Feridun sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa 1.2 Motor Arızası Ve Garanti Sorunu

23 Ekim 2024 14:41

Onarılamayan ve değiştirilmeyen garanti kapsamındaki Opel Corsa 1.2 motor arızası

2023 yılı aralık ayında, 2022 model, çok temiz bir ikinci el Opel Corsa 1.2 araba aldım. Araba uzun bir süre kullanılmadan beklemişti
Bir süre kullanıp, bakımlarını da yetkili servislerde yaptırdığımız aracımızın, 6 Ağustos 2023 tarihinde önce hararet, sonra yağ lambası yandı. Hunko global Opel yetkili servisini aradık, çekici ile aracı aldırdılar, incelemeden sonra aracın motor blokunda arıza olduğunu, yağ ile suyun karıştığını. Kullanıcı hatası olamayacak bir arıza olduğunu, komple motor değişiminin garantiden yapılacağını mail yoluyla bildirip onayımızı aldılar, motor numarası ruhsatta değişeceği için
Noterden vekaleti de ilettik ve motorun söküldüğünü öğrendik. Bu arada tarafımıza ikame araç verdiler.
Ancak biz arabanın tarafımıza teslimini beklerken, gelen bir telefonla Opel'in geç bakım yapıldığı gerekçesi ile motorun garantiden değişiminden vazgeçildiğini, 208.000 TL ödemem gerektiği bildirildi. Bunu bilgiyi yazılı istediğimde Opel Türkiye'de dosya açtırmam gerektiği söylendi. Açtırdım, onlarda yazılı hiçbir evrak vermediler, vermeyeceklerini, ikame aracı teslim etmem gerektiğini söylediler. Bende kanuni hakkımı arayacağımı ve aracım bana sağlam verilene kadar iade etmeyeceğimi belirttim.
Araştırdığımda Opel Corsa 1.2 araçlarda motorda su ve yağ karışımının kronik bir hata olduğunu ve tamirinin mümkün olmadığını, motor değişiminin şart olduğunu öğrendim.
Neredeyse 3 aydır aracımız onarılmıyor,

Benim mail adresim [email protected]

Özgür

Olur gerçekten mail adresiniz var mı görüşelim

Özgür

Aynı durumu bende yaşıyorum. Araç 2022 8. Ay trafiğe çıkışlı. Ben aracı 2023 5. Ayda 45.000 de ikinci sahibi olarak aldım. Ben aracı alır almaz ekspertizini yaptırdım, elimde sorunsuz olduğuna dair raporum var. Aracımı 54.000 km de periyodik bakımı için Hunko Global' e yetkili servisine götürdüm. Bakımını yaptılar, normal bakımda değişmesi gereken parçalarını değiştirdiler, sorunsuz raporuyla aracımı teslim aldım. Aracım 61.000 km de iken geçtiğimiz hafta 30.10.2024' te motor arızası mesajıyla sarı yağ ışığı Hunko Global' e. 48 saat sonra servis beni arayarak aracın silindir kapağının arızalı olduğunu, garantiden değişim için ilgili birime yazdıklarını iletti. Aradan 72 saat sonra garantili servisin bakımları zamanında yapılmadığı için parçayı garanti dışı bıraktığını ve 70.000 TL ücret istediklerini söylediler. Bugün üzerinden tam 8 gün geçti ve müşteri hizmetleri dönüş yapıp garanti dışı kaldığını iletti. Bütün haklarımı kullanacağım.

Feridun

Bu araçlarda klasik bir sorunmuş, servis veya Opel merkez, bu işi çözme niyetinde değiller. Ben avukata verdim, isterseniz aynı avukata verin ki, bu işi alışkanlık haline getirdikleri açığa çıksın.

Opel Corsa'nın Sürekli Motor Arızası Ve Garanti Sorunları

Sevinç
29 Aralık 2024 18:55
Opel Corsa'nın Sürekli Motor Arızası Ve Garanti Sorunları
Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa Müşteri Hizmetleri

Selçuk