Puma Ve Mağduriyet Yaratan Franchise Sistemi

Alperen
21 Şubat 2024 23:05

Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nde yer alan Puma mağazasından satın aldığım (fişte Sezda Hummel mağaza adı geçiyor) Puma marka ayakkabıda ilk kullanımdan itibaren karşılaştığım ve imalat hatası olduğunu düşündüğüm bir sorun nedeniyle iade veya garanti sürecinin başlatılmasını talep etmek için İstanbul'da bulunan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'ndeki Puma mağazasına başvurdum. Garanti işlemlerinin bu veya başka bir mağazadan yapılamayacağını, satın aldığım mağazanın franchise olduğunu ve işlemler için oraya başvurmam gerektiğini belirttiler. Daha sonra mağazayı defalarca aramama rağmen telefonlara cevap verilmedi ve Trabzon'da yaşayan bir yakınımı mağazaya göndererek yardım istemeye çalıştım. Ancak herhangi bir yardım alamayacağımı, ürünü Trabzon'a kargo ile gönderirsem ancak o zaman garantiye gönderebileceklerini ifade ettiler. Satın alma sırasında bu durumun bana bildirilip bildirilmediği sorulduğunda, hayır yanıtını verdim ve yine yardım alamadım. Bir mağazanın, markanın global ya da yurt içindeki diğer yerlerde destek sağlanamayacak bir mağaza olması durumunda, mağazanın tabelasında yalnızca Puma yazmasının markaya zarar vereceğini ve benim gibi birçok tüketiciyi mağdur edeceğini düşünüyorum. Genel olarak Puma markasından ve bu uygulanan franchise sisteminden şikayetçiyim. Ayrıca, yaşadığım mağduriyetin giderilmesi için gerekli yardımın sağlanmaması halinde Tüketici Hakları Mahkemesi'ne başvuracağımı belirtmek isterim.

23 Şubat 2024 10:14 (Şikayetten 1 gün sonra)

Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Furkan
15 Eylül 2024 01:02