Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai Ön Koltuk Kızak Problemi

Sedat
01 Ekim 2023 22:38

2017 yılında Nissan marka Qashqai model sıfır araç satın aldım. Aracımın tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdım.
Aracı aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra aracımın sürücü koltuğunda boşluk meydana geldi. Gaz ve fren anlarında rahatsız edecek şekilde koltuk öne ve arkaya doğru kaymaya başladı. Yetkili servise başvurdum, koltuk kızaklarını yağlayarak sorunu yok ettiler. Araç garanti kapsamında olmasına rağmen değişim önermediler.

Fakat 3 yıl sonra ön yolcu koltuğunda da aynı sorun çıktı. Ayrıca sürücü koltuğu da eskisinden daha fazla yerinden oynamaya başlamıştı.
Bu problemi de servis aynı şekilde çözmeye çalıştı fakat çözemedi. Kızağın değişmesi gerektiğini söylediler. Aracın garantisi bittiği için kızak değişimi yapamadım, belli bir süre o şekilde kullandım.

Sorun artarak devam edince tamir için 1 ay önce farklı bir yetkili servise gittim. Aynı şekilde tamiratın mümkün olmadığını ve kızakların değişmesi gerektiğini söylediler. Yaklaşık 50bin tl masraf çıkarttılar. Servis görevlisi problemi duyunca hiç şaşırmadı ve koltuk kızağı probleminin bu araçlarda genel bir sorun olduğunu söyledi. Ayrıca aracın 6 yıllık olduğunu ve bu sorunun çıkmasının normal olduğunu söylediler. Kullanımdan kaynaklı olmayan bu problemin marka tarafından en azından incelenmesi ve sorunun neden kaynaklandığının tespit edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sorunun üretici kaynaklı ve kronik bir problem olduğunun tespit edilmesi durumunda araç garantisi bitmiş dahi olsa problemin ücretsiz olarak giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Problemle ilgili Nissan Türkiye'ye yaklaşık 15 gün önce bir e-posta gönderdim. Fakat olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş olmadı. Nissan iletişim merkezini aradım, iletişim adresi verildi ve o adrese durumu iletmem istendi. Aynı şikayetimi iletişim adresine de yazdım. Fakat olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş olmadı.
Bırakın sorunla ilgilenmeyi kendilerinin verdiği iletişim numarasına göndermiş olduğum şikayete dahi herhangi bir cevap dönülmedi.

Yaşadığım bu problem ve markanın yaklaşımından dolayı Nissan Türkiye'den şikayetçiyim. Problemi Nissan global ile de paylaşıp hakkımı aramaya devam edeceğim.
Saygılarımla.

Varol sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai -kronik SORUN-ERİK Otomotiv Yetkili SERVİS-GİZLİ Ayıp

Varol
12 Nisan 2024 23:08

Serviste Yüksek Ücretler, Şeffaf Olmayan İşlemler Ve İlgisiz Tavırlar Mağdur Ediyor

Ömer
10 Mayıs 19:56
Selman sonuçtan hiç memnun değil

Selman
25 Ocak 2024 14:42
Nissan Qashqai Cam Fitili Sorunu
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Tüm İyi Niyetime Rağmen Beni Pişman Etti.

İbrahim
18 Eylül 2024 14:45