Mahmut
18 Nisan 2024 16:24

Ocak ayında 2020 model Opel Astra 1.5D Dizel 3 silindirli aracı satın aldım. Ancak aracı aldıktan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Araç önce 'Motor Gücü Azaltıldı' hatası verdi. Çekişten düşüyordu. Servise götürdüm termostat değişti ancak sorun çözülmedi. Tekrar servisi ara sorun gitmedi de ve ardından sıfırdan servise giriş yapıyormuş gibi servis randevusu aldım tekrar götürdüm. Yazılım attık kalibrasyon yaptık dediler. Eve giderken petrolde durdum tekrar motor lambası yaktı ve motor gücünü azalttı. Ardından tekrar servisi aradım müsait zamanda getirin tekrar test edelim dediler. Tekrar götürdüm ve devirdaim pompasının değişmesi gerektiğini söylediler. Devirdaim pompasından da olabileceğini daha önce söylemişlerdi ve yurt dışından gelecek demişlerdi. 1 hafta sonrasında İzmir'de olduğunu ve 3-4 günde geleceğini söylediler. Tamam dedik. Toplamda 2 parçaya 40 bin tl para ödedim. 2 haftadır yurtdışındaydım aracı test etme şansım olmadı. Yeni geldim ve aracı kullanırken yolda motor lambası yaktı yine. Bir süre kullandıktan sonra lamba söndü. Bugün kontrol ettiğimde motor soğutma suyunun deposu boştu. Allah'tan araba arıza verip conta yakmadı. Soğutma suyunda kaçak var galiba. Ben 40 bin tl para ödedim ve hala aracım yapılamadı. Termostat boşuna değişti ve ben paramı geri iade alamadım. Devirdaim pompası arızalı dediler o sorun giderildi bu sefer araçta başka arıza patlak verdi. Servis süreci inanılmaz yorucuydu. Her hafta izin günlerimi serviste geçirdim. Servisten sonra eve gidebilmek için servisin konumundan dolayı taksi kullanmak zorunda kaldım. Hem maddi hem manevi yıprattı beni. Opel markasından da tiksindim İstanbul Maltepe'deki Değer Oto Opel servisinden de. Marka inanılmaz soğuttu beni kendisinden. Servis kalitesi zaten yerlerde. Bilinmedik Çin markası satın almadım ben. Opel aldım ancak rezil oldum. Bu servise işiniz düşerse gerçekten çözemiyorsunuz. Sürekli bir bekleme halindesiniz. Aracınız yapılamıyor. Anladığım kadarıyla aracın derdinden anlamıyorlar. Aracımın artık onarılmasını istiyorum. Sorun giderilemiyorsa araç değişimi ya da aracın değerinde para iadesi talep ediyorum. Servis aracın sağlam termostatını da boşu boşuna değiştirdi. Gereksiz yere termostata 10 bin tl para ödedim. Acilen sorunumun giderilmesi adına iletişime geçilmesini rica ederim.

profile profile

Opel P0299 Hata Kodu

Erdem
10 Eylül 2023 19:50
Opel P0299 Hata Kodu
Zubeyde sonuçtan hiç memnun değil

Opel Servisinde Bitmeyen Sorunlar

Zubeyde