediğini'' söyledi. Kendisi onu 2 haftaya çıkardı. Bende 'ekimin 15 ine kadar bekleyeceğimi sonra mahkemeye gideceğimi' söyleyerek kabul ettim. Bu arada araç tekrar batarya fabrikasına gitti. 2 hafta geçti eylül sonu geldi. Ben daha fazla zaman kaybetmeme açısından, ihtar süresi bitimi 15 ekime gelecek şekilde avukat aracılığı ile noterde ihtarname çektim. ***bu tür sorunlarla karşılaştığınızda hemen ihtarname göndermeniz önemli. Mahkeme sonrası, maddi zararın karşılanmasında uygulanacak yasal faiz, ihtarname çekildikten sonraki süreci kapsıyormuş. Ben en az 6 ay kaybettim.*** Bu arada avukat 3 şirketin *-satan bayiinin, alımı yaptığımız firmanın ve marka fabrikasının-* aynı KİŞİ/FİRMA ya ait olduğunu tespit edip hepsine gönderelim dedi. Bende 3 katı para vermek pahasına kabul ettim. İhtarnamede : ''- Aracın satış tarihinde sunulan teknik şartları taşıyan ayıpsız benzeri ile 10 iş günü içerinde değiştirilerek tarafıma teslimini, - Bunun mümkün olmaması durumunda, eksik ve ayıp nedeni ile ortaya çıkan bedel farkı tutarı olan 300.000,00-tl nın (semen tenzilinin)... IBAN no.lu hesabıma 10 iş günü içerisinde ödenmesini, - Ayrıca aracı kullanamama neticesi başka ulaşım vasıtaları kullanmak zorunda kalmamdan dolayı uğramış olduğum 20.000,00-tl. Zararımın yukarıda yazılı IBAN no.lu hesabıma 10 iş günü içerisinde ödenmesini, '' talep ettim. Arkadaşlar tabii ki bana hiç dönüş olmadı. 14-15 Ekim gibi ben bayiyi aradığımda yetkili kişi h... Bey bana, '' abi seni fabrikadan aramadılar mı? Fabrika patrona seninle konuştuklarını ve sorunu hallettiklerini söylemiş.'' dedi. Bu arada Çin'den gelecek batarya gelmedi tabii ki. Bende 16 Ekim günü avukat aracılığı ile Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Tüketici Mahkemesi bizi önce 'Arabuluculuk Komisyonuna' yönlendirdi. Tabii ki bu süreçte de uzlaşma olmayınca geçtiğimiz hafta direkt Tüketici Mahkemesi'ne başvurduk. Tüketici Mahkemesi'ne başvururken de mahkeme masrafları 3 e katlanmasına rağmen yinede 3 şirketi dahil ettik.

12 Kasım 2025 15:11

Arkadaşlar, 4 temmuzda mahkememiz, bilir kişinin arabayı incelememesi yüzünden 12 kasıma ertelenmişti. 11 Kasım (dün), bilir kişi raporu geldi raporu avukatımın tavsiye ile şu an paylaşamıyorum. Bilir kişi raporu lehimize idi. Bugün mahkeme görüldü. Karşı taraf itiraz etti. (yasal hakkı çerçevesinde) sonraki mahkeme 15 Aralık 2025 e verildi. Avukatımın dediğine göre, mahkeme tarihinin bu kadar yakına verilmesi, bilir kişi nin yazdığı raporun içinde yeterince delil olması. Ve hakimin davayı bir an önce bitirmek istemesi. Yoksa daha uzak bir tarihe verirmiş. İnşallah aralıkta dava lehimize sonuçlanır ve en kötü ihtimalle ihtarname çektiğimiz zamandan bu tarafa paramı yasal faizle birlikte alabilirim.

Yorumlar (8)

Mert
Mert

Çok geçmiş olsun hocam. Aralık ayındaki dava ne oldu yine mi ertelendi? Sonuç nedir?

Mert kardeşim aralık ayındaki dava da karşı taraf bir itiraz daha yaptı. Bilir kişi daha önceki raporun aynısını yine göndermiş. Mahkeme bu aşamada bitecekti ama bu sefer hakim 2. Raporda bir eksik bulmuş ve benim avukatın itirazına rağmen bu eksiğin yasal olarak mutlaka giderilmesi lazım diyerek davayı nisan ayına erteledi. Yalnız şöyle bir durum var. Dava büyük ihtimal benim de beklentilerimin üstünde lehime sonuçlanacak ama karşı tarafın 'davayı bir üst mahkemeye götürme' hakkı varmış. Benim için sorun değil. Ben artık faizle beraber gelecek parayı bekliyorum.

Barış

Sonuç daha çıkmamıştır ama süreç nasıl gidiyor?

Barış

Geçmiş olsun. Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Lütfen bilgilendirin, emsal bilgi olsun. Ben de bir elektrikli araç almak istiyorum küçük fakat Citroen ami de bile çok sorun olduğunu görüyorum.

Barış kardeşim şu an araç bilir kişi incelemesi safhasında. 4 temmuzda 2. Duruşma olacak, avukata göre, bilir kişi incelemesinin raporunun tamamlanıp tamamlanmadığına göre mahkemenin seyri ilerleyecek.

Ekin

Acaba bir sonuç alabildiniz mi Mustafa bey?

Ekin

Cevabiniz için teşekkür ederim bizde mahkemeye başvuracağız yakin zamanda, avukatınızın detaylarını paylaşabilir misiniz Ekin. Ersoy at Gmail com

Ekin kardeşim şu an araç bilir kişi incelemesi safhasında. 4 temmuzda 2. Duruşma olacak, avukata göre, bilir kişi incelemesinin raporunun tamamlanıp tamamlanmadığına göre mahkemenin seyri ilerleyecek. Ben de ona göre burada bilgilendirme yapacağım.

Engin sonuçtan hiç memnun değil

E-Bisiklet Satış Sonrası Servis ve Batarya Sorunu Hakkında Şikayet

30 Temmuz 2025 16:45
Mehmeterhan sonuçtan hiç memnun değil

Mehmeterhan
20 Ekim 2025 01:34
RKS 3 Pro Bisikletimde Şasi ve Mekanik Parçalarda Sürekli Kırılma Sorunu
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor Elektrikli Araba Alımında Yaşanan Sorunlar Ve Müşteri Hizmetleri Eksikliği

11 Eylül 2024 14:56