Eksik Evrak Belirsizliği Ve İletişim Sorunu

Eksik Evrak Belirsizliği Ve İletişim Sorunu
20 Aralık 2024 17:59

Sayın Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü Ankara, ben ve çocuklarım Türk vatandaşıyız ve 17 senedir evliyim. Türkiye'de evlilik cüzdanımız var. Eşim ve çocuklarım yurt dışında yaşıyor çünkü eşim kendi ülkesinde devlet memurudur. Bu nedenle yurt dışından Türk elçilik yoluyla 2022 Kasım ayında tüm belgeleri hazırladık ve başvuruda bulunduk. Fakat 26-01-2024 tarihinden bugüne kadar başvuru sorgulama yaparken şu cümle çıkıyor: 'Talep edilen eksik evrakı büyükelçiliğe hazırlayıp ve genel müdürlüğe gönderilmesi gerek.' Fakat büyükelçiliğe gittiğimde öyle bir eksik talep bize gelmemiş ve 'Sizin adres ve bilgileriniz bizde var zaten, gelseydi size bilgi verirdik.' diyorlar. Ve Ocak 2024'ten bugüne Ankara Nüfus Genel Müdürlüğü'nü aradığımda telefonu açan yok. Peki vatandaş nasıl bilgi alsın? Neymiş şu eksik evrak? Başvuru makamı bize gelmedi öyle bir talep diyor ama sorgulamada hâlâ 'eksik evrak tamamlamanız gerek' ve hâlâ Nüfus Genel Müdürlüğü telefon açmıyor. Ne yapmalı vatandaş bu durumda? Başvuru no: 42654-84654. Başvuru tarihi: 27-11-2022.

Ensar

Merhabalar, ne yaptınız durumunuzla ilgili herhangi bir gelişme var mıdır? Aynı sebepten bizde 1.5 yıldır muzdaribiz

Ali
31 Mayıs 2024 19:10