Oyak Yatırım Menkul Değerler Yanıltıcı Komisyon Ücretleri İle Mağduriyet Yaşadım

09 Temmuz 2024 20:34

OYAK yatırım müşteri temsilcisi ile yaptığım telefon görüşmesinde komisyon ücretinin %0.02 olduğunu söylediler. Bu görüşme üzerine yıllardır çalıştığım yatırım şirketinden çıkış yaparak OYAK yatırıma geçiş yaptım. Aynı gün hatırı sayılır miktarda alım işlemi yaptım. Aynı günün akşam 18.25'te gelen e-mailde komisyon ücretinin %0.2 olduğunu gördüm. Dolayısıyla hesabımdan komisyon ücreti olarak kesilen miktar, bana söylenen rakamın 10 katı fazla yapıldı. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Tekrar müşteri temsilcisi ile görüştüğümde şubeye yönlendirdiler. Şube ile görüştüğümde komisyon ücretinin düzeltilip %0.02 olacağı söylendi. 1 saat sonra OYAK yatırımdan bir bayan arayıp hata olduğunu ama geriye dönük kesilen ücretin iade edilemeyeceğini söyledi. Bu durum müşteriyi yanıltarak kendi kurumuna çekip sonra 10 kat fazla komisyon ücreti alıp sonra da geriye dönük işlem yapamıyoruz demek doğrudan yanıltıcı ve haksız bir uygulamadır. Ayrıca OYAK üyesi olmam da işin cabası... Resmen OYAK mensubu olduğum için utanıyorum. İnsanları yanıltıp ellerindeki 3-5 kuruşu da almaya çalışıyorlar. Ben mağdurum.

Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

18 Şubat 2024 02:47

OYAK Yatırım Mobil Uygulama Sorunu

28 Şubat 2024 19:59
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

26 Eylül 2023 11:13
Cem sonuçtan hiç memnun değil

19 Eylül 2023 19:02
Ali sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2023 14:51