İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai Mağduriyeti (Fren Sorunu)

İsmail
29 Temmuz 2024 00:56

Merhaba, Nissan Qashqai aldım, pişman oldum. Çok uzun zamandır Qashqai kullanıcısıyım. Araç 2-3 yaşına geldiğinde yeniliyorum. Ama son aracımda sorunlar yaşıyorum. 2022 yılında sıfır aldığım Nissan Qashqai aracım 2 kez, sürüş esnasında, ailemin ve benim can güvenliğimi tehlikeye atar şekilde, hiç uyarı vermeden arıza verdi. Sürüş esnasında bir anda fren pedalı boşaldı ve fren işlevini yerine getirmez oldu. Bayilerden onarım için randevu almak bir dert, randevu alsanız sürekli yurt dışından parça bekliyoruz. Sıfır aldığım araçta hem tonla sorun yaşıyorum, hem de Nissan Türkiye’den bir yetkiliye ulaşamıyorum. 'Hem sizi hem kendini korur' diye sattıkları araç tüm ailemin can güvenliğini tehlikeye attı. Satışa kadar çok ilgili olan yetkililer satıştan sonra yoklar. Yaşadığım bu problemde Nissan aracının arkasında durmadı.

01 Ağustos 2024 11:26 (Şikayetten 3 gün sonra)
İsmail
08 Ağustos 2024 12:40
nissan-qashqai-magduriyeti-fren-sorunu-1.pdf

Takip edenlerin süreci bilmesinde fayda var, Nissan Türkiye bana sattıkları aracın hatalı olduğunu kabul etse de mağduriyetimi gidermedi. Yeni kasa aracın 2 milyon Tl olduğunu, beni aracımın ederinin 1.26 milyon tl olduğunu söyleyip, 740 ktl karşılığında aracımı değiştirebileceklerini söyledi :) Benim ailemin ölüm tehlikesi atlatmış olması önemli değil tabi, sanki aracı takasa götürmüşüm gibi davrandılar! 1- Telefonu kapatır kapatmaz aynı paket sıfır araç için iki bayiyi aradım, aldığım fiyat 1.85 mtl, hem de son pazarlık yapılmamış telefonda alınan fiyat. Bu fiyatta bayi marjı falan da var kaçırmayın lütfen, direk Nissan Türkiye 2 mtl'ye sayıyor. 2- Benim aracım için (otoplus, arabam.com ve carvak'tan) teklifler aldım tekliflerin bandı ( 1.40 ile 1.43 Milyon tl arasında). Ki bu kurumların iş modeli aracı piyasasının bir miktar altından alıp yeniden satarak kar elde etmek üzerine kurulu. 3- biz ölüm tehlikesi atlattık arkadaşlar, aracı takasa getirmedik. Nissan Türkiye böyle bir durumda bile sıfır aracı 150 ktl daha fazlasına satmayı, benim aracımı 150 ktl daha düşüğe almayı, ekstra kar etmeyi amaçlıyor. Bu süreçte bir özür bile dilemediler. 4- Ben yine uzlaşmacı yaklaşarak bu gerekçeleri sunup, tekliflerinin anlamsız olduğunu anlatsam da her şey gün gibi ortadayken "İsterseniz hukuksal yolları kullanabilirsiniz" dediler. Hakkımı hukuksal yollarla arayacağım, sizi de buradan sürekli bilgilendirmeye çalışacağım. Benim gibi uzun süredir Nissan kullanıcısı olan eşine dostuna tavsiye eden 2 kez sıfır Qashqai almış birisine bile bu mağduriyeti yaşatan, müşterilerinin canını hiçe sayan firmanın ne duruma düştüğünü bilmenizi istiyorum.

Rafet sonuçtan çok memnun

Yeni Qashqai'nin Sürekli Fren Sorunu

Rafet
26 Şubat 2024 10:39

Yıldırım
01 Şubat 2024 14:52
Özlem sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai Akü Yönetim Arızası Ve Parça Tedariği Sorunu

Özlem
04 Ocak 2024 14:19
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Yeni Alınan Araçta Fren Sorunu Ve Garanti Kapsamı Hüsranı

Mesut
22 Aralık 2023 09:56
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
26 Nisan 2024 11:39