Emrah sonuçtan memnun

Peugeot Servis Yetersizliği Ve Uzun Bekleme Süreleri!

14 Ağustos 2023 11:42
Emrah'ın Teşekkür Mesajı
“Peugeot Türkiye yetkili personeli Mehtap Hanım'a, sorunumun çözümünde gösterdiği anlayış ve çaba için çok teşekkür ederim. Kendisi, dosyamı devir almasa bu sorunu çözemezdim gibi hissediyorum. Tekrar tekrar teşekkür ederim kendisine. Çok minnettarım.”

2016 Peugeot 308 sahibiyim. Aracımızın da tüm bakımları, yetkili servislerinde yaptırıldı. Yaklaşık 4 yıldır bu aracı kullanıyoruz. Ayın 3'ünde, İstanbul - Ordu yolculuğuna çıkan araç, yolda arıza yaptı. Gerede taraflarında yolda kalan araç, yol yardım ile en yakın servis olan Düzce'ye götürüldü.

Burada sorunun ne olduğu incelendi ve yakıtı besleyen sistemde pas olduğu not edildi ve parça olmadığı için temizleme vs. İşlemleri yapılarak teslim edildi. Araçla tekrar yola çıktıktan sonra Ilgaz'da bir daha arıza yaptı, aynı arıza sebebiyle yolda kaldı.

Bu sefer, gideceğimiz güzergah düşünülerek Samsun Peugeot Demir yetkili servisine bırakıldı. Araç, 4 Ağustos Cuma günü bırakıldı, gerekli incelemeler sonrası alçak basınç ve yüksek basınç hatası alındığı bilgilendirildi ve 1 hafta ile 10 gün civarında süreceği söylendi.

9 Ağustos günü son görüşmemizde parçanın İzmir'den kargoya verildiği ve Cumartesi veya pazartesi günü önce alçak basınç için gereken parça değişimi yapılacak ve test edilecek denildi. Bugün aradığımda da parçanın öğleden sonra 2 gibi kendilerine/servise ulaşacağı bilgisi geldi.

Peugeot Demir özelinde olmamak üzere Peugeot markasının servis hizmeti ve uzuna takan süreçleriyle ilgili şikayetimi bildirmek istiyorum. Şu saatten sonra kararımı verdim ki aracı elden çıkarıp bu sıkıntıları yaşamayacağım bir başka markaya geçeceğim.

Maalesef parça bekleme falan derken araç 10 günden fazla serviste yatıyor ve bugün-yarın-çarşamba ne zaman çıkacağı belli değil. Umarım, çıktıktan sonra da aynı sıkıntıyı yaşatmaz, zira bu sefer İstanbul'a geri dönüş yolumuz olacak ve şu an çocuklarımı alıp bu yola tekrar girmekten büyük tedirginlik duyuyorum.

17 Kasım 2023 16:59

Merhabalar. Bugün, sizlere, dünyanın global markalarından olan ve ülkemizde de halihazırda her yıl binlerce araç satan PSA Group markalarından birisi Peugeot Türkiye hakkında, son 3-4 ay içinde yaşadığım olaylar zincirinin detaylarını aktaracağım. Bu olaylar, ne yazık ki markanın müşteri memnuniyeti namına aldığı tavrı ve servis hizmetinin ve parça tedariğinin ne kadar rezil bir durumda olduğunu gösteriyor. Başımdan geçen olaylar neticesinde, Peugeot markasından sonuna kadar şikayetçiyim ve Tüketici Heyetine de faturalarla başvuruda bulundum, ne zaman çözülür bilmiyorum. Gelelim başımızdan geçenlere;

Adıma kayıtlı, 34 r? 40? (Gizlilik sebebiyle tüm pakayı yazmadım) plaka numaralı araç ile tam tarihini hatırlamamakla birlikte 2-5 Ağustos civarında bir tarihte, memleketimize gitmek üzere yola çıktık. Araç, önce Gerede civarında "motor arızası" vererek kendini kapattı ve kenara çektik. Daha sonra, Peugeot yol yardım kayıtlarında da bulunabileceği üzere yol yardım talebinde bulunduk ve aracımız Düzce Kervan Peugeot yetkili servise çekildi.

Burada, soketlerde temizlik yapıldı ve araç tekrar çalıştırılacak bize teslim edildi. Kervan Oto'ya, 2000 TL fatura karşılığı hizmet bedeli olarak ödeme yaptık ve tekrar yola çıktık. Gerede'yi biraz geçmişken araç yine aynı arıza vererek kendini kapattı. Tüm süreçte, yanımızda 5 ve 7 yaşlarında 2 çocuk da olduğunu unutmayın.

