Murat sonuçtan hiç memnun değil

Özel Bağcılar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Bir Buçuk Ayda Ağrıyan Ve Sallanan İmplant Modeli

23 Ekim 2023 17:09

Yaklaşık 1.5 ay oldu. İmplant takıldı. İşin başında implant iyi marka olsun diye belirttim ve istenilen ücreti ödedim. İmplant takılacak yerde sorun var mı diye hekimede sordum, hiçbir sorun yok diye de belirtti. Şimdi implant bölgesi ağrı yapıyor ve implant sallanıyor, yemek yiyemiyorum. Kontrollere çağrıldığım günlerde implantı kırılan, ağrılar yaşayan insanları da gördüm. Şimdi bizde bu durumda olduk. Şimdi hatalı yapılan işlemlerden bu durum olduysa ne olacak. Firmanın deneme işlemlerine mi maruz kalacağız. Bu diş bölgesinin durumu kalıcı olur ya da artarsa ne yapacağız. Moralim çok bozuk. Firma parasını aldı. Ben sallanan dişle ağrısını çekiyorum. Konuşurken uzun yıllardan bahsediyorlar.

24 Aralık 2023 17:18

Şikayetimi alo184, CİMER, sabim üzerinden saglık Bakanlığına ilettim. Onlarda konuyu araştırmaları için Bağcılar ilçe saglık müdürlüğüne bildirdiler. İlçe saglık müdürlüğü, sadece polikliniğin röntgenine, onam belgesine bakmayı yeterli gördü. Şikayetin devamı halinde adli mercilere başvurmamı yazdılar. İlçe saglık, yapılan implantı kontrol etmedi veya kontrol imkanı yoksa da devlet diş hastanesinde bir kontrol-tespite yönlendirmedi. Kendilerine, cerrahi işlem sonrası implant bölgesinde agrı ve hassasiyet oluştuğunu (cerrahi işlemi yapan hekimin bildiğini), implant açısında sorun olduğunu (kaplamayı yapan hekimin söylediğini), implantın aşırı sallandığını, standart dışı bir evrak önüme koyulduğunu (kaplamayı yapan hekim tarafından) tekrar ilettim. Bu konularla ilgili bir cevap da alamadım. Bizim işlemler yapılırken yaşanılan durumu ispatlama şansımız çok az. Bütün belgeler özel poliklinik lehine. Kamera, kayıt, röntgen, onam kağıdı vb. Hepsi poliklinikte. Mesela sorun olunca, onam belgesini gösteriyorlar (biz her şeyi baştan anlattık, kabul etti diyebiliyorlar.), oysa uygulamada parayı ödeyin, on numara, sorunsuz dişinizi yapacağız diyorlar. Bana da böyle dedilerde, şimdi bunu nasıl ispatlayayım. Aylardır uğraşmam ve yazışmam sonucunda şunu anladım;sokak arası ya da Meydan üstü bir yerde diş yaptıracaksan, iş yaptıran olarak verdiğin fiyatı ve yapılacak diş işlemlerini ve sorunsuz yapılacağını tek tek yazan bir taahhütname imzalatacaksın. Yoksa sorun Olduğunda, agrı çektiğinde, sakat kaldığında derdini mümkün değil anlatamıyorsun. İşin başında konuşulurken sana verilen sözler uçup gidiyor ama yazı kalıyor. Ya da yaptığı dişin arkasında duran kurumsal firmaları araştıracaksın. Son olarak Şunu da belirteyim;Özel;de ve Devlet diş hastanelerinde de işlem yaptırdım. Devlet diş hastanelerindeki hekimler, Özelden daha uzman iş bilip, iyi işlem yapıyorlar. Aslında devlet diş hastanelerindeki hekimlerin çalışma durumu iyileştirilmeli ve saglık bakanlığı implant işlemini kendine bağlı hastanelerde, ücretlide olsa yapmalıdır.

