Penta Teknoloji Ekran Kartı Değişim Sorunu

11 Haziran 2024 18:07887

Vatan Bilgisayar üzerinden satın almış olduğum R3YVCM04W672V6A seri numaralı Asus TUF 4080 marka/model ekran kartım 4 aylık kullanım sonucunda arızalandı ve servise gönderdim. Servis tarafıma iade/değişim raporu düzenledi. Bu rapor ile 11.06.2024 tarihinde Vatan Bilgisayar'a gittim, değişim istedim, işlemler başlatıldı. Aynı gün içerisinde Vatan Bilgisayar beni arayarak, tedarikçi firma olan Penta ile görüştüklerini, stok olmadığı için ücret iadesi yapacaklarını söylediler. Ücret iadesi istemediğimi, ürün değişimi istediğimi, ellerinde stok yok ise muadilini veya bir üst modelini almamın kanunen hakkım olduğunu belirttim ve Vatan bunu Penta'ya iletti. Penta yine Vatan'a stok yok, ücret iadesi diyerek geriye dönüş yaptı. Bu kez ben Penta'yı aradım ve bir çözüm aradım ancak çağrı merkezi biz bilgi veremiyoruz, göremiyoruz, bu işlemleri Vatan üzerinden yapmanız gerek dediler. Bu konu ile yetkili birisi ile görüşmek istedim, öyle bir imkan yok dediler. Vatan üzerinden yaptığım iki talebe de aynı cevabı veriyorlar, kendileri bir çözüm üretmek yerine sorunu büyüterek beni mağdur ediyorlar. Dünya kadar para vererek aldığım ekran kartımın değişimini istiyorum.

12 Haziran 2024 16:15 (Şikayetten 22 saat sonra)

Sayin ANIL Ö. Ilginiz için tesekkür ederiz, CAS-47181-B5V9R6 numarali bildiriminiz bize ulasti. Konuyla ilgili tarafiniza en kisa sürede geri dönüs saglanacaktir.

Anıl
12 Haziran 2024 16:25

Penta buraya cevap verene kadar, ben Penta'nın bu konuda yetkili ismi olan Veli Bey'e mail üzerinden ulaştım. Bana +512USD+KDV karşılığında 4090 teklif ettiler. Bu parayı extra verebilecek bir durumum olsa, ücret iadesini kabul eder üstüne koyar gider kendim 4090 alırım. Bu teklifi yaparken Penta 4080'in stoklarında olmaması bahanesini sunuyor. Onun yerini alan 4080 Super yok mu diyorum, o da yokmuş ne hikmetse. Penta'nın yüzlerce bayisi var Türkiye'de ve 4080 Super stoklarda bulunabilen bir kart. İsteseler bayilerinden birisinden temin edip verebilirler ancak yapmıyorlar. Bunun yerine zaten kartı elinden gitmiş olan benden extra para kazanmaya çalışıyorlar. Bu sürecin sonunda beni para iadesine mahkum etmeye çalışıyorlar ancak iade alacağım para ile yeni bir kart alma imkanım asla yok. Onlarca yıldır ülkede hizmet veren koskoca Penta'da bunu hiç beklemezdim. Süreç devam ediyor. Ben de süreci yazmaya devam edeceğim.

12 Haziran 2024 21:00

Sayın Ö., Değişim imkan olması durumunda yapılabilmektedir. Ürünün aynısı ve muadili şuan için stoklarımızda yoktur. Aralıklar ile aynı veya muadil ürün sorgulaması yapmanızı rica ederiz. Ürün stok olunca değişimini yapabiliriz. Saygılarımızla,

Anıl
16 Haziran 2024 00:08

Başından beri o mail adresi üzerinden Veli bey ile muhatabım. Bana bekleme ve aralıklarla stok sorma seçeneği sunulmadı. Hatta hiç bana sormadan Vatan'a direkt ücret iadesi yapın denmiş. Yok falan demeyin, mailler elimde. Ayrıca neden bekliyorum? Borsaya açık, Türkiye'nin en büyük distribütörlerinden birisinin kanuni sorumluluğunu neden ben üstleniyorum anlamadım. Mail üzerinden ve buradaki cevaplardan anladığım kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymamayı şirket politikası haline getirmişsiniz. Ben bilgisayarı ile sadece oyun oynayan birisi değilim. O bilgisayar ve ekran kartı benim gelir kaynağım. Bundan sonra hukuk üzerinden muhatap olacağım sizinle. Kaybettiğim gelirim ile birlikte o ekran kartını sizden nasıl alıyorum göreceksiniz. Hatta ekran kartını siz bana teklif edeceksiniz. Bugüne kadarki süreci ve sonrasını da Youtube.com kanalımdan izlersiniz. Bu işin peşini bırakmıyorum.

4 Temmuz 2024 16:27

Sayın Ö., Ürün muadili ile değişim olmuştur. Yarın satıcı mağazanıza gönderimi yapılacaktır. Saygılarımızla,

Stok Sorunu Nedeniyle Uzayan Ekran Kartı Değişim Süreci

6 Mart 2025 18:40685

Vatan Bilgisayar'dan almış olduğum ROG-STRIX-4080 ve R3YVCM03Z160H7Z seri numaralı ekran kartı arızalanması üzerine serv...

Penta Teknoloji 6 Aydır Ürünümü Değiştirmedi

27 Ağustos 2023 22:38679

"Penta teknik ekibine sorunumu çözdükleri için teşekkür ederim."

Arena Bilgisayar Müşterinin Hakkının Yok Edilmesi

15 Ocak 2024 21:201.658

Ürünü Haziran ayında aldım ve ilk olarak Vatan Bilgisayar'a bıraktım. Bir ay sonra 'hiçbir sorun yok' denilerek geri ver...

19 Ocak 2024 11:501.477

Ağustos 2021 yılında aldığım Asus tuf K3 Cihazımda LED'lerde hata olduğunu fark ettim (bazıları farklı renkte yanıyordu)...

Gönderilen Ürün Arızalı Olarak Geri Döndü

24 Ocak 2025 18:041.085

"Fatih Bey tarafıma ulaşarak süreci hızlandırdı ve servis raporu ile alışveriş yaptığım yerden ücret iadesi aldım. Teşekkürler."

Tümünü Gör

Sedat
Penta Teknoloji – Asus Rog Mouse Garanti Sorunu Çözülmedi

Penta Teknoloji –Asus Rog Mouse Garanti Sorunu Çözülmedi

İlker
Penta Teknoloji Corsair Sıvı Soğutma – Pompa Arızası Çözülemedi!

Penta TeknolojiCorsair Sıvı Soğutma – Pompa Arızası Çözülemedi!

Bekir
Penta Teknoloji Değişim Yapılmaması

Penta TeknolojiDeğişim Yapılmaması

Alperen
Penta Teknoloji Aynı Ürünü Gönderip Duruyor!

Penta TeknolojiAynı Ürünü Gönderip Duruyor!

Kaan