İstanbul Minibüsçüler Odası Minibüs Şoförünün Öğrenci Olduğuma İnanmaması Saçmaydı

30 Nisan 2024 09:28

Öğrenci Akbil kartım olmasına rağmen tartışma yaşadım. 30/04/2024 tarihinde saat 08:45 civarında bindiğim minibüste şoförle aramızda anlamsız bir diyalog geçti. Ben 16 yaşındayım ve açık öğretim öğrencisiyim, ayrıca işte de çalışıyorum. Minibüse bindim ve 'Bir öğrenci alır mısınız?' dedim. Şoför, öğrenci kartını göstermemi istedi ve ben de indirimli öğrenci Akbilimi gösterdim. Şoför, 'İşte öğrenci kartı bu değil' dedi. Ben de, 'Öğrenci Akbili bu, öğrenci olduğum gerçeğini değiştirmez' dedim. Daha sonra şoför, 'Akbilin varsa otobüse bin' dedi. Ben bir şey demedim. Sonra başka öğrenciler bindi ve şoför, onlara da dolaylı yollardan laf attı, en çok da bana bakarak. Mesela, 'Öğrencilerin okulu bu saatte mi açılıyor, hepsi geç mi kalmış?' gibi ifadeler kullandı. Başka bir yolcu şoföre karşı çıktığında ise şoför, 'Mazotu siz mi karşılıyorsunuz? Siz karışmayın' dedi. Şoförün tavırları ve üslubu çok kötüydü. Eğer bu işi yapıyorsa buna katlanmak zorunda olduğunu düşünüyorum.

İstanbul Minibüsçüler Odası İstanbul Esenyurt Minibüsleri

05 Mayıs 2024 04:20