21 Mart 2024 21:41

Agrı yapan ve sallanan implant düştü. İmplant bölgesinin tedavisi için uzman yerlerden bilgi almaya çalışıyorum. Anladığım kadarıyla bu dişin yerine, şimdi sorunsuz şekilde yeni bir diş yaptırmak çok zor görünüyor. Şu an bir tür sakatlandık gibi...

26 Nisan 2024 11:45

1) Hiçbir ağrım ve sızım olmadan, diş yaptırmak için gittiğim bu firmada, yapılan hatalı işlemler sonucunda sakatlanarak çıktım. Firma sakatlanma mı fark edince de, durumumu açıklayıp tedavi işlemini başlatmak yerine, son gün aleyhime yazılmış bir evrak bana imzalatılmaya çalışılmıştır. Aylardır çektiğim bu aşırı diş ağrısı sebebiyle, düzenli şekilde yemek yiyemedim. 4. Evre ameliyatlık olma durumunda bir de hastalık geçirdim. Uyuyamadığım gecelerde çok olmuştur. Sağlık Bakanlığı-İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü-İstanbul Diş Hekimleri Odası-Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı;na yaşadıklarım ve durumumla ilgili ifade verilmiş ve gerekli görülen röntgenler çekilmiştir. Araştırmaların ve raporların sonucunu beklemekteyim. Bu firmada;paramdan oldum, vaktimden oldum, asıl en önemlisi de sağlığımdan oldum. Ben sağlığımla uğraşırken bir de firmanın, yetkili mercilere verdiği, gerçek olmayan beyanlarıyla uğraşmak zorunda kaldım. Burada baştan söyleyeyim;işini hakkıyla yapan hekimleri ve düzgün çalışan firmaları takdir ediyor ve konunun dışında tutuyorum. Maalesef kurumsal olmayan özel firmalar, sakatlama durumunda, ağır işleyen ve teferruatlı prosedürü iyi biliyorlar. Tedavi gören hastanın ispatının çok zor olduğunun farkındalar. Bu sebepten rahat davranıyorlar. Nasıl olsa tedavi görenden parayı da peşinen alıyorlar. Benim sakatlanma durumumda;Sağlık Bakanlığı bir heyet atayıp, ilgili kişilerle yüzleştirme yapması gereklidir. Bu şekilde kimler yalan söylüyorsa açığa çıkacaktır. Tespit sonrasında gereken cezayıda vermelidir. Gerekirse randevu talep edip, Sağlık Bakanlığına gideceğim.

