Philips Oled 907 Ekran Dalgalanması

04 Aralık 2023 09:21

Henüz 2 gün önce almış olduğum Philips marka Oled 907 model 65 inch televizyon ekranı üzerinde TV kapalı konumdayken dalgalanmalar, görüntü kırılmaları oluyor. Başka televizyonlarda böyle bir şey görmemiştim. Özellikle dalgalanma televizyonun genelinde değil sadece belli bir noktasında yoğunlaşmış durumda.

05 Aralık 2023 10:28 (Şikayetten 1 gün sonra)

Yorumlar (10)

Erdem

Bu konuda ne yaptınız hocalarım

Banderas

Cevap Bu TV'nizin bir kusuru değil, oled ekranların tasarımının bir parçasıdır. Dolayısıyla bu durumda TV ekranı zarar görmediğinden onarım yapılmasına gerek yoktur. Çarpık etkinin nedeni oled ekranların LCD ekranlara göre çok ince olmasıdır. Dolayısıyla alttaki TV yapılarının şekli bu davranışa neden olmaktadır. Ancak TV'nin görüntü içeriği etkilenmeyecek veya bozulmayacaktır.

Erdem

Merhaba. Bu sözünü ettiğiniz TV yapılarının şekli bu davranışa neden olmaktadır ifadesine bakacak olursak madem bir hata değil veya kusur olarak görülmüyorsa ürünlerin satışı yapılırken neden böyle bir durumula karşılabileceği söylenmiyor. Ya da satarken bu ürünü bu şekilde satsınlar. O zaman siz de bu ürünü gönül rahatlığıyla satın alır mıydınız! Cevaplarsanız severim.

Musab

55oled807 modeli de bizde var. Aynı sorun var özellikle üst orta hat ve alt orta hatta yandan bakıldığında belirgin bir şekilde görülen dalgalanmalar mevcut. Karşıdan izlerken sorun yok ancak yandan izlerken çok rahatsız edici. Bir çözüm bulabildiniz mi? Bu normal bir durum mu yoksa neredeyse tüm panelleri göçüklü mü üretmişler acaba.

Musab

Video ile yetkili servisi arayıp durumu anlattım. 1 ay boyunca dönmediler sağ olsunlar. Sonra tekrar arayıp nedir durum dedim. Üstlerime sordum bunun normal olduğunu isterseler diğer oled TV'lere de bakabileceğimi bunun normal olduğunu söylediler. Samsung veya LG de böyle bir sorun var mı acaba merak ediyorum. Duruma göre vakit bulursam belki üzerine düşebilirim.

Erdem

Hocam sorununuz ile ilgili bir çözüm üretebildiniz mi lütfen beni bilgilendirir misiniz.

Safa
Safa

Merhaba aynı cihazı aldım. Aynı sorun benim cihazda var. Sorun çözüldü mü? Yardımcı olundu mu?

Erdem

Safa hocam sorununuz ile ilgili bir çözüm üretebildiniz mi lütfen beni bilgilendirir misiniz.

Banderas

Safa sonuçtan hiç memnun değil

PHILIPS TV Philips 65oled907 Ekran Dalgalanması

27 Şubat 2024 00:31
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

25 Şubat 2024 22:30
Musab sonuçtan hiç memnun değil

21 Mart 2024 12:45