Sinan sonuçtan hiç memnun değil

PTT Kargo Güvenli Ödeme Sisteminde Yaşanan Sorunlar

PTT Kargo Güvenli Ödeme Sisteminde Yaşanan Sorunlar
03 Ağustos 2024 08:29

Bunu Letgo üzerinden https://www.letgo.com/ad/168806949 ilan numarası ile bir çocuk bisikleti almak istedim. Ancak satıcı şehir dışında olduğunu söyledi ve Epttavm ile anlaşması olduğunu belirterek güvenli ve alıcı onaylayana kadar blokeli ödeme şeklinde gönderim yapabileceğini söyledi ve benimle Epttavm üzerinden https://pttavm.magazasepeti.com.tr//ilan?id=1702756697 linkini paylaştı. Bu link üzerinden havale işlemini gerçekleştirdim. Biraz sonra WhatsApp üzerinden Epttavm iletişim numarası olarak görülen ve Epttavm logolu bir numara tarafından arandım ve ödeme işleminde kod tanımlama ile ilgili bir problem olduğu, WhatsApp'tan gönderdiği kodu girerek tekrar ödeme yapmam gerektiğini söyledi ve ödeme yapınca diğer ödemenin iade olacağını belirtti. Ödemeyi yaptım ancak bu sefer de kodda büyük küçük harf karakterinin görülmediği belirtilerek tekrar ödeme yapmam gerektiği söylendi. Durumdan şüphelenmeme rağmen bu işlemi yapmaz isem banka tarafından iade işleminin birkaç gün içerisinde gerçekleşeceği ve yüzde 10 kesinti olacağı belirtildi. Müşteri temsilcisi olarak kendini tanıtan şahsın yönlendirmesi ile büyük küçük karakter uyumuna dikkat ederek gönderdiği kodu tekrar girerek bir ödeme daha yaptım. Sonra sorunun devam ettiği ve T.C. kimlik numaramı açıklama hanesine girerek tekrar ödeme yapmamı söyledi. Bu aşamada geç de olsa bu işte bir yanlışlık var diye ödeme yapmadım, işlemlerin iptalini ve iade talebimi belirttim. Ama çok geç kalmış, 3 defa 4500 TL ödeme ile toplamda 13.500 TL kaybetmiş oldum. Letgo ve Epttavm linklerini yukarıda paylaştım. Bu kuruluşlar bu tarz sorunlar için bir çözüm üretmeli diye düşünüyorum. Savcılığa suç duyurusu yapacağım.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

18 Aralık 2024 16:35

12 Haziran 2025 23:05
Letgo Alışverişinde Kargo Ve Ödeme Sürecinde Yaşanan Mağduriyet
Emran sonuçtan hiç memnun değil

01 Şubat 2025 22:06
Epttavm Siparişlerim Neden Gönderilmiyor?
Epttavm Siparişlerim Neden Gönderilmiyor?

30 Ekim 2024 00:31
Emre sonuçtan hiç memnun değil

15 Mart 2025 18:56
PTT Kargo Kategorileri