Letgo Otoplus Araba Aldım Başıma Gelenler

16 Mart 2023 03:30

Letgo oto Plus'tan 6 ay önce araç satın aldım. Alım sürecinden memnun kaldığım için kardeşime de yine Letgo otoplus üzerinden araç aldırdım ancak sonrasında süreç zarfında yaşadıklarımı paylaşacağım. 2015 model Clio Joy paket aracım 94 bin km de 2 parça boya 1 parça değişen (kapı ve çamurluk) harici sorunsuz olarak aldım. Muayene detay raporunda genel bakım önerilir dışında bir ibare bulunmamaktaydı. Aracı showroomda görmeye gittiğimde kullanmama izin verilmedi. Bende tüm detaylı testleri zaten yapılmıştır diyerek aracı satın aldım. (Exper raporu hazırdı) Aldıktan sonra daha yola çıkar çıkmaz aracın sola şiddetli bir şekilde çektiğini ve şanzımandan ses geldiğini gördüm (manuel), aradım. Kontrol için maslakta Bosch bayii gönderdiler şanzıman bakımı yapıldığı bazı bilyaların değiştiği ve rot balans yapıldığı söylenerek araç bana geri verildi. Şanzımandaki ses azalmıştı ancak gitmemişti, dalgalı şekilde bir vuv uğultusu var. Aracın sola çekmesi ise azalmıştı ancak ciddi oranda hala sola çekiyordu. Tekrar aradım sorun yok yapıldı dendi, başka ustaya gösterdim ses var bu ileride artacak yine tam yapılamamış dedi. Sola çekme içinde tekrar Bosch servisin anlaşmalı olduğu lastikçiye gittim sol tekere içeriden anahtarla bir ayar yaptı yine değişen bir şey olmayınca lastiklerin değişmesi gerektiğini muhtemelen (! ) ondan olduğu söylendi. Başka bir ustama lastikleri değiştirtmek için gittim, aracı kaldırır kaldırmaz sol tekerde ustam bana sol aks körüğünün yırtılmış olduğunu söyledi, ben alırken böyle bir şey bana söylenmedi raporunda yoktu dedim, bu çok yeni henüz olmuş dedi. Yönlendirdikleri usta sağ olsun ne yaptıysa yırtmış körüğü. Mecburen kendi cebimden yaptırdım. Usta tekerlerimi değişti, yine değişen bir şey olmadı. Ön tekerlerde şu anda sola çekmeden dolayı parçalanmalar var, ben direksiyonu sağa hafif kırarak ters direnç oluşturuyorum düz gitmesi için. Ben bu koşturmadan İstanbul'daki iş güç ve yüksek lisans telaşımın arasında yoruldum ve sonra icabına bakarım diye çıktım, daha sonraki günlerde temizlik için paspası kaldırdığımda paspas altında kocaman yumruk kadar bir delik buldum. Paslanmada başlamıştı. Tüm bu sorunlarımı Letgo otoplus a bildirdiğimde ben bir çözüme ulaşamadım, ilgili sorunlar sarf malzemesi olduğu için sorunluluk kabul etmiyorlarmış. Buradan alacak arkadaşlara tavsiye niteliğinde yazıyorum. Ben otoplus kurumsal firma diye expertizine güvenerek aldım, uğraşmadan direk alıp bineyim hevesiyle alırken sanayiye git gel kafamı çıkaramadım.

20 Mart 2023 17:32 (Şikayetten 4 gün sonra)

Faruk sonuçtan hiç memnun değil

08 Nisan 2025 14:12
Ekspertiz Sırasında Patlayan Cam Ve Çözülmeyen Mağduriyet
Burak sonuçtan hiç memnun değil

03 Nisan 2025 17:08