Ankara Peugeot servisine çektirdiğimizde aracın 10 gün kadar orada kalabileceğini söylediler. Yolda kaldığımızdan aracı o kadar tutamayacağımızdan, dışarıdan 5000 TL ödeyerek arıza sebebi olarak söylenen müşürleri değiştirdik ve aracı çalıştırarak tekrar yola çıktık.

Araç, Samsun'a yaklaşırken tekrar aynı arızayı verdi ve Samsun Peugeot Demir yetkili servisine, yol yardım ile çekildi. Burada aracı bırakarak yolumuza başka şekilde devam ettik.

Aracımız, Peugeot Demir servisinde 10-12 gün civarında yattı ve alçak basınç hatası sebebiyle Şamandıra kapağı vs değiştirildiği bilgisi iletildi. Burada, 12.800 TL civarı ödeme yaparak aracımızı aldık.

20 Kasım 2023 09:51

10 gün kadar Ordu'da kullandıktan sonra İstanbul'a dönüş yolunda aracımız tekrar aynı arızayı verdi ve kendini kapattı. 26 Ağustos tarihinde yine Peugeot yol yardım ile aracımız Sakarya Ekin Peugeot servisine çekildi, 2 çocuğum ve eşim ile birlikte aracı Sakarya'da bırakarak İstanbul'a otobüs ile ulaşımımızı sağladık. Araç, 10 gün boyunca Sakarya Ekin Peugeot'da kaldı ve araçla ilgili hiçbir işlem yapmadıkları için, özel çekici tutarak ve 5000TL ödeyerek İstanbul'a getirdim. Peugeot Erdemir yetkili servisini, öncesinde arayarak başımızdan geçen olayları anlattım ama yoğunluk sebebiyle aracı oraya götürsem dahi 15-20 günden önce çıkaramayacaklarını söylediler. Aracı, Esenyurt bölgesinde Bosch Car servislerinden birine götürerek 2 gün içinde 13.000TL masraf ile tekrar çalışır hale getirdim. Daha sonra aracımda başka arızalar meydana geldi. Akü pga ve Eco-start stop arızaları sebebiyle aracımı, 17 Ekim gibi Beylikdüzü Erdemir Peugeot yetkili servisine bıraktım. Arıza tespiti sonrası, parçaları sipariş ettiler ve 26 Ekim tarihinde aracı tekrar bırakarak 15.800TL parça + hizmet bedeliyle aracın son arızalarını yaptırdım. Aynı günün akşamında, İstanbul içinden Esenyurt'a dönüş yolunda, Altınşehir Köprüsü üzerinde, otobanda seyir halindeyken aracımız yine "motor arızası" vererek kendini kapattı ve akan trafikte aracı kazaya sebebiyet vermeden emniyet şeridine bir şekilde çekmeyi başardım. Peugeot yol yardım ile yine Beylikdüzü Erdemir Peugeot yetkili servisine çekilen araç ile ilgili 27 Ağustos sabahında detayları ve başımızdan geçen olayları ve yapılanları ileterek güncel durumu anlattım. 2-3 gün sonrasında aracın enjektörlerinde hata olduğu ve tamirat yapamadıkları için değişim yapabileceklerini ve 70.000TL ile 80.000TL arası bir fiyat tutacağını söylediler.

20 Kasım 2023 09:52

Yüksek masraf sebebiyle, çekici ayarlayarak aracımı enjektör bakım ve tamiratı yapan Somaylar Dizel Enjektör firmasına teslim ettim ve enjektörlerin tamiratının yapılmasını istedim. Aracımı 31 Ekim akşamı Somaylar firmasından 18.000TL hizmet bedeli ödeyerek satın aldım ancak Somaylar firması, aracımın şamandıra sisteminde arıza gözüktüğünü- turbo sisteminin deverye girmediğini ve yakıt göstergesi ile şamandıra seviyesinin birbirini tutmadığını belirtti. Samsun Demir Peugeot servisini ve Peugeot genel merkezini arayarak durumu izah ettim ve en yakın servise bırakmam söylendi. Aracımı 1 Kasım tarihinde yine Beylikdüzü Erdemir Peugeot yetkili servisine bıraktım ve 2 Kasım tarihinde, görevli personel A** Bey tarafından bilgilendirilerek şamandıra vb. Parçaların parça garantisinde değiştirileceğini ve sipariş geçildiğini, aracın 15-20 gün içinde teslim edilebileceğini söyledi. Bunun üstüne Peugeot genel merkezini arayarak, çocuklarımı okula ve özel gereksinim ihtiyacı olan ve bağışıklık problem olan, nadir gen mutasyonuna sahip kımızı hastaneye düzenli tedavilerine ve kontrollerine götüremediğimi, ikame araç verilmesini talep ettim.

