Mukaddes sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Bayi Ve Merkezinden Şikayetçiyim!

Mukaddes
05 Ocak 2024 11:20

2015 yılında en dolu paketini aldığım Nissan Qashqai 1.6 dCi Platinum Premium marka aracımda birden fazla farklı arızalar oluştu. Aracın trafikte start-stop özelliğinin çalışmaması, stop sonrası tekrar çalıştırmada başarısız olması, eğimli yolda duruş-kalkışlarda emniyetli tutma (bekleme) sisteminin devreye girmemesi, geri kayması gibi can ve mal güvenliğimi tehlikeye düşüren arızalar ve kullandığım süre boyunca 4 akü tüketilmesi gibi sorunlar yaşadım. Hafta sonu gezisine giderken yolda kalarak çekici çağırmak zorunda kaldım, kırmızı ışıkta durup bir daha kalkamadığım için agresif sürücülerle yaşadığım diyaloglar ve iş yerinde pandeminin ilk günlerinde çalışmaması sonucunda gece yarısında taksi çağırmak yerine ofisin yanındaki otelde üstü başı ve mesai yapan ekibimle birlikte konaklamak zorunda kaldım gibi pek çok sıkıntı daha yaşadım.

Tüm bu sürece rağmen; Nissan ve Trabzon bayisi Beyazlı Oto bu arızaları yok saymış, aracım sürekli tamir edilme yoluna gidilmiştir. Ancak başarılı olunamamıştır. Sonuç olarak dava açmamla hukuki süreç başlamıştır. 2016 yılında açılan dava karşı tarafın tüm hukuki yolları tüketmesi ile altıncı yılında - iki ayrı bilirkişi ekibinin arızayı yerinde görüp verdiği kararlara ve her bozulmada çalışmadığı durumlarda aracın ekranında yazan sistem hatası belgeleri ve servis kayıtlarıyla birlikte - Yargıtay'ın tarafımı haklı bulması ile son bulmuştur.

Aracın aynen iadesini yapması gereken Nissan, modelin üretimden kalkmasını bahane göstererek 2019 yılındaki güncel değere göre 184.000 TL olan tutar belirlenmiştir. Yine Nissan tüm hukuki yolları tüketerek zamanı uzatmış; suçlu tarafmışım gibi aracımı kullanırken icra yoluyla satış temliği koymuş, aracımı bağlamış ve 29.12.2023 tarihinde, 2019'da belirlenen tutarda hiçbir güncelleme yapmadan evimdeki otoparktan çekici ile aracımı götürmüştür.

2015 yılından beri ilk arızasını kullanmaya başladığım sürecin 17. Gününde veren aracım ve 2016 yılından beri can güvenliğimi tehlikeye atacak arızalar tespit edilmişken; daha modeli eskimeden aracımı değiştirmek yerine, davalara devam edip süreci uzatarak, gelinen son aşamada güncel değeri 1.000.000 TL ile 1.500.000 TL bandında olan aracıma 184.000 TL ödenmiştir. Yıllarca süren mağduriyetimin yanı sıra, bu şekilde daha da büyük bir zararla olayı kapatmışlardır.
Mahkemede misli değişim kararı çıkan araca, biçilen para bugün elime ulaşmıştır ve sanırım bu parayla aynı araçtan almak gerekirken ne alabileceğimi düşünmekteyim.

Adem sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Servisindeki Uzun Süreli Sorun Çözülmüyor

Adem
27 Mart 15:22
Özlem sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai Akü Yönetim Arızası Ve Parça Tedariği Sorunu

Özlem
04 Ocak 2024 14:19
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Tüm İyi Niyetime Rağmen Beni Pişman Etti.

İbrahim
18 Eylül 2024 14:45