Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvurusunda Bitmeyen Eksik Belge

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvurusunda Bitmeyen Eksik Belge
20 Aralık 2023 01:15

Antalya Vatandaşlık Müdürlüğü'nde bitmeyen eksik evrak sorunu nedeniyle ilerleme kaydedemiyoruz. 5 yıl boyunca aynı yerde sayıyoruz. Lütfen dosyamızı ilerletin ya da eksik olan belgeler konusunda bizi bilgilendirin. Aksi takdirde eksiklerimizi nasıl bilebiliriz? Yardımcı olursanız memnun oluruz; çünkü 'bekleyin' denildi ve biz 5 yıl boyunca bekledik. Başvurumuzu yaptığımızda eksik bir belge olduğu söylendi ve 1 ay, yani 30 gündür kimseden yanıt alamıyoruz.

20 Mart 2024 00:39

Kaçıncı yazışma olduğunu bilmiyorum ama artık nereye yazacağım konusunda şaşkınlık içerisindeyim. Yazılabilecek her yere, herkese yazdım. Sonuç ise kocaman bir sıfır; cevap bile yok. Ben, Khatıbat Mamıeva, evlilik yoluyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına 2018 yılında, 18 Ekim'de başvuru yaptım. Yıllarca arşiv araştırması sürecinde kaldım. Sonra eksik belge olduğu söylendi; tamamladım. 'Böyle olmaz, şu gerekiyor' dediler; onu da yaptım. En son 16.11.2023 tarihinde tekrar bir belge istendi ama hangi belge olduğu konusunda kimse bilgi vermiyor. Sayın memurlar, sayın Yerlikaya, sayın vatandaşlık başvurularıyla ilgilenen memur arkadaşlar; lütfen, vicdanınızı dinleyerek dosyama bakın. Eğer benden bir belge isteniyorsa, temin edeyim. Yok eğer başka bir şeyse, siz tamamlayın. Ama lütfen, dosyamı ilerletin. Yardımcı olun. Hepimiz insanız, herkesin hakları var. Siz de aynı duruma düşseniz ne hissederdiniz? Bir kadın olarak ben artık tükenmiş durumdayım.

Asya
Asya
06 Mart 2024 01:13

Gelişme hala yok

Vatandaşlık Başvurumun Yıllardır Sonuçlanmamasının Açıklanmasını Sürecin Hızlandırılmasını İstiyorum

03 Kasım 2025 11:28

20 Ekim 2023 19:45