26 Nisan 2024 11:47

2) Saglık bakanlığı devlet hastanelerinde onam kağıdı imzalatabilir, çünkü orada sorun olduğunda başvurabileceğin yetkili kurullar var. Kurumsal olmayan özel polikliniklerde ise sorun olduğunda tek başına kalıyorsun. Özel firmalar hemen onam belgesini, yaptıkları hatalara koruyucu kalkan yapıyorlar. Benim durumumda olduğu gibi. Yetkili mercilere;hastaya bütün komplikasyonlardan bilgi verip, onayını alıp, işlemi yaptık diyebiliyorlar. Halbuki bana, müşteri temsilcisi bayan implant önerince;ben implantın iyisinin, ve ne gerekiyorsa yapılıp, sorunsuz takılmasını talep ettim. O da kabul etti. Cerrahi hekim bile, hiçbir sorunun yok, on numara implant olacak dedi. Firma bana böyle söz vermişken, önüme onam belgesine dayanılarak doğru olmayan beyan çıkarıyorlar. Firmada kimse bana olumsuzluk ya da komplikasyonlardan, ya da başka bir sorundan bahsetmedi. Dediğim gibi; firmadaki ilgili herkesle yüzleşmeye hazırım. Hatta kontrole gittiğim bir gün, implant kaynaklı ağrım var, sitenizdeki uzman yazdığınız hekimler bir de baksın diye talepte bulundum, kayıt kabuldeki bayanlar,7 tane görünen hekimlerden biri hariç onların burada çalışmadıklarını söylediler. İnternette; sitesindeki hekimlerin isimlerini arattığımda, başka hastanelerde çalıştıkları çıkıyordu. Maalesef şu anki durumda, tedavi gören hastanın hakları, poliklinik lehine çok daraltılmış durumdadır. İşte bu sebepten;özellikle kurumsal olmayan özelde, geri dönüşü imkansız bir tedavi işlemi yaptıracaksanız, implant, diş kesimi, kanal tedavisi gibi… Sağlığınız için taahhüt isteyin. Taahhüt evrakında, çene kemiğinizde, damağınızda sorun yoksa, ağrınız yoksa, diğer dişlerinizde sorun yoksa bunları da tek tek belirtin. Tam olarak yapılacak işlemi, size verilen sözleri ve nasıl anlaştığınızı da detaylı yazın. Daha ağır işlemlerde, müşteri temsilcisi ve hekimle yaptığınız ve size vadedilen konuşmaları da yazılı kağıt olarak, kaşeli, imzalı isteyin. Çünkü sakat kalma durumunda;her kurum ve yetkili merciler söze değil, evraklara, kamera kayıtlarına, belgelere bakıyorlar. Hatalı işlem yapıldığı tespit edilse bile davanın sonuçlanması yıllar sürebilir. Firmalar parayı peşin alarak ve onam kağıdını hastaya imzalatarak kendilerini garantiye alıyorlar.

26 Nisan 2024 11:47

3) Artık sağlık kuruluşlarının, maalesef sözlü olarak verdikleri beyanların hiçbir anlamı olmadığını gördüm. O sebepten, ilgili kurumlara başvuru yaptığınızda, sizin haklarınızı elinizdeki belgelerin, evrakların, kayıtların sağlayacağını unutmayın. Bir de bu işin sonuçlanması zaten uzun zaman alıyor. Sorunum var dediğiniz anda karşınızda muhatap bulamayabilirsiniz. Tedavi olmak için, kapıdan giren hastayı, sadece müşteri geldi diye görüp, parayı almak için de bir an önce, acele işlem yapıp, gerekli kontrolleri yapmayıp, sakat bırakmak nedir? Tarafsız bir poliklinikte tedavi yaptırmamak nedir? Keyfi evrak imzalatmak nedir? Doğru olmayan beyan vermek nedir? Bu hakları neye dayanarak kendinizde görüyorsunuz? Daha yeni arkadaşım implant yaptırmak için bir firmaya gitmiş. Oradaki hekim kendisine önce alt çenedeki sorunlu dişi çekelim demiş. Sonrasında 3 ay kadar bekleyelim, o bölge önce iyileşsin, tekrar kontrol edelim, ek yapılacak işlemler varsa onları da yapalım, en sonunda uygunsa, implantı takma işlemine geçeriz diye belirtmiş, sanırım hekim oluşabilecek riskleri azaltmaya çalışmış. Üst çenedeki eksik bir diş içinde, burada kemik yoğunluğun çok az o yüzden implant takamam demiş. Arkadaşıma;parasını değil, önce sağlığını düşündüğü için hekimine teşekkür etmesini söyledim. İşlemler sırasında yapılan hatalar, sanki tedavi gören hastanın kabahatiymiş gibi bir de ondan her şeyi ispat edilmesi isteniliyor. İnsanı bu da yıpratıyor ve yoruyor. Burada yazdıklarım, yaşadığım olayların özetidir. Hiçbir kişi ve kurumu kötüleme amacıyla yazılmamıştır. Yetkili kurumlar, gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Herkese sağlıklı günler ve iyi çalışmalar dilerim.

Dilara sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Uygulanan Diş Tedavisi Ve İlgisiz Klinik

18 Haziran 2025 11:55
Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Bayrampaşa Üsküplü Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği İşletmenin Gerçek Yüzü

14 Şubat 2024 02:08