Göktuğ sonuçtan hiç memnun değil

Opel Insignia (2017) Kaput Fişeği Patlaması

Göktuğ
25 Mayıs 2023 15:37

Ben 2017 model Opel Insignia grandsport kullanıcısıyım. Geçtiğimiz günlerde evimin bulunduğu semtte ara sokakta ort. 20-30 km/h hızla ilerlerken aracımdan kuvvetli bir patlama sesi geldi ve ön kaputun hava kalktığını gördüm. Panikle bir yere çarptığımı düşünerek araçtan indim ama kaput dışında aracımın önünde herhangi bir hasarın olmadığını fark ettim. Bu olay esnasında herhangi bir çarpma, ani frenleme olmamış, çarpma ikaz uyarısı ya da acil frenleme sistemi çalışmamıştır.

Olayın şaşkınlığını attıktan sonra hemen Adana’da bulunan Opel onatça vizyon servisine gittim bana orada aracımda bulunan kaput fişeklerinin patladığını bunun bir kaza esnasında yaya koruma sistemi olarak kullanıldığını darbe olmadığı sürece açılmayacağını bildirdiler. Kaput menteşelerinde oluşan arıza giderdikten sonra bunun teknik bir arıza olabileceğini ve merkezle görüşülmesi gerektiğini bildirdiler. Aradan 3-5 gün geçtikten sonra merkezin bu olaya şaşırdığını detaylı inceleme için beni servise çağırdıklarını bildirdiler. Servise gittiğimde aracı lifte alıp şasi, darbe kaynaklı eğilme, sensör bağlantılarında sorun ve kaput fişeğini patlatmaya yarayan tüpün durumunu kontrol ettiler. Videolar ve fotoğraflar çektiler.

Servis ustasının bana söylediği araçta herhangi bir kazanın olmadığı ve bu duruma şaşırdığı oldu. Aradan geçen zaman sonrasında servis tarafından aranarak bu durumun herhangi bir teknik sorundan kaynaklanmadığı ve yaklaşık olarak 15.000₺-18.000₺ arasında bir masraf olduğu ve benim karşılamam gerektiği tarafıma bildirildi. Ben de daha sonra Opel genel merkezini arayarak servis hakkında şikayet dilekçesi oluşturdum bir gün sonra genel merkez bana dönüş yaparak servisin düzenli müşterisi olmadığım için! Bakımları serviste yaptırmadığım için (Bu arada serviste herhangi bir sensör bakımı yapılmadığını müşteri temsilcisi bana bildirdi. Telefon kayıtlarında bulunmaktadır.) aracın yaşı ve yaptığı km ( şu anda 91.460km) aracı ikinci el olarak aldığım için ve aracın geçmişte filo bazında alındığını göz önünde bulundurarak bu işlemin ücretsiz bir biçimde yapılamayacağını bana bildirdiler. Bir de üzerine utanmadan istersem eğer indirim yapabileceklerini söylediler.

Şimdi aklımda ki soru şu ; bu olay benim başıma otobanda 130-140 km/h hızla giderken başıma gelse herhangi bir ölümlü kazaya sebebiyet versem ya da ölsem Opel Türkiye yine bu şekilde suç kabul etmeyip bana indirim mi teklif edeceklerdi?

Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Opel Kendiliğinden Patlayan Hava Yastığı

28 Kasım 2024 14:45

Opel Servisinde Çatlak Camdan Far Sensörü Arızasına Uzanan Sorunlar Zinciri

Ömer
21 Kasım 2024 14:11
İhsan sonuçtan hiç memnun değil

Opel Insignia Boya Atma, Paslanma Ve Deformasyon

İhsan
17 Mayıs 2024 10:23
Bahadır sonuçtan hiç memnun değil

Bahadır
20 Haziran 2024 23:52