Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Kimlik Yenileme Ücreti

15 Kasım 2023 09:08

Antalya Nüfus Müdürlüğüne;
Kimlik yenileme için kasım 2023 de müdürlüğe gittiğimde, bu işlem için ödeme gerektiği bunun için müdürlükte vezne olmaması nedeniyle, banka ve PTT yoluyla yapılacağı danışma tarafından belirtilmiştir.
Daha önce var olan PttMatik PTT tarafından kaldırıldığı için 10 dakika. Uzaklıktaki PTT'ye (nakit alınıyor, nakdiniz yoksa tekrar para çekmek için bankamatik arıyorsunuz) gittim. Tabii bu arada konuyu bilmediğim ve sıra numarası almış olduğumdan ve de PTT'de sıra beklediğimden, konu bildirilmediği için randevu saatimi kaçırdığımdan dönüşte tekrar sıra almak durumunda kaldım.
Nüfus müdürlüğünün bir iki vezne açmama, PTT 'nin matiği kaldırma nedenini bilemiyorum ve beni de ilgilendirmiyor.
Vatandaşa kolaylık sağlamama nedenini ise hiç anlayamıyorum.
Bir an önce bu ilkel işlemin çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Olamıyor mu!?
En azından bunun sıra no. Alınmadan ve randevu alınırken (199 no. Tel. Da, internette başvuru sırasında ya da girişte şartlar listesinde) bildirilmesi; vatandaşın zamanını almamak, strese girmesini önlemek, kolaylık sağlamak, işlerin daha hızlı yürümesini sağlayacaktır.
Saygılarımla.

Nüfus İdaresi - Pasaport Başvurusunu İptal Etti

14 Temmuz 2023 21:03
Nüfus İdaresi - Pasaport Başvurusunu İptal Etti

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri 10 Yıllık Pasaport Başvurdum 2 Yıllık Pasaport Basılmış

03 Ağustos 2023 10:51

11 Temmuz 2023 11:51