Murat
15 Ağustos 2024 15:16

13.11.2023 Tarihinde ofisimizin kullanımı için bir adet sıfır (0) km Opel Combo araç satın aldık. Aracımız şu anda 10.267 km'de. Aracımızda, 02.08.2024 tarihinde "Motor Arızası! Aracınızı tamir ettirin." şeklinde bir arıza kaydı oluştu. 05.08.2024 tarihinde önce aracı aldığımız bayii (Bostancıoğlu Kartal/İstanbul) aradık. Opel ile bayilik anlaşmasını bitirdiklerini, Opel servisi vermediklerini ilettiler. Daha sonra adresimize en yakın servis olan Opel nazer servisine başvurduk. Servis yoğun olduklarını, aracı bırakmamız durumunda iki hafta içinde arızayı tespit edebileceklerini iletti. Bu iki hafta içinde aracım serviste kalacak ve ofisimizde aracı kullanamayacağımız için servise bırakmadık. Opel Kurumsal Merkezi durumu anlatmak için aradık. Telefona çıkan operatöre durumu anlatıp, aciliyetini bildirdik. Araç kendi-kendine arıza kaydı vermiş, bizim herhangi bir kaza ya da eksik yaptığımız bir şey olmamasına rağmen, henüz 9,5 aylık ve 10.000 km'deki aracımızı, kullanamaz duruma gelmiştik. Operatör bize en yakın iki servise bilgi vereceğini iletti. Aynı gün bir servis aradı ama bize iki hafta sonraya randevu verebileceğini söyledi. Biz durumu servise anlattık ama yapabilecekleri bir şey olmadığını, sevisin çok dolu olduğunu iletti.
Ertesi gün yeniden Opel kurumsal Merkez ile iletişime geçtik. Yönlendirme yapacaklarını söylediler. Üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bizi kimse arayarak müdahale etmedi. Bugün (15.08.2024) yeniden Opel Kurumsal Merkezi aradığımızda, bize yoğunluk sebebi ile cevap veremeyeceklerini ilettiler.

Talebimiz keyfi bir talep değildir. Belirlenen sürelerde rutin servis talebimiz olsa ve bunun için iki-üç hafta sonraya randevu verilse anlayışla karşılayabiliriz. Fakat bu durum bizden kaynaklanmayan arıza sebebi ile aracı kullanamamaktan ileri gelen bir taleptir. Böyle bir durumda, servisin rutin servis taleplerini durdurarak önceliği arıza talebine vermesini bekleriz. Bu yapılamıyorsa garanti kapsamına zarar vermeden özel servisten hizmet alabilecek izin ve bütçeyi sağlamalarını bekliyoruz. Operatöre; "Servis için randevu veremiyorsanız özel servis izni verin aracımıza baktıralım." talebinde bulunduk. Özel servisin müdahale etmesi durumunda aracın garanti kapsamından çıkacağı tarafımıza iletildi. Bizim aracımız şu anda kullanılamıyor ve herhangi bir servis bize randevu vermiyor.

profile profile

Ç. Çalık
Ç. Çalık

Elimde patladı size de geçmiş olsun

Uğur
Uğur

Çözüm oldu mu

Turgay sonuçtan hiç memnun değil

Turgay
21 Mart 2024 10:44