09 Eylül 2024 10:45

06.09.24 saat 7'de Jimer Hastanesi'ne yatış yaptım. Ameliyat için hemşire damar yolu açtı. Açarken bantlamadan iğneyi çekti. Damar açıkta dururken bantlamaya çalıştı, kan fışkırınca eliyle damarımın üzerine bastırıp öyle kapattı. Ucunu damar yolu açılmadı, kolum şişti. Ameliyathanede 'Damar yolu olmamış' deyip başkası iki kere delik açmasına rağmen damar yolu açamadı, bayılınca açarız dedi. Ayıldığımda her yerimden damar yolu denemişler, bütün kollarım ve ellerim mosmordu. Oturma yastığını karın bölgeme koyup yatırmışlar. Doktor geldiğinde 'Bu oturma yastığı, o hasta böyle yatırılır mı?' dedi. Ezilen direnleri düzeltti. Tecrübesizlik ve beceriksizlik diz boyu, hiç işi bilmeyen hemşirelere bir de insan canı emanet ediliyor. Sonrasında açtıkları damar yolu doğru açılmadığı için sürekli şırıngayla ilaçlı su ile damarımı yıkayacağız deyip defalarca damarıma ilaç sıktılar. Onu da yavaş yavaş sıkması gerekirken şırıngaya hızlı bastığı için damarım dışarı doğru kanama yaptı. Anormal şekilde morarma ve şişme oldu. Direnler de sıvıyı boşaltmak için geldiler, onu bile bilmiyorlar. Çekiştirirken direnin yarısı çıkmış, 'Bozuldu' diye ameliyathaneden yaşlı biri geldi. Çekiştirirken 'Bu çıkmış, canım yandı çekme' diyorum, dalga geçer gibi 'Senlik bir şey var mı?' diyor. Tabii ki benlik bir şey var; sen çektikçe direni, canım acıyor dedim. Bir de direnin hortumunu geri itmeye, yerine sokmaya çalıştı. Diren yağ gibi kaydı, yere düştü. Kısaca boşa canım yandı gene. Beceriksizlik ve iş bilmemezliklerinden, direnin çıktığı taraftaki bacağım atması gereken sıvıyı atamadığı için balon gibi şişti. Sabaha karşı uyandığımda serum komple elimden yatağa akıyordu. Hemşireleri çağırdık, kan da almaları gerekiyordu. Sağ kolumdan kan almak için iğneyi soktu, kan gelmiyor diye defalarca iğneyi içinde döndürüp içerideki havayı çekip çekip geri bastı. Canım çok acıyınca kan bile aldırmadım. Serum için yeni damar yolu açacaklarmış, açtırmadım. Almam gereken serumu damar yolu açmayı bilmedikleri için alamadım ve damar yolunu söktürdüm. Bir de kalkmış bana 'Hastaların direnlerden böyle kan gelmiyor, sizden çok geliyor' deyip ameliyatımın kötü geçtiğini ima ediyorlar. Kendi hatalarını ve tecrübesizliklerini örtmek için. Personeller sorumluluk belgelerini imzaladık diye insan canını hiç önemsemiyorlar, hiçbir şey bilmiyorlar. Bunlara insan canı emanet edilmez, damardan öldürürler insanı. İnsan canı şakaya gelmez, tıkanmayan damarı tıkar, öldürür bu hastanenin hemşireleri. Jimer Hastanesi'nin denetlenmesi lazım.

Feruzan sonuçtan hiç memnun değil

25 Şubat 2025 20:14
Acil Serviste Hemşire Hatası İle Yaşanan Ağrılı Deneyim
Sebahat sonuçtan hiç memnun değil

01 Temmuz 2024 17:02
Çorlu Özel Reyap Hastanesi Acil Birimi Fiyaskosu

18 Şubat 2025 06:33
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Çanakkale - Kötü İşleyişi

23 Nisan 2024 10:40