İsmail sonuçtan çok memnun

Renault Clio 5 Aracımda Silecek Motoru Arızası Yaşıyorum

30 Eylül 2024 15:58
İsmail'in Teşekkür Mesajı
“Renault'a ve Müşteri Temsilcisine teşekkür ederim.”

Clio 5 (2020 model) aracımın cam silecek motoru çalışmıyor. Silecekleri çalıştırınca 1 cm hareket ediyor sonrasında hareket etmiyor. On (10) yıl kullandığım Renault olmayan farklı bir marka aracım vardı onda hiç böyle bir şey yaşamadım. Hiç aklıma dahi gelmezdi böyle bir şey zaten ama Renault yaşattı bunu.

Servise sordum 12.000 TL yakın ücreti olduğunu söylediler. Lastiklerini bile hassasiyetimden dolayı serviste değiştiriyorum. Yağışlı havalarda hayati tehlikesi olan bir durum aslında. Bu kadar basit ama hayati bir sorun olabilecek durumun aracın üreticisi tarafından düzeltilmesi gerekiyor. Kullanıcı hatası olabilecek bir durum da söz konusu bile değildir.

İnternetten araştırdığımda Renault Clio araçlarında yaşanan genel bir sorun olduğunu gördüm. Muhtemelen Türkiye'de üretilen modellerde bu sorun var. Üretim hattında yapılan eksik su izolasyonu. Ömrünü doldurmadan dökülen plastik parçaları nedeniyle su sızdırması sonucu olduysa yine üreticiden kaynaklanan bir hata.

Servislerin bu kadar basit ama hayati parçalar için bu kadar yüksek ücret talep etmesi de iyi niyet olmadığını gösteriyor. İnsanlar bu parçayı değiştirmeye mecbur kalacağı için bu kadar yüksek maliyet çıkarıyorlar. Tüketici olarak yapabileceğimiz, eğer sorunumuz üretici tarafından düzeltilmezse Renault markasını tercih etmemek olacaktır.

30 Eylül 2024 16:42 (Şikayetten 43 dakika sonra)
11 Ekim 2024 11:31

Renault Temsilcisi aradı aynı gün geri dönüş sağlayacaklarını ilettiler ancak herhangi bir geri dönüş sağlanmadı. Renault tarafından üretilen ve yağmurlu ve karlı havalarda da hayati öneme sahip bir mekanizmanın 4 yıl gibi kısa bir sürede bozulması kabul edilebilecek bir durum değil. Belki bana denk geldi ama dünyaca ünlü bir markadan bunun beklenmediğinin de farkında olunması gerekiyor. Lastik değişimlerini dahi servis noktalarından yapıyordum. Söz konusu mekanizmanın değişimi için servise işçilik dahil 14.000 TL fiyat ödemem gerekiyor. Pahalı geldiği için vermek istemedim ürünün üreticisinin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı hatası olamayacak bir parça için bu kadar uğraştırılmak markaya yakışan bir tutum değil. Benim açık talebim parçanın değişimi. Sonuç olarak sorunum için hala bir çözüm üretilmedi.

18 Ekim 2024 11:46

Renault Temsilcisi aradı sonraki gün geri dönüş sağladılar ve benim için de en uygun çözümü ilettiler ben de kabul ettim. Arayan personele ve Renault'a çok teşekkür ederim.

18 Ekim 2024 11:47

Renault'a ve Müşteri Temsilcisine teşekkür ederim.

Senem

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 2020 model Clio 5 Touch 1.0 tce X tronik aracı bayiden sıfır aldım. 2023'te garantisi bitti. Araç daha 15 binde ama silecekler çalışmıyor. Sanırım bu modellerde genel bir sorun herkes aynı şeyi söylemeye başladı. Servis çok pahalı ama sonuçta üretim hatası

Renault Clio 5 Silecek Motoru Çalışmıyor

Ahmet
08 Ocak 2024 12:20
Anıl sonuçtan çok memnun

Renault Clio'da Kronik Devirdaim Pompası Sorunu Ve Yüksek Değişim Ücreti

Anıl
05 Haziran 13:13
"Renault genel müdürlüğünden y**** bey çok yardımcı oldu aracın eksikleri bakımları ve arızası güzel bir şekilde yapıldı gerek yasin beyin ilgi alakası gerek Kütahya baştaş bayinin ilgisi çok güzeldi gayet memnun kaldım ve markaların arkasında sapasağlam duruyorlar. Tekrardan Y**** beyin ilgi alakası için çok teşekkür ederim Renault candır"
Renault Clio'da Kronik Devirdaim Pompası Sorunu Ve Yüksek Değişim Ücreti