Resul sonuçtan hiç memnun değil

PTT Kargo İhtarname İade Edilmesi

PTT Kargo İhtarname İade Edilmesi
16 Mayıs 2024 20:48

11.05.2024 tarihinde Gaziantep 3. Noterliği aracılığıyla kiracımıza kirayı ödemediği için APS yoluyla İkinci haklı ihtarnameyi gönderdik. Barkod numarası 3200175192761 'dir. Daha önce de aynı adrese ihtar gönderdik ve aynı adresten cevap verilmişti, ancak şirket teslim almadığı için muhatap adresi değişmiş/yeni adres bulunamadı yazıyor iade görünüyor. İhtar çekilen firmanın 17 adet şubesi bulunduğu halde nasıl muhatap adres değiştirmiş anlamış değiliz. Bu, haklı olduğuz ikinci ihtarname olup, kiracıyı çıkarabilecekken, kuryenizin hatası nedeniyle ihtarname sanki sıradan bir kargo gibi 16.05.2024 dağıtıma ancak çıkarıldı ve geri iade görünüyor. Bu durum yüzünden süresi geçti ve sizin yüzünüzden hak kaybına uğradık. Hali hazırda kiracımız ile devam eden sulh hukuk mahkemesindeki davaya bu durum ile ilgili belgeleri dilekçe ile bildirip şikayetimizi bildireceğiz. Tebligat Kanunu'na göre, Madde 21'e göre; kendisine tebligat yapılacak kişi veya tebligat yapılabilecek diğer kimseler adreste bulunmaz veya kabul etmezse, tebliğ memuru evrakı muhtar veya ihtiyar heyeti üyelerinden birine veya zabıta amir veya memurlarına teslim eder. Ayrıca, ihbarnameyi adresteki binanın kapısına yapıştırır ve durumun ilgili kişiye en yakın komşular, yönetici veya kapıcı aracılığıyla bildirilmesini sağlar. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebligat tarihi olarak kabul edilir. Ancak, gönderdiğim ihtarnameyi taşıyan kurye 'muhatap adresi DEĞİŞMİŞ/YENİ adres bulunamadı' gerekçesiyle geri iade etmiştir. Eğer tebligat kanununu bilmeden işlem yapmaya çalışıyorsanız, tebligat ücretini almamanız gerekirdi. Hem gereksiz yere para ödedik hem de hızlı ve geçerli bir tebligat gerçekleşmedi. Ayrıca kanuna aykırı işlem yaptınız ve mağduriyet yaşandı. Firmanız hakkında şikayetçi olacağım ve dava açacağım. Kuryenizin ismini de talep ediyorum ve ondan da şikayetçi olacağım. Gönderdiğimiz ihtara neden posta muamelesi yapıldığını anlamıyorum. Ayrıca ödediğim hızlı tebligat ücretinin iadesini istiyorum.

11 Mart 2024 15:15
ptt-kargo-ptt-cektigim-ihtara-kargo-muamelesi-yapti-muvekkilim-magdur-oldu-1.pdf

04 Ağustos 2023 15:12
Cenap sonuçtan hiç memnun değil

PTT Kargo'nun Tebligat Kanununa Aykırı İade Süreci

23 Kasım 2024 07:19