Selim sonuçtan hiç memnun değil

Selim
04 Haziran 2024 16:47

04.04.2024 tarihinde Opel Nev Tarabya'dan sıfır Opel Corsa Ultimate araç satın aldım. Diğer araçlarım olduğundan dolayı yeni alınan Corsa otoparkta duruyordu. Eşim arabayı kontrol ettiğinde sağ arka kapının sağ arka çamurlukla ve sağ ön kapı ile arasındaki boşluk ve çizgilerin birbiriyle uyumlu olmadığını, bariz bir üretim hatası olduğunu gördük. Opel Türkiye'yi konu ile ilgili aradık ve dosya açtırdık. Aracımı Balmumcu Opel yetkili servisine götürdüm. Aracı götürdüğümüzde yetkili servisteki arkadaşlar kapının hatalı monte edildiğini, kapı ayarlarının bozuk olduğunu söylediler. Kapının fitil, kilit sistemi ve menteşelerinin sökülüp tekrardan ayarlanıp kapının monte edilmesi gerektiğini söylediler. Ancak ben sıfır bir araç satın aldığım için bu durumu kabul etmedim. Bu durumda aracım değer kaybedecek ve ikinci el araç konumuna düşecekti. Opel tarafından kusurlu, ayıplı, üretimi hatalı bir araba tarafıma satılmış bulunmaktadır. Konu ile ilgili mağduriyetimin ivedilikle çözümlenmesini rica ediyorum. Opel Türkiye konuyu çözümlemediği gibi bana sadece 2 servis hakkı verdi. Sanki bu sorun kabul edilmesi gereken bir durummuş gibi tarafıma dönüş yaptılar. Ayrıca müşteri hizmetleri üslubu hiç hoş olmayıp bu durumu kabul etmemiz gerektiğini belirten tavır ve davranışlarda bulundular. Oysa ben sıfır, hiç kullanılmamış, kusursuz bir araç satın almayı tüketici olarak bekleme hakkına sahibim. Kusurlu bir araç almak istesem ikinci el bir araç satın alırdım. Hak ihlalinin aciliyetle düzeltilip tarafımda yaşanan mağduriyetin giderilmesini rica ediyorum. Konu ile ilgili aracın yenisi ile değişimini talep ediyorum. Eğer bu sağlanamıyorsa araçta oluşacak değer kaybının tarafıma iadesini rica ediyorum. CİMER, Ticaret Bakanlığı, Tüketici Hakem Heyeti ve yurt dışında ilgili birimlere başvurup ilgili hukuki süreci başlatacağım. Beyan ederim. Hiçbir tüketici sıfır ürün satın alıp kusurlu bir malı kabul etmekle yükümlü değildir. Konunun aciliyetle çözümlenmesini talep ediyorum.

profile profile profile

Vatan
Vatan

Opel almayı düşünüyordum vazgeçtim. Opel'in düştüğü duruma bak vay be.

Ali
Ali

Merhaba Selim Bey, benim de Opel Nev Oto'dan aldığım araç hasarlı çıktı. Değişimi kabul etmediler. Kesinlikle geri adım atmayın, Opel Nev Oto'nun tek kurbanları biz değiliz sanırım. Bu bayiinin denetlenmesi gerekiyor. Farklı şeylerden şüpheleniyorum.

Burak
13 Haziran 2024 15:57
2024 Opel Astra GS Sıfır Aracın Kusurlu Olarak Tarafıma Satışı
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Opel Corsa'da Gizlenen Ayıplar Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Rabia
15 Ocak 2025 22:45
Sıfır Opel Corsa'da Gizlenen Ayıplar Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

Eyüp
24 Ocak 2025 00:40