20 Kasım 2023 09:55

Aracım, bugün itibariyle yaklaşık 25 gündür serviste ve çalışmıyor. Bu sürede ikame araç vermeyen Peugeot, sorunumu da hızlı çözmedi. Ayrıca Linkedin sayfalarında postlarının altına attığım ve başımdan geçenleri anlattığım yorumları 10-15dk içinde siliyor ki kimse okumasın, görmesin. Yorumları silme hızını, aracımın parça tedariğinde de sağlasalar çok memnun olurdum ki değişecek parçayı, 3-4 ay önce parasını ödeyerek değiştirdim ve değişen parçanın tekrar arızalı olması sebebiyle tüm bu sıkınıtıları ve ek masrafları yaşadım. Vurdumduymaz, umarsız ve kötü hizmetleri için diyecek başka sözüm yok. Umarım iflas ederler de başka firmalar satın alır bunları. Yazıklar olsun!

01 Aralık 2023 14:58

1 Aralık 15.00 itibariyle aracım hala serviste. Beklenen parçalar geldi ve değiştirildi ancak bu sefer de çekiş düşüklüğü yaşadığı söylendi servis tarafından ve ustalar arıza tespite almışlar tekrar, bilgi vereceklerini ilettiler. 1 Ağustos tarihinden itibaren 2 Aralık günü itibariyle 4 ayda yaklaşık 65 gün araç tamirde kaldı. Artık sabrımın taştığı, sabır taşımın çatladığı noktadayım. Ne yapacağımı bilmiyorum, Peugeot bu meselesi nasıl çözecek bilmiyorum, 114.000km de tamamen servis bakımlı bir araçtan çektiğimi bir Allah bilir, bir biz aile olarak. Ve ne yazık ki bu süre zarfında, 7 yaş ve üzeri uygulanan kural nedeniyle ikame araç bile vermeyi prosedür olarak düşünmeyen Peugeot, hararetli tartışmalar sonunda geçen hafta 21 Kasım Salı - 28 Kasım salı günleri arasında 1 haftalık ikame araç ayarladı ancak araç Salı günü geri teslim alındı. Nasıl olacağını bilmiyorum, ama Peugeot markasından yıldım ve yanına kapısına uğramak istemiyorum. Aracımın hazır olduğunu söyleseler, ayağım çekmeyecek gidip almaya.

08 Aralık 2023 08:48

Peugeot Türkiye yetkili personellerinden M*** Hanım, sorunumun çözümünde çok destek oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Geç ve güç de olsa Peugeot sorunumu çözdü. Umarım aynı sıkıntıyı tekrar yaşamam. M*** Hanım dosyamla ilgilenmese belki bu sorunu çözemezdim. Kendisine, sorunun çözümünde gösterdiği anlayış ve çaba için çok teşekkür ediyorum.

08 Aralık 2023 08:51

İsmail
İsmail

Merhabalar. Ben de şu an çok farklı ve Türkiye'de hiç eşi benzeri görülmemiş bir arızadan dolayı mağdur ediliyorum. Aracımın kilometresi 42.500'lerden 463 bin kilometreye fırladı. 1-1.5 ay kadar bayide kalan aracım saçma sapan bir açıklama ile bu şekilde tekrar bana verilip trafiğe gönderildi. Peugeot Türkiye ile hiçbir şekilde iletişim kuramadım, üst yetkililere ulaşmaya çalıştım ve bugün itibariyle bu çabalar sonucunda dosyamı mehtap isimli bir hanımefendi devraldığını söyledi. Umarım bahsettiğiniz kişi aynı kişidir ve benim sürecime de fayda sağlar.

Kemal sonuçtan hiç memnun değil

Serviste Uzun Süren Onarım Ve Bilgi Eksikliği Mağduriyeti

Kemal
20 Ekim 2025 17:42
Adem sonuçtan hiç memnun değil

12 Eylül 2024 15:59

Garanti Bitiminden Sonra Peş Peşe Arızalar Ve Müşteri Hizmetlerinden İlgisizlik