Burak
13 Haziran 2024 15:57

04.06.2024 tarihinde İstanbul Mepa Otomotiv Opel bayinden sıfır Opel Astra GS paket araç satın aldım. Araç teslimi sırasında tanıtım yapıldığından fark edemediğim sorunları depoyu doldurmak için gittiğim benzin istasyonunda fark ettim. Daha sonra aracı önce kendi ustama ardından ekspertize götürdüğümde bagaj kapağı kaput ve kapılarda ayar bozukluğu olduğu tespit edilip raporlandı. Bayiye tekrar gittiğimde ekspertizin kendilerini değerlendirecek bir mecra olmadığını yetkili servisin bakması gerektiğini söylediler. Yetkili serviste de aynı sorunlar tespit edildi. Yetkili servisteki usta kapının hatalı monte edildiğini, kapı ayarlarının bozuk olduğunu söyledi. Kapının menteşelerinin sökülüp tekrardan ayarlanıp kapının monte edilmesi gerektiğini söylediler. Ancak ben sıfır bir araç satın aldığım için bu durumu kabul etmedim. Bu durumda aracım değer kaybedecek ve ikinci el araç konumuna düşecekti. Opel tarafından kusurlu, ayıplı, üretimi hatalı bir araba tarafıma satılmış bulunmaktadır. Opel Türkiye konuyu çözümlemediği gibi bana sadece 1 servis hakkı verdi. Kabul etmeyip kendilerini mahkemeye vereceğimi söylediğimde ise gidin hakkınızı arayın şeklinde saygısızca ve rahat bir tutum sergilediler. Bayideki araç satış temsilcisi ise her konuda yanımızda olduğunu ve yardım edeceğini söylemesine rağmen hem ödemede hatalı bilgiler verip taksit yapmadan tek çekim yapmak zorunda bıraktı hem de olumsuz süreçte hiç yardımcı olmadı. Ayrıca müşteri hizmetleri bu durumu kabul etmemiz gerektiğini belirten tavır ve davranışlarda bulundular. Oysa ben sıfır, hiç kullanılmamış, kusursuz bir araç satın almayı tüketici olarak bekleme hakkına sahibim. Konu ile ilgili aracın yenisi ile değişimini talep ediyorum. Eğer bu sağlanamıyorsa araçta oluşacak değer kaybının tarafıma iadesini rica ediyorum. CİMER, Ticaret Bakanlığı, Tüketici Hakem Heyeti ve yurt dışında ilgili birimlere başvurup ilgili hukuki süreci başlatacağım. Hiçbir tüketici böyle bir duruma ve muameleye maruz kalmamalı. Konunun aciliyetle çözümlenmesini talep ediyorum.

Şamil
Şamil

Benimde sol farım 2 cm içeride:)

Ahmet
Ahmet

Bende de aynı sorun var bir çözüm yolu bulabildiniz mi. Nasıl bir yol izlediniz. Çözüm bulabildiyseniz bilgi verebilir misiniz

2024 Opel Astra GS Sıfır Aracın Kusurlu Olarak Tarafıma Satışı

Mertcan sonuçtan hiç memnun değil

Mertcan
01 Şubat 2024 23:32
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
03 Ağustos 2024 14:25
Opel Mepa Bayisindeki 2024 Model Sıfır Opel Astra Çizik Kusuru Hk.
Opel Mepa Bayisindeki 2024 Model Sıfır Opel Astra Çizik Kusuru Hk.
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Opel Corsa'da Gizlenen Ayıplar Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Rabia