Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Yanlış Yatırılan Harç İadesi

28 Eylül 2024 15:37

NVI üzerinden 04.09.2024 tarihinde ehliyet yenilemek üzere harç parasının ücretini bilmediğimden 3945.40 TL yatırdım. Ehliyet harcı seçeneğini seçerek mevcut ehliyetim olmasına rağmen ilk başvuru şeklinde harç parası ödedim. Halbuki devletin sisteminde benim mevcut ehliyetim olduğu halde ilk başvuru şeklinde harç nasıl aktif olabiliyor? Benden sadece ehliyet yenileme ücreti alındı sanıyorum. Neyse, kaymakamlıktaki memur internet üzerinden iade dilekçesi oluşturup iade talebinde bulunun dedi. Fakat Hacettepe mezunu olmama rağmen çok karışık bir arayüzle karşılaştım. Ben de ödemeyi yaptığım Rıhtım Vergi Dairesi'ne gittim, iade dilekçesi verdim. 1 ay olmasına rağmen param yatırılmadı. Vatandaşa bu kadar zulüm edilmez. Telefonlarını kesinlikle açmıyor Rıhtım Vergi Dairesi. Parayı almaya geldi mi hak etmediği harcı bile sistemdeki hatadan ödetiyorlar. Vatandaşa iadeye gelince kırk dereden su getiriyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden ve Rıhtım Vergi Dairesi'nden şikayetçiyim. Benim mağduriyetimin aynısını yüzlerce vatandaş yaşamış. Lütfen bu sorunu kalıcı olarak çözün ve verdiğim dilekçedeki hesap numarama paramı yatırın.

11 Ocak 2024 22:58

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Ehliyet Yenileme Sürecinde Mağduriyet Ve Artan Harç Bedeli Sorunu!

09 Ocak 2025 16:45

03 Ocak 2024 16:58