08 Ocak 2024 12:20

2020 model Clio 5 aracım mevcut. Aracımın garantisi Temmuz ayında sona erdi ve cam sileceklerinde bir sorun yaşıyorum. Silecekler çalışırken aniden duruyor ve işlev görmüyor. Aracı açıp kapattığımda ise normale dönüyor. Servisi aradığımda, silecek motorunun değişmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin 7900 lira olduğunu belirttiler. Renault markasının kalitesi konusunda şüphe duymaya başladım. Üç buçuk yıl içerisinde bir silecek motorunun bozulması kabul edilemez. Bu masrafın Renault tarafından karşılanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Kısa sürede çözüm bulunmasını umuyorum.

26 Ocak 2024 16:23

Clio 5 upc beyni merhaba daha önce silecek motorunun sorun olduğunu belirttim ama motorda değil upc beynindeymiş sorun ve 13 bin lira maliyet çıktı sonra Tuzla servis 10 bin liraya kadar fiyatı düştü şimdi gelelim asil probleme 1. Garantisi biten aracın nasıl olur da upc beyninde sorun olur. 2. Aracın km daha 33 binde 3. Renault gibi bir marka böyle 3 buçuk yıllık araçta böyle bir sorunu müşteriye fatura eder. 4. Clio severek bindiğim bir araç bundan sonra önerim olmayacak. 5. Yardımlarınızı bekliyorum

profile profile profile
08 Ocak 2024 12:52 (Şikayetten 32 dakika sonra)
10 Ocak 2024 09:13

Şikayetin üzerinden 2 gün geçti hiçbir dönüş sağlanmadı aracın silecekleri çalışmıyor kullanamıyorum

Yorumlar (12)

Senem

Merhaba benim aracımda Renault Clio 1.0 tce Clio 5 2020 model. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Firma kesinlikle hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyor. Bu kadar araç serisi içinde sadece 2020 modellerde bu arızanın olması tesadüfmü. Ayrıca garanti kapsamında iken bakımlarının Renault servisinde yapılmadığı gerekçesiyle sorunu hiç kabullenmiyorlar. Servisi kapısından geçseniz dışarıda 1000 liralık tamir için yetkili servis en az 10.000 TL masraf çıkarıyor. Kime güveneceğiz lastik değişimi sırasında çatlayan bsr bijonun değişimi için bile benden 5000 TL istendi. Dışarıda 300 TL'ye yaptırdım kesinlikle Renault firmasının bunu düşünmesi lazım. Bütün 2020 modellede aynı sorun.

Yusufcan

Merhaba. Aynı sorun bende mevcut. Çözebildiniz mi, nasıl bir yol izlediniz?

2020 Clio 5 aynı sorun benim araçta da var takılıyor kapat aç uğraşıyorum sonra düzeliyor bakımları yetkili serviste yaptırıyorum arizayı bakımda söyledim bana dedikleri silecek orijinal değilmiş ondan takılma oluyormuş şaka gibi demek ki bu kronik sorun bu modeller de yardımcı olunmuyorsa Renault Fransa merkeze şikayet de bulunun ben öyle yapacağım...

Senem

Merhaba benim aracımda Renault Clio 1.0 tce Clio 5 2020 model. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Firma kesinlikle hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyor. Bu kadar araç serisi içinde sadece 2020 modellerde bu arızanın olması tesadüfmü. Ayrıca garanti kapsamında iken bakımlarının Renault servisinde yapılmadığı gerekçesiyle sorunu hiç kabullenmiyorlar. Servisi kapısından geçseniz dışarıda 1000 liralık tamir için yetkili servis en az 10.000 TL masraf çıkarıyor. Kime güveneceğiz lastik değişimi sırasında çatlayan bsr bijonun değişimi için bile benden 5000 TL istendi. Dışarıda 300 TL'ye yaptırdım bu genel bir sorun ama firma sorunu sahiplenmiyor

Alparslan

Merhabalar yorumlarda sorunun çözümünü belirttim bir arkadaş da benzer şekilde sorununu çözmüş oradan çözüme gidebilirsiniz.

Resat
Resat

Bir dönüş alabildiniz mi. Aynı sorunu bende yaşıyorum.

Senem

Merhaba benim aracımda Renault Clio 1.0 tce Clio 5 2020 model. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Firma kesinlikle hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyor. Bu kadar araç serisi içinde sadece 2020 modellerde bu arızanın olması tesadüfmü. Ayrıca garanti kapsamında iken bakımlarının Renault servisinde yapılmadığı gerekçesiyle sorunu hiç kabullenmiyorlar. Servisi kapısından geçseniz dışarıda 1000 liralık tamir için yetkili servis en az 10.000 TL masraf çıkarıyor. Kime güveneceğiz lastik değişimi sırasında çatlayan bsr bijonun değişimi için bile benden 5000 TL istendi. Dışarıda 300 TL'ye yaptırdım 2020 modellerin tamamında bu arıza var. Bu kesinlikle üretim hatası. Ama firma kabul etmiyor

Alparslan

Merhabalar bende de clio5 var ben de benzer sorunu yaşıyorum. Çalışma hızı seviyesini sona aldım sorun kesildi. Birinci seviyede kullanıyormuşum. Bayağı denedim sorun görünmüyor şu an. Yarın ne olur bilmiyorum ama Sizler de deneyin isterseniz. Şu an için sorun yok.

Hüseyin
Hüseyin

Arkadaşlar bende bu şekilde son ayara getirdim sorun çözüldü. Bence sileceğin durması düşük seviyelerde olduğu için sileceğin sıkışma yapması ya da takılma diyelim ve güvenlik amaçlı kendini durduruyor. Yüksek seviyeye aldığımızda hızlı sildiği için takılma şansı olmuyor. En yükseği ya da bir alt seviyesini denedim problem bitti şimdilik. Bu yorumu yapan arkadaşada teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Alparslan

Merhabalar bende de clio5 var ben de benzer sorunu yaşıyorum. Çalışma hızı seviyesini sona aldım sorun kesildi. Bayağı denedim sorun görünmüyor şu an. Yarın ne olur bilmiyorum ama Sizler de deneyin isterseniz. Şu an için sorun yok.

Şenay
Şenay

2020 model aracımda aynı problemi yaşadım bugün. Bir süredir arada tutukluk yapıyordu aç kapa yaptığımda da düzeliyordu fakat bugün yağmurda trafiğin ortasında durdu ve asla çalışmadı. Sanayiye götürdüğümüzde de silecek motorunda veya aracın beynine problem olabileceği söylendi. Araç daha 15binde. Servisten randevu almaya çalıştığımda da bir hafta sonrasına randevu oluşturuyorlar.

Yusufcan

Aynı sorun bende mevcut. Çözebildiniz mi?

Renault Clio 5 Silecek Sorunu

